Keystone logo
University for Digital Technologies in Medicine & Dentistry Luxembourg

University for Digital Technologies in Medicine & Dentistry Luxembourg

University for Digital Technologies in Medicine & Dentistry Luxembourg

Invoering

De in Bulgarije door de staat erkende Trakia Universiteit in Stara Zagora heeft DTMD University met ingang van 3 april 2024 volledig als onderafdeling opgenomen. DTMD University is daarom een Luxemburgse locatie (filiaal) van de Bulgaarse Trakia University, waarvan het de nationale wetgeving volgt. De opleidingen zijn zowel in Bulgarije als door de Duitse AHPGS Freiburg i.Br. geaccrediteerd, dus niet in het Groothertogdom.

Oorspronkelijk gaf de Trakia Universiteit alle diploma's en titels van de DTMD Universiteit uit, die dus geen Luxemburgse diploma's of titels zijn. De DTMD University werkt in Luxemburg voor de Trakia University op het gebied van permanente educatie (bijscholing) voor medische beroepen en aanverwante beroepen, een initiatief van het Brugge-Kopenhagen-proces.

Als internationaal netwerk van hooggekwalificeerde docenten van Europese universiteiten en academische ziekenhuizen, wetenschappelijke instituten, academische onderwijspraktijken en internationale specialistenverenigingen is de DIN/ISO-gecertificeerde DTMD University sinds 2017 door de Luxemburgse overheid erkend als "Organisme de formation professionelle", gevestigd in kasteel Wiltz. De onderwijs- en onderzoeksactiviteiten van DTMD University zijn geaccrediteerd in heel Europa.

Het doel van de DTMD University is het aanbieden van postdoctorale nascholingsprogramma's in de geneeskunde en tandheelkunde, evenals speciale onderwijs- en opleidingscertificaten voor alle medisch begeleidende beroepen. Studenten zijn direct betrokken bij de onderzoeksactiviteiten van DTMD University door middel van hun empirische en klinische scripties, masterscripties en doctoraalscripties.

DTMD University wil voldoen aan de strenge eisen voor transparantie en doorlaatbaarheid van het Brugge/Kopenhagen proces van de EU Commissie op niveau 6 (Bachelor), 7 (Master) en 8 (Doctoraat) van het European Qualifications Framework (EQF).

De DTMD University wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit Prof. Reuter (President) en Prof. Rößler (Decaan). Reuter is verantwoordelijk voor strategie en administratie. Rößler is verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek.

De "DTMD University for Digital Technologies in Medicine and Dentistry", kortweg "DTMD University", is op 3 april 2024 onderdeel geworden van Trakia University in Stara Zagora (Bulgarije) onder de eerder genoemde volledige naam. Trakia University is een volledig door de staat gerunde universiteit met een medische focus. De beslissing om DTMD University op te nemen in Trakia University betekent dat Trakia University haar DTMD University als een Luxemburgse locatie (bijkantoor) exploiteert en alle graden en titels oorspronkelijk uitgeeft. In de Bulgaarse stad Stara Zagora komen ook instituten die verbonden zijn aan de DTMD University.

Onafhankelijk hiervan zal DTMD University in de toekomst ook een vestiging worden van andere internationaal erkende universiteiten. De DTMD University zorgt ervoor dat deze universiteiten door de Duitse Conferentie van Ministers van Onderwijs en Cultuur (KMK-lijsten) volledig in "cabine" onder categorie H+ worden ingedeeld.

Waarom studeren aan University for Digital Technologies in Medicine & Dentistry Luxembourg

DTMD University vertrouwt op een internationaal netwerk van hooggekwalificeerde docenten om optimaal academisch succes te garanderen. Deze zijn uitsluitend afkomstig van Europese universiteiten en universitaire ziekenhuizen, wetenschappelijke instituten, academische onderwijspraktijken en internationale gespecialiseerde verenigingen.

Our lecturers are also active in academic teaching and research as well as in medical practice, which enables us to ensure that our teaching is very practice-oriented.

Locaties

  • Wiltz

    (DTMD Luxembourg) Château de Wiltz L-9516 Wiltz, 9516, Wiltz

Vragen