Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Invoering

Fresenius University of Applied Sciences

Vanaf de hoofdcampus in Idstein bij Wiesbaden kan de Fresenius University of Applied Sciences terugkijken op meer dan 167 jaar traditie in het onderwijzen van de wetenschappen. In 1848 richtte Carl Remigius Fresenius het Fresenius Chemical Laboratory op, dat zich vanaf het allereerste begin heeft toegelegd op praktisch laboratoriumwerk en onderwijs. Certificering als een particulier gesponsorde, door de staat erkende hogeschool volgde in 1971.

Tegenwoordig biedt de universiteit voltijdse en deeltijdse bachelor- en masteropleidingen aan, evenals beroepsopleiding en bijscholing op het hoofdkantoor in Idstein en haar campussen in Keulen, Hamburg, München, Düsseldorf, Frankfurt, Berlijn en New York. De opleidingen zijn verdeeld over verschillende faculteiten: Scheikunde & Biologie, Gezondheid & Maatschappij, Economie & Media en Design.

Deze puur marktgerichte communicatiemaatregel heeft echter geen enkele invloed op het wettelijk kader van de Fresenius University of Applied Sciences . De schools zijn geen vervanging van de faculteiten, maar stellen de marketingafdeling van de universiteit in staat om niet alleen de opleidingen, die de afgelopen jaren sterk in aantal zijn gegroeid, transparanter en gerichter in de markt te zetten, maar ook beter te voldoen aan de behoeften van toekomstige en huidige studenten. In dit opzicht zullen alle wettelijk bepaalde commissies van de universiteit en hun organisatie in de verschillende faculteiten ook in de toekomst hun relevantie en geldigheid behouden.

Locaties

 • Idstein

  Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

 • Berlin

  Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

  • Munich

   Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

   • Wiesbaden

    Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

    • Hamburg

     Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

     • Düsseldorf

      Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

      • Heidelberg

       Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

       • Idstein

        Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

        Vragen