Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences M-cursus (Geneeskunde)
Fresenius University of Applied Sciences

M-cursus (Geneeskunde)

Cologne, Duitsland

11 Months

Duits

Full time

Mar 2025

EUR 11.440

Op de campus

Invoering

Studienkolleg NRW maakt deel uit van de gerenommeerde Hochschule Fresenius - Universiteit voor Toegepaste Wetenschappen. Wij bereiden internationale kandidaten met een buitenlands universitair toelatingsdiploma - dat niet wordt erkend als gelijkwaardig aan de Duitse Abitur - voor op een academische studie aan een Duitse universiteit.

Om het Duitse universitaire toelatingsdiploma te behalen, moet je een universitair kwalificatie-examen afleggen, de zogenaamde Feststellungsprüfung. Zowel de voorbereidende cursussen als de Feststellungsprüfung (toelatingsexamen voor de universiteit) vinden plaats op de campus van Hochschule Fresenius in Keulen. De Hochschule Fresenius heeft sinds 2012 van de Regierungspräsident Köln de opdracht gekregen om dit universitaire kwalificatie-examen af te nemen. Het examen is dus officieel erkend.

Onze M-cursus (Geneeskunde) bereidt je voor op medische en biologische opleidingen in Duitsland. Je leert niet alleen de Duitse taal, maar krijgt ook les in biologie, natuurkunde en scheikunde. Als je geslaagd bent voor de Feststellungsprüfung, ben je gekwalificeerd om je aan te melden voor alle universiteiten in Duitsland op het gebied van geneeskunde.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen