Keystone logo
© Domus Academy
Humanitas University

Humanitas University

Humanitas University

Invoering

Een internationale universiteit gewijd aan de Life Sciences in Milaan. Onderwijs en training volledig geïntegreerd met Humanitas Hospital en wetenschappelijk onderzoek.

Een universiteit was sterk gericht op de groei van haar studenten, hun opleiding, hun klinische en onderzoeksloopbaan, in Italië en daarbuiten. Postuniversitaire studies bij Medical Specialty Schools, Masters en Advanced trainingsprogramma's en Ph.D's Een slimme campus die technologisch geavanceerd is in zijn infrastructuur en services.

Internationalisering, innovatie, interactie, integratie met het ziekenhuis en het onderzoekscentrum: zo leven we universitair onderwijs in de levenswetenschappen en onderscheidt Humanitas University zich.

128326_DSC05101-2.jpg

De lessen

Al onze cursussen zijn geïnspireerd door het concept van actief leren, een zorgvuldige afweging van theorie en praktijk om te zorgen dat onze studenten kritische en autonome denkvaardigheden ontwikkelen naast specifieke professionele competenties.

Humanitas University bereidt haar studenten voor om te gedijen in de klinische en onderzoeksgebieden in Italië of in het buitenland. Een internationale en stimulerende omgeving omkadert al onze cursussen aan Humanitas University . We willen de persoonlijke en professionele groei van onze studenten ondersteunen en geloven in het koesteren van een geest van samenwerking, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid.

Tegenwoordig zijn er in Humanitas University 1400 niet-gegradueerde en postdoctorale studenten. Niet-gegradueerde studenten zijn verdeeld in 4 cursussen:

180 per jaar voor de MD in Medicine and Surgery (Engels); 60 per jaar voor MEDTEC School (Engels); 140 per jaar voor een bachelor verpleegkunde (Italiaans); 50 per jaar voor een bachelor Fysiotherapie (Italiaans).

Integratie met Humanitas-ziekenhuizen

Humanitas is het eerste Italiaanse ziekenhuis dat door de Joint Commission International als academisch ziekenhuis is gecertificeerd voor kwaliteit. Het is een van de technologisch meest geavanceerde Europese ziekenhuizen en internationaal bekend om zijn onderzoek naar ziekten van het immuunsysteem. Humanitas heeft gespecialiseerde eenheden voor de behandeling van oncologische, cardiovasculaire, neurologische, orthopedische, auto-immuunziekten en ontstekingsziekten. Het heeft ook een oogcentrum, een uitstekend vruchtbaarheidscentrum en een zeer gespecialiseerde afdeling Ongevallen en Spoedeisende Hulp. Medische hulp, ondersteund door de beste professionele kennis en een multidisciplinaire aanpak, wordt aangevuld met constante onderzoeksactiviteiten gericht op het verbeteren en personaliseren van de behandeling. IRCCS Istituto Clinico Humanitas leidt een groep ziekenhuizen in Italië, gevestigd in Milaan, Bergamo, Castellanza, Turijn en Catania.

Internationale dimensie

Humanitas trekt jonge mensen uit Italië en van over de hele wereld aan en biedt de mogelijkheid om een unieke vorm van onderwijs te volgen. Het is een internationale hub voor de opleiding van artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten en onderzoekers die in staat zijn om te gaan met toekomstige wetenschappelijke, technologische en sociale verandering. De nauwe integratie tussen het ziekenhuis, de onderzoekslaboratoria en de universiteit schept de voorwaarden voor professionals in de gezondheidszorg om ervaring op te doen door nauw met patiënten samen te werken en tegelijkertijd de methodologie en strengheid te verwerven die wetenschappelijk onderzoek vereist - een middel om synergie tussen klinische en laboratoriumpraktijk in een educatieve context.

Studenten hebben de kans om te leren van PRofessors, gastprofessoren met 3 Nobelprijswinnaars en onderzoeken met bewezen internationale ervaring.

Bovendien kunnen studenten studie-ervaring in het buitenland beleven dankzij het internationale netwerk met onderzoekscentra en buitenlandse medische instellingen.

Een geïntegreerde aanpak voor onderwijs en opleiding

Bij Humanitas University zorgt een geïntegreerde onderwijsbenadering ervoor dat onze toekomstige artsen naast klinische vaardigheden theoretische kennis verwerven. De multidisciplinaire onderwijsmethoden omvatten probleemgestuurd en ervaringsgericht leren. De eerste benadering moedigt studenten aan om analytische en reflectieve vaardigheden te ontwikkelen die vereist zijn tijdens de klinische praktijk; de tweede richt zich op onafhankelijk onderzoek, besluitvorming en teamwerk. Simulatie speelt ook een fundamentele rol in de medische opleiding - het is de plek waar studenten kunnen leren in een veilige en gecontroleerde omgeving onder toezicht van docenten, wiens rol het is om het leerproces te vergemakkelijken naarmate de doelstellingen steeds uitdagender worden, variërend van het nemen van geschiedenis en procedurele vaardigheden, tot high-fidelity simulatie van patiëntmanagement in complexe klinische scenario's.

Campusfuncties

  Ranglijsten

  Humanitas University is de hoogste nieuwkomer in de Times Higher Education World University Rankings 2023

  Humanitas University is voor het eerst opgenomen in de Times Higher Education (THE) International Ranking, behoort tot de 250 beste universiteiten ter wereld uit 1799 geanalyseerde universiteiten en positioneert zichzelf als de beste nieuwe inzending .

  Prof. Marco Montorsi, rector van Humanitas University , verklaarde: “We zijn erg blij met dit resultaat, dat aantoont dat het Italiaanse onderzoeks- en universitaire systeem de uitdaging van de mondiale en Europese concurrentie kan aangaan, onze vaardigheden kan verbeteren en een groeiende rol op zich kan nemen. bij het aantrekken van talent. THE bevestigde de impact van ons wetenschappelijk onderzoek, dat een score van 99,7 op 100 kreeg, in lijn met andere internationale rankings.”

  De THE-ranglijst is gebaseerd op 13 prestatie-indicatoren , die alle terreinen van de universitaire activiteit bestrijken: onderwijs, onderzoek, wetenschappelijke impact, technologieoverdracht en internationalisering.

  Locaties

  • Milan

   Via Rita Levi Montalcini 4 Pieve Emanuele, , Milan

   Vragen