Keystone logo
© CU Marketing Department
Caucasus University

Caucasus University

Caucasus University

Invoering

Caucasus University ( CU ), opgericht in 1998, heeft een geschiedenis die geworteld is in een partnerschap tussen de Caucasus School of Business (CSB) en Georgia State University (GSU) in Atlanta, VS. CU kreeg in 2004 de status van universiteit en heeft consequent uitgebreid onderwijs aangeboden op drie niveaus: bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's. Caucasus University staat bekend in Georgië en de zuidelijke Kaukasus als een prominente instelling voor hoger onderwijs.

CU omvat momenteel 11 scholen: Bedrijfskunde, Economie, Recht, Media, Informatietechnologie, Bestuur, Geesteswetenschappen, Toerisme, Geneeskunde en Gezondheidszorgmanagement, Onderwijs en Architectuur. Binnen deze 11 scholen worden in totaal 55 bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's uitgevoerd, beschikbaar in zowel de Georgische als de Engelse taal. Bovendien is CU trots op acht dual degree-initiatieven die worden uitgevoerd in samenwerking met gewaardeerde Amerikaanse en Europese universiteiten. Momenteel telt de universiteit ongeveer 10.000 studenten.

Sinds 2004 heeft CU een off-site campus van Grenoble Ecole de Management GEM (Frankrijk) gehuisvest, ter ondersteuning van het Executive MBA-programma. De universiteit beschikt over een nationale institutionele vergunning, waarbij alle programma's zijn geaccrediteerd door EQE Georgia. CU heeft opmerkelijke erkenning gekregen door het TedQual-certificaat van de World Tourism Organization Academy in 2020 te behalen en in 2023 internationale accreditatie te verkrijgen van het Royal Institute of British Architects (RIBA) voor zijn architectuurschool. CU is bezig met het verkrijgen van een AACSB-accreditatie en positioneert het als de exclusieve AACSB-geaccrediteerde instelling in de regio.

De universiteit staat op de lijst van de WHO en haar medische studenten komen in aanmerking voor het ECFMG-examen. Bovendien wordt de Medical School erkend door NMC in India. CU is wereldwijd betrokken en faciliteert actief studenten- en faculteitsuitwisselingen, double- en joint degree-programma's, internationale projecten, subsidie-initiatieven en gezamenlijk onderzoek met 90 partneruniversiteiten. De universiteit is een trots lid van verschillende internationale netwerken en professionele organisaties, waaronder EUA, PRIME, CEEMAN, IAUP, IAU, NIBES, ELFA, AACSB en BITSENTINEL

Locaties

  • Tbilisi

    Paata Saakadze Street, 1, 0102, Tbilisi

    Vragen