Keystone logo
Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Case Western Reserve University School of Dental Medicine

Invoering

De School of Dental Medicine werd op 21 juni 1892 georganiseerd als de tandheelkundige afdeling van de Western Reserve University en werd in september geopend met 21 studenten. De eerste 25 jaar van zijn bestaan bevond de school zich in het centrum van Cleveland, aan East Ninth Street en St. Clair.

In 1917 werd de School of Dental Medicine een integraal onderdeel van de universiteit, met een gebouw aan Adelbert Road.

Foto uit het jaar 1917 van de School of Dental Medicine, gelegen aan Adelbert Road in Cleveland Ohio.

In 1969 verhuisde het naar een gebouw naast de School of Medicine, de School of Nursing en University Hospitals of Cleveland als onderdeel van een groot uitbreidingsproject van de universiteit. Deze stap maakte het een van de meest complete en moderne onderwijs- en onderzoekseenheden van het land, met ruimte voor 368 DDS-studenten, 70 afgestudeerde studenten en 250 patiëntenstoelen. In 2003 veranderde de naam van de school officieel van de School of Dentistry in de School of Dental Medicine, en de aangeboden graad veranderde van Doctor of Dental Surgery (DDS) in Doctor of Dental Medicine (DMD). Sinds zijn organisatie heeft het graden verleend aan ongeveer 4.900 afgestudeerden.

Foto uit 2003 van de School of Dental Medicine, gelegen aan Adelbert Road in Cleveland, Ohio.

Foto van de huidige school voor tandheelkunde (ingang van de kliniek).

In 2019 verhuisde de school naar het Sheila and Eric Samson Pavilion en het Dental Clinic Building op de Health Education Campus van Case Western Reserve University en Cleveland Clinic. Het 477.000 vierkante meter grote Samson-paviljoen is de thuisbasis van tandheelkundige, verpleegkundige, medische en arts-assistent-studenten. Onder één dak zijn en een aantal lessen volgen die ze allemaal samen zullen volgen, moedigt de communicatie en samenwerking aan die vereist is in het snelle veld van de gezondheidszorg.

Locaties

  • Cleveland

    Euclid Avenue,10900, 44106, Cleveland

    Vragen