
MSc in biotechnologie: voedsel en gezondheid
Gothenburg, Zweden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
SEK 160.000 / per year *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* tuition fees for non-EU/EEA students
Invoering
Onderzoek problemen rond het voedsel dat we eten en hoe dit onze persoonlijke en maatschappelijke gezondheid beïnvloedt. De relatie tussen wat we consumeren en ons fysieke welzijn is complex, en er valt nog veel te ontdekken. Door dit profiel te bestuderen, kun je bijdragen aan werkelijk mondiale problemen die ons dagelijks leven beïnvloeden.
Voedsel en gezondheid in de biotechnologie aan de Chalmers University of Technology richt zich sterk op de fysieke, voedings- en veiligheidsaspecten van voedsel- en biotechnologietoepassingen, van grondstoffen tot consumentenproducten. Het oorzakelijk verband tussen voedselinname en gezondheid en ziekte krijgt bijzondere aandacht, evenals duurzame voedselproductie en -consumptie. De volgende cursussen vormen het profiel voeding en gezondheid.
- Food Chemistry
- Food Microbiology
- Voeding, gezondheid en duurzame diëten
- Voedselbiotechnologie en beoordeling van bioactiviteit
- Voedseltechnologie en duurzame voedselsystemen
Het masterprogramma als geheel bestrijkt een brede basis, van genetica tot procestechniek. De expertise komt uit een breed scala aan interdisciplinaire bronnen, waaronder verschillende afdelingen bij Chalmers , zoals Biologie en Biologische Technologie, Scheikunde en Chemische Technologie, en Natuurkunde.
Je bevindt je op het snijvlak van scheikunde, biologie en geneeskunde, met techniek als rode draad. Je leert technische principes te gebruiken bij de analyse en manipulatie van biologische systemen om problemen in een breed spectrum van vitale toepassingen op te lossen.
De afgelopen decennia heeft genmodificatie een revolutie teweeggebracht in de biotechnologie-industrie, waardoor talloze nieuwe producten zijn ontstaan en gevestigde processen zijn verbeterd. Maar biotechnologie, zoals die vandaag de dag wordt toegepast, is veel meer dan dat: het omvat ook procesontwerp, engineering, modellering en controlesystemen. Tijdens je opleiding maak je hier kennis met de volle breedte van het vakgebied.
De praktische toepassingen van biotechnologie omvatten technieken die teruggaan tot het begin van de menselijke geschiedenis, zoals brouwen, fermenteren en kaasmaken – die allemaal nog steeds belangrijk zijn. De vooruitgang van fundamenteel biologisch onderzoek en technologieën in de afgelopen decennia heeft echter tot grote vooruitgang geleid. Micro-organismen en cellen worden gebruikt om allerlei soorten waardevolle producten te produceren, en nieuwe medicijnen zijn vaak producten uit de biotechnologie.
De vakken tissue engineering en toegepaste microbiologie zijn voor alle profielen fundamentele gebieden in het masterprogramma Biotechnologie. Na je afstuderen ben je goed geplaatst om een carrière na te streven, hetzij in onderzoek op het gebied van de biowetenschappen, hetzij in de professionele industrieën van biotechnologie, voeding en biogeneeskunde. Afgestudeerden werken bij internationale bedrijven zoals Astra Zeneca en Essity, terwijl anderen in kleinere start-ups of als consultants werken. Anderen zetten hun academische studie voort via promotieonderzoek.
toelatingen
leerplan
Het masterprogramma als geheel bestrijkt een brede basis, van genetica tot procestechniek. De expertise komt uit een breed scala aan interdisciplinaire bronnen, waaronder verschillende afdelingen bij Chalmers , zoals Biologie en Biologische Technologie, Scheikunde en Chemische Technologie, en Natuurkunde.
Je bevindt je op het snijvlak van scheikunde, biologie en geneeskunde, met techniek als rode draad. Je leert technische principes te gebruiken bij de analyse en manipulatie van biologische systemen om problemen in een breed spectrum van vitale toepassingen op te lossen.
In recent decades, gene modification has revolutionised the biotechnology industry, giving rise to countless new products and improving established processes. But biotechnology, as practised today, is much more than this — it also embraces process design, engineering, modelling and systems of control. You will be exposed to the full breadth of the field in your education here.
The practical applications of biotechnology include techniques stretching back to the beginning of human history, such as brewing, fermentation and cheese making — all of which are still important today. However, the progress of fundamental biological research and technologies in recent decades has resulted in major advances. Microorganisms and cells are utilised to produce valuable products of all kinds, and new medicines are often products of the field of biotechnology.
Beurzen en financiering
Scholarships are a great source of funding for Master's students who are liable to pay tuition fees. Some of these are administrated by Chalmers and others by external institutions. Additional scholarships may be appended to the list and applicants are therefore encouraged to check this webpage regularly.
Please visit the university website for more information.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
The subjects of tissue engineering and applied microbiology are fundamental areas in the Biotechnology master's programme for all profiles. After graduation, you will be well placed to pursue a career either in research in the bioscience field or enter the professional industries of biotechnology, food and biomedicine. Graduates work at international companies such as Astra Zeneca and Essity whereas others work in smaller start-ups or as consultants. Others continue their academic studies through PhD research.