Keystone logo
Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Faculdade de Ciências Médicas da Santa Casa São Paulo (FCMSCSP)

Invoering

SANTA CASA DE SÃO PAULO MERCY

De Broederschap van het Santa Casa de Misericordia de Sao Paulo is een eeuwenoude instelling, van Portugese afkomst, gewijd, sinds de zestiende eeuw, hulp aan weeskinderen, ouderen, armen en zieken. Mercy woord bestaat uit de emotionele betekenis "put vriendelijkheid, hart," de handelingen in het voordeel van anderen. Voor een lange tijd, dit was het enige ziekenhuis in de stad en in de mate dat St. Paul verbreed zijn horizon en de bevolking groeide, was het noodzakelijk om meer ruimte te huisvesten en de zorg voor de zieken te reserveren.

In 1884 werd een nieuw ziekenhuis "in de hoge Arouche" geopend door het lokaliseren van up-to-date, op dezelfde plaats. In 1912, Dr. Arnaldo Vieira de Carvalho, klinisch directeur van het ziekenhuis, voorgelegd aan de Ombudsman de Broederschap een project dat de leer van Medische Wetenschappen Ziekenhuis geformaliseerd. In 1913 werd het Medical Education gestart aan de Faculteit der Geneeskunde en Chirurgie van. Zo, het ziekenhuis van de Heilige Huis was de eerste plaats aan artsen en chirurgen trainen in de staat São Paulo.

In het midden van de jaren 1930, met de oprichting van de Universiteit van São Paulo (USP), de klinische stoelen van de Faculteit der Geneeskunde van São Paulo die de afdelingen van het Santa Casa en de Cursus "Dr. Arnaldo "geïntegreerd in de USP, wier elementaire stoelen werden verplaatst naar het gebouw aan de Avenida Doutor Arnaldo in 1945.

Vanaf 1933, studenten van andere medische onderwijsinstelling ook genoten van de geboden leren op Central Hospital: de Paulista School of Medicine, nu de Federale Universiteit van de staat São Paulo (UNIFESP), tot de jaren '50 en het begin van de activiteiten eerste ziekenhuis uitsluitend gebouwd voor het land het onderwijs, het ziekenhuis in Sao Paulo. In datzelfde decennium de eenheden van de Clinicas Ziekenhuis van USP werden geactiveerd en de studenten overgebracht naar de nieuwe faciliteit.

Voor deze historische feiten, het ziekenhuis van de Heilige Huis was de geboorteplaats van de eerste medische scholen in São Paulo. Deze roeping voor het onderwijs, onderzoek en dienstverlening bleef en resulteerde in de historische aanspraken op de toekomstige artsen teruggekeerd om het bij te wonen. Momenteel zijn ze voldaan gemiddeld meer dan 8.000 mensen per dag in alle medische specialismen, met meer dan 1200 bedden beschikbaar voor opnames. Maandelijks worden uitgevoerd meer dan 90.000 poliklinische bezoeken en andere 80.000 SEH bezoeken, ongeveer 4000 opnames, 3.000 en 300 000 testen in eigen laboratoria en 50 000 examens op de uitstekende diensten van de Diagnostic Imaging. De spoedeisende zorg in alle specialiteiten en hoge complexiteit diensten worden genomen als een referentie in onze regio.

De zorg oogpunt, uw profiel, uw filantropische inzet, stellen dat de fondsen verkregen in overeenstemming met de Unified Health System (SUS) en de aanvullende medische worden geherinvesteerd in hun ziekenhuizen, dus dit quadricentenária instelling, houden de laatste medische apparatuur, samen met hoogopgeleide professionals, aan te bieden aan de Braziliaanse bevolking van de best mogelijke zorg.

COLLEGE VAN MEDISCHE Wetenschappen van de Heilig Huis van ST PAUL

In oktober 1962, de toenmalige Ombudsman, Dr. Christiano Altenfelder Silva, een liefhebber van het idee van het creëren van Medical School, zei dat de raad van bestuur dat de oprichting van het college van medische wetenschappen VAN DE HEILIGE PAUL goedgekeurd ZIJN HUIS (FCMSCSP). Zijn didactische formaat werd opgericht door de Vereniging van Artsen van de Heilige Huis, voorgezeten door professor Emilio Athie, een andere liefhebber van de School idee. Beide zijn naar behoren beschouwd als de grondleggers van deze school. Het wordt gekenmerkt als een private, filantropische, non-profit, wordt beheerd door de Stichting Arnaldo Vieira de Carvalho (HCVF).

Op 24 mei 1963 werd het gezien de inaugurele klasse van de medische studenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen van Santa Casa de São Paulo door de academische Pedro Calmon, rector van de Universiteit van Brazilië. De officiële erkenning van de cursus werd uitgegeven door de Federale besluit nr 62.044 dd 4 januari 1968. De eerste directeur van de instelling was Professor Emilio Athie en dit bericht is bezet door andere docenten, en sinds 2011 geleid door professor Valdir Golin, een oud-student van de faculteit.

In 2000, het ministerie van Onderwijs ingestemd met de oprichting van de opleiding verpleegkunde met het concept "A" en het begin van de didactische activiteiten in 2001. Dat zelfde jaar, het bachelordiploma in de logopedie werd goedgekeurd door het starten van de educatieve activiteiten in 2002, ook met klasse "A" van het MEC. In 2008 werden de activiteiten opgestart Telemedicine, het verstrekken van korte cursussen voor medische instellingen, evenals de Distance Education cursussen in implementatie, via haar afdeling Informatica.

Vanaf 2015 begon de activiteiten van beide Colleges of Technology, Biomedical Systems en Radiologie, gericht op operationele opleiding van specialisten in de installatie, de behandeling, en reparatie van hoge apparatuur en progressieve verfijning uitgebreid gebruikt in het ziekenhuis medische omgeving, en producenten van beeldapparatuur. Momenteel hebben de meeste van zijn faculteit afgestudeerd aan de faculteit, evenals leden van de Hospital Services, werken of nemen commandoposten. Momenteel zijn er 374 professoren en 284 (75,9%) Doctors, 77 (20,6%), Masters en 13 (3,5%) specialisten, die 1122 studenten in vijf afstudeerrichtingen, 205 studenten van de Postdoctorale cursussen te geven "Strikt genomen" en 1.650 studenten van de Postdoctorale cursussen "Lato sensu".

Opgenomen in het ziekenhuis Complex van de Broederschap van Santa Casa de Misericordia de São Paulo, School of Medical Sciences van Santa Casa de São Paulo is een van de beste instellingen voor hoger onderwijs in het land Geneeskunde zoals geëvalueerd door het ministerie van Onderwijs (Enade) in 2013. Hun bijdrage aan de ontwikkeling in de gezondheidszorg blijkt uit tal van wetenschappelijk onderzoek, zowel fundamenteel als klinisch gebied, met ongeveer 40 onderzoeksgroepen geregistreerd bij het ministerie van Wetenschap en Technologie. Studenten en docenten ontwikkelen erkende technisch-wetenschappelijk onderzoek in de verschillende entiteiten, zoals Centraal Ziekenhuis, Ziekenhuis Sao Luiz Gonzaga, Geïntegreerd Centrum voor Geestelijke Gezondheid, Health-School Center Barra Funda en Geriatric Hospital Dom Pedro II.

Locaties

  • São Paulo

    Rua Doutor Cesário Motta Júnior, 61 - Vila Buarque, São Paulo - SP, 01221-020, Brazil, , São Paulo

    Vragen