MasterPhDLawBachelorMBACoursesOnline
Keystone logo
Chalmers University of Technology MSc in biotechnologie: voedsel en gezondheid
Chalmers University of Technology

MSc in biotechnologie: voedsel en gezondheid

Gothenburg, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Aanvraagdeadline

Vraag de vroegste startdatum aan

SEK 160.000 / per year *

Op de campus

* tuition fees for non-EU/EEA students

Invoering

Onderzoek problemen rond het voedsel dat we eten en hoe dit onze persoonlijke en maatschappelijke gezondheid beïnvloedt. De relatie tussen wat we consumeren en ons fysieke welzijn is complex, en er valt nog veel te ontdekken. Door dit profiel te bestuderen, kun je bijdragen aan werkelijk mondiale problemen die ons dagelijks leven beïnvloeden.

Voedsel en gezondheid in de biotechnologie aan de Chalmers University of Technology richt zich sterk op de fysieke, voedings- en veiligheidsaspecten van voedsel- en biotechnologietoepassingen, van grondstoffen tot consumentenproducten. Het oorzakelijk verband tussen voedselinname en gezondheid en ziekte krijgt bijzondere aandacht, evenals duurzame voedselproductie en -consumptie. De volgende cursussen vormen het profiel voeding en gezondheid.

  • Food Chemistry
  • Food Microbiology
  • Voeding, gezondheid en duurzame diëten
  • Voedselbiotechnologie en beoordeling van bioactiviteit
  • Voedseltechnologie en duurzame voedselsystemen

Het masterprogramma als geheel bestrijkt een brede basis, van genetica tot procestechniek. De expertise komt uit een breed scala aan interdisciplinaire bronnen, waaronder verschillende afdelingen bij Chalmers , zoals Biologie en Biologische Technologie, Scheikunde en Chemische Technologie, en Natuurkunde.

Je bevindt je op het snijvlak van scheikunde, biologie en geneeskunde, met techniek als rode draad. Je leert technische principes te gebruiken bij de analyse en manipulatie van biologische systemen om problemen in een breed spectrum van vitale toepassingen op te lossen.

De afgelopen decennia heeft genmodificatie een revolutie teweeggebracht in de biotechnologie-industrie, waardoor talloze nieuwe producten zijn ontstaan en gevestigde processen zijn verbeterd. Maar biotechnologie, zoals die vandaag de dag wordt toegepast, is veel meer dan dat: het omvat ook procesontwerp, engineering, modellering en controlesystemen. Tijdens je opleiding maak je hier kennis met de volle breedte van het vakgebied.

De praktische toepassingen van biotechnologie omvatten technieken die teruggaan tot het begin van de menselijke geschiedenis, zoals brouwen, fermenteren en kaasmaken – die allemaal nog steeds belangrijk zijn. De vooruitgang van fundamenteel biologisch onderzoek en technologieën in de afgelopen decennia heeft echter tot grote vooruitgang geleid. Micro-organismen en cellen worden gebruikt om allerlei soorten waardevolle producten te produceren, en nieuwe medicijnen zijn vaak producten uit de biotechnologie.

De vakken tissue engineering en toegepaste microbiologie zijn voor alle profielen fundamentele gebieden in het masterprogramma Biotechnologie. Na je afstuderen ben je goed geplaatst om een carrière na te streven, hetzij in onderzoek op het gebied van de biowetenschappen, hetzij in de professionele industrieën van biotechnologie, voeding en biogeneeskunde. Afgestudeerden werken bij internationale bedrijven zoals Astra Zeneca en Essity, terwijl anderen in kleinere start-ups of als consultants werken. Anderen zetten hun academische studie voort via promotieonderzoek.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen