Keystone logo
IAU International American University College of Medicine

IAU International American University College of Medicine

IAU International American University College of Medicine

Invoering

International American University biedt een medisch curriculum dat vergelijkbaar is met Amerikaanse medische scholen en is ontworpen om studenten te helpen voorbereiden op het uitoefenen van geneeskunde in de Verenigde Staten en Canada. Het Basic Sciences-programma wordt gegeven op de universiteitscampus van IAUCOM in St. Lucia.

Missie en doelen

Toekomstige artsen opleiden om onbaatzuchtig en nederig te dienen, terwijl ze de nadruk leggen op een sterke medische ethiek en waardering voor de menselijke waarde en waardigheid.

Onze geschiedenis

De oprichtende decaan van de universiteit, Paul Cherian, MD, ontwikkelde een innovatief curriculum, gericht op het ontwikkelen van de kennis van studenten over de basiswetenschappen en het verbeteren van hun probleemoplossende vaardigheden door middel van een probleemgebaseerd leercurriculum. Hij leidde de oprichtende faculteit bij het aanbieden van een studentgericht curriculum dat nog steeds de hoeksteen is van het succes van de universiteit.

Accreditaties en referenties

IAU is door de regering van Saint Lucia gecharterd en geaccrediteerd als een uitgebreide universiteit met de bevoegdheid om de graad Doctor of Medicine te verlenen.

Ons partnerschap met St. Lucia

IAU is er trots op dit eiland haar thuis te mogen noemen. De IAU ontving haar charter en goedkeuring van de regering van Saint Lucia in 2003. Bovendien keurden het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Volksgezondheid van Saint Lucia de geschiktheid goed van afgestudeerden van het IAU College of Medicine om geneeskunde uit te oefenen in Saint Lucia.

Belangrijkste redenen om IAU te overwegen

 • OSAP en goedkeuring van provinciale leningen voor Canadese studenten
 • Canadese studenten hebben verblijfsafspraken van topkwaliteit ontvangen in de VS en Canada
 • Lager collegegeld vergeleken met de meeste Caribische scholen.
 • Assisteert afgestudeerden met het CaRMS Matching Program
 • Lage student-faculteit verhouding
 • Studeer op het prachtige eiland St. Lucia
 • Klinisch georiënteerd Basic Science-programma in St Lucia

toelatingen

Om een aanvraag te kunnen verwerken, moeten de volgende documenten worden ingediend bij het International American University College of Medicine Office of Admissions, gevestigd in Dallas, TX.

Vereiste ondersteunende documenten:

 • Twee pasfoto's
 • Persoonlijke verklaring
 • Aanbevelingsbrieven (minimaal 2)
 • Curriculum vitae
 • Officiële transcripten
 • MCAT-score (aanbevolen maar niet vereist)

Aanvullende ondersteunende documenten voor PREMED-aanvragers:

Vereisten voor Amerikaanse aanvragers:

 • Middelbaar schooldiploma (of gelijkwaardig) met een sterke GPA in wetenschap
 • SAT-scores (kandidaten die zijn verschenen voor de SAT- of Advanced Placement (AP)-examens kunnen verzoeken om scores in te dienen bij het Admissions Office met behulp van het institutionele SAT-identificatienummer voor het College Board: 4375

Vereisten voor internationale aanvragers:

 • Caribbean Secondary Education Certificate (CSEC) Gewone niveaus (of gelijkwaardig) voor wiskunde, natuurwetenschappen, biologie, scheikunde, Engels en ten minste één ander onderwerp (CARICOM-aanvragers)
 • Toelatingsexamens zoals het Zuid-Afrikaanse of Australische examen (of het equivalent daarvan) met sterke wetenschappelijke cijfers
 • International Baccalaureate (IB) Diploma
 • Minimaal 3 General Certificate of Education (GCE) examens op gevorderd niveau (of het equivalent daarvan) met sterke wetenschappelijke cijfers

Andere vereisten zijn alleen van toepassing als Engels niet de hoofdtaal is:

 • TOEFL-scores van minimaal 600 (op papier), 250 (computergebaseerd) of 100 (internetgebaseerd) TOEFL Instellingsidentificatienummer is: 8625
 • ILETS-score van 6,5 (er is slechts één vereist, TOEFL of ILETS)

Aanvullende ondersteunende documenten voor TRANSFER-aanvragers:

 • Officiële transcriptie(s) van eerdere medische school(s)
 • Officiële USMLE-transcripties (indien geprobeerd)
 • Scorerapporten voor alle eerdere CBSE-pogingen (indien geprobeerd)

Beurzen en financiering

Beurzen en subsidies

International American University biedt gekwalificeerde studenten een verscheidenheid aan studiebeurzen die academische uitmuntendheid en gemeenschaps- en vrijwilligerswerk belonen. Academische beurzen worden alleen toegekend aan nieuwe, inkomende studenten en worden alleen toegekend aan de Basic Science Terms. Beurzen zijn concurrerend en de fondsen zijn beperkt, dus in aanmerking komende studenten worden aangemoedigd om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen.

Houd er rekening mee dat er geen garantie is dat u een beurs krijgt en dat het aantal toegekende beurzen per semester kan variëren. Alle beursbeslissingen zijn definitief en er is geen beroep mogelijk. Voor vragen over beurzen kunt u contact opnemen met de universiteit.

Visum vereisten

Immigratiedocumenten

Burgers van de Verenigde Staten en Canada hoeven geen visum te hebben voordat ze Saint Lucia binnenkomen. Alle andere staatsburgers en houders van een groene kaart moeten vóór aankomst in Saint Lucia een visum verkrijgen. De universiteit helpt studenten bij het verwerken van visa via het immigratiekantoor in Saint Lucia. Al het visumpapierwerk is te danken aan het Admissions Office. Zo snel mogelijk plannen, zodat visa tijdig worden verwerkt. Studenten die een visum nodig hebben, zijn verantwoordelijk voor het contact opnemen met het Admissions Office om het visumaanvraagproces onmiddellijk na toelating tot de universiteit te starten. Voor meer informatie over immigratie en reisinformatie in Saint Lucia kunt u terecht op de website van de regering van Saint Lucia.

Studenten die door Groot-Brittannië of Europa vliegen, hebben mogelijk een transitvisum nodig en moeten onmiddellijk contact opnemen met het Admissions Office. Het aanvraagproces voor een transitvisum kan behoorlijk lang en ingewikkeld zijn en kan tot twee maanden duren. Het is de verantwoordelijkheid van de student om dit visum aan te vragen voordat hij naar Saint Lucia reist. Voor meer gedetailleerde informatie over transitvisa kunt u terecht op de website van de Britse overheid, de website van de Nederlandse overheid of de website van de Duitse overheid.

Locaties

 • Vieux Fort

  PO Box 615 Gablewoods South Vieux Fort, , Vieux Fort

Vragen