Keystone logo
Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Invoering

Waarom GUPES?

Gdansk University of Physical Education and Sport is de enige sportuniversiteit in Pommeren waar theoretische en praktische lessen worden gegeven door zowel erkende wetenschappers als hooggekwalificeerde specialisten op de gebieden die relevant zijn voor individuele vakgebieden, evenals coaches van Olympische en nationale teams en uitstekende atleten.

Het didactische aanbod van de Gdansk University of Physical Education and Sport is modern, breed en gevarieerd. Als onderdeel van het studiegebied kan een student een specialisatie kiezen uit een breed scala aan specialisaties die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de arbeidsmarkt en deze aanvullen met andere specialisaties die door de universiteit worden aangeboden.

Het studentenleven bloeit op de Gdansk University of Physical Education and Sport , en studenten kunnen hun passies en interesses ontwikkelen, onder andere in onderzoeksclubs, in de Student Self-Government Council, in de ASA GUPES Sports Club, of in de "Neptun" Folk Dansensemble.

Gdansk University of Physical Education and Sport is een van de beste sportuniversiteiten in Centraal- en Oost-Europa volgens de Shanghai Ranking's Global Ranking of Sport Science Schools and Departments, 2020. In de Perspektywy magazine-ranglijst voor 2019 werd GUPES 2e van alle sportuniversiteiten in Polen; het gebied van Fysiotherapie stond ook op de 2e plaats, en het gebied van Lichamelijke Opvoeding werd erkend als de beste in Polen.

Volksdansensemble “Neptun”

Het werd opgericht in 1984 uit liefde voor dans en de behoefte van het hart. Meer dan 35 jaar hebben meer dan 500 muzikanten, dansers en studenten hun hart achtergelaten in het Ensemble. Deelname aan zo'n grote onderneming als het cultiveren van nationale tradities door deelname aan het Ensemble was en wordt gemotiveerd door de wens om de stad Gdańsk, de Pommerse regio en vooral Polen te vertegenwoordigen op verschillende festivals, concerten en bijeenkomsten ter promotie van ons land .

Academische Sportvereniging

ASA is de grootste sportvereniging in Polen die al meer dan een eeuw onafgebroken actief is. Dankzij haar rijke geschiedenis is het uitgegroeid tot de meest talrijke studentenorganisatie die actief is aan Poolse universiteiten. De grootste sterren in het verleden waren onder andere Halina Konopacka, Waldemar Baszanowski en Jacek Wszoła, evenals onze uitstekende Olympische medaillewinnaars zoals Leszek Blanik, Adam Korol, Tomasz Tomiak, Maciej Łasicki, Ania Rybicka, Sylwia Gruchała, Magda Mroczkiewicz, Ryszard Sobczak of Cezary Siess.

Zelfbestuur Studentenraad (RSS)

RSS vertegenwoordigt alle GUPES-studenten in het algemeen. De studentenraad probeert alle problemen van studenten op te lossen en organiseert ook veel evenementen zodat elke afgestudeerde zich zijn studie aan GUPES herinnert als de beste en unieke tijd in zijn/haar leven.

Carrièrecentrum (ACK)

GUPES ACK biedt begeleiding die het mogelijk maakt om professioneel de optimale loopbaanontwikkelingstrajecten te diagnosticeren, biedt praktische kennis en ontwikkelt vaardigheden die zorgen voor passend gedrag op de arbeidsmarkt, om zo de kansen van wo-afgestudeerden op een baan bij een geselecteerde werkgever te vergroten.

Statistieken

 • 8 opleidingen
 • 50 professionele coaches
 • 100 professoren, onderzoeken
 • 9 sportafdelingen van de ASA GUPES sportclub
 • 174 academische leraren
 • 5 buitensportvelden
 • 13 sportscholen
 • 2 sporthallen
 • 1 zwembad
 • 5 laboratoria

  Locaties

  • Gdańsk

   ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336, Gdańsk

   Vragen