Keystone logo
Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Carol Davila University Of Medicine And Pharmacy

Invoering

De bouw van de Faculteit Geneeskunde is voltooid en ingehuldigd op 12 oktober 1903, de dag dat het standbeeld van Carol Davila werd ingehuldigd. Het initiatief om een monument voor Davila te bouwen werd genomen tijdens het eerste nationale medische congres, dat in oktober 1884 in Boekarest werd gehouden. Het standbeeld, waardevol werk van Carol Stork, werd in de studio's van de School of Arts and Crafts in Boekarest gegoten.

De inhuldiging van het paleis is een belangrijke datum in de evolutie van het medisch onderwijs in Boekarest. De nieuwe plek heeft grote verbeteringen gebracht in het functioneren van de laboratoria, de organisatie van de praktische werken en de hele didactische activiteit. Een tijdje was het ook gastheer van een deel van de afdeling Apotheek.

Ondanks de ondervonden moeilijkheden heeft de nationale School voor Geneeskunde en Farmacie zich geleidelijk ontwikkeld, en op 12 november 1869 werd de oprichting van de Faculteit der Geneeskunde van Boekarest mogelijk. De faculteit opende haar cursussen op 22 november 1869. Het was de eerste medische faculteit van de Universiteit van Boekarest, en tegelijkertijd in ons land; hierdoor slaagde de medische wetenschap erin om zich zowel in Roemenië als daarbuiten op te dringen.

Locaties

  • Bucharest

    Bulevardul Eroii Sanitari,8, 050474, Bucharest

    Vragen