Diploma in Naturopathic Dieet-therapie
ISMET - Formación en salud y terapias naturales
Belangrijke informatie
Selecteer een locatie
Campuslocatie
Barcelona, Spanje
Talen
Spaans
Studieformaat
Afstand leren, Op de campus
Duur
7 maanden
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 1.275
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
- Face-to-face editie: van januari 2019 tot juli 2019
- Online editie: van januari 2019 tot juli 2019
- Duur: 7 maanden
presentatie
Dieet therapie is de therapie die is gebaseerd op de preventie en verbetering van ziekten of de eliminatie van hun symptomen, door het voedsel dat we eten of die we elimineren uit het dieet. Niet alleen moet rekening worden gehouden met de nutritionele eigenschappen, ook moeten we rekening houden met de manipulaties en processen waaraan het voedsel is onderworpen, alsook met de methoden voor de teelt of veroudering van de planten of dieren die we inslikken.
Sinds de prehistorie hebben dieren de voedselinname kunnen reguleren om onevenwichtigheden in de gezondheid te corrigeren of om de symptomen te verzachten. Een voorbeeld hiervan is te vinden in onze huisdieren, die door "instinct" worden gereinigd door bepaalde planten te eten of door te doen vasten, als ze zich slecht voelen. Mensen hebben dit instinct helemaal niet verloren, het probleem is dat we niet luisteren naar ons organisme, dat op een bepaald moment geen afwijzing voor een voedsel heeft gevoeld, het heeft genomen en vervolgens verkeerd is geweest, of in bepaalde gevallen heb je de moeten drinken, iets zoets of zouts. Dieettherapie wordt heel vaak gebruikt door allopathische medicijnen en bijna altijd in Holistische geneeskunde, hoewel niet altijd met dezelfde criteria.
Dietotherapie in de allopathische geneeskunde maakt altijd gebruik van een voedingstherapie onder de basis en de wetenschappelijke kennis van het moment. Deze wetenschappelijke fundamenten zijn dynamisch en variëren afhankelijk van de nieuwe kennis die de wetenschap met zich meebrengt. De voorbeelden van het gebruik van dieettherapie door allopathische geneesmiddelen zijn bij iedereen bekend, van het "zachte" dieet, dat regeert bij gastro-intestinale problemen, het doornemen van het dieet voor diabetes, de eliminatie van gluten voor coeliakiepatiënten of gewoon diëten rijk aan ijzer voor bloedarmoede. De voorbeelden van de toepassing van dieettherapie door allopathische medicijnen zijn zeer talrijk, met een basis en resultaten die niemand kan beoordelen. Het neigt naar een "mechanische" benadering gebaseerd op de inname van medicijnen, met het concept; die voor dezelfde symptomen, dezelfde behandeling, het genezen van het deel van het individu dat ziek is.
Dieet therapie in holistische therapieën , in tegenstelling tot allopathische medicijnen, holistische therapieën houden niet alleen rekening met wetenschappelijke kennis, maar ook gebaseerd op ervaring, de wetten van de natuur en de subtiele energieën die levende organismen Ze hebben op zichzelf. Holistische therapeuten houden niet alleen rekening met de fysieke eigenschappen van het voedsel, naast de voedingscomponenten die het biedt, worden de therapeutische eigenschappen, de behandeling, de kweek- en kweekprocessen en de bereiding van de voedingsmiddelen die worden geconsumeerd ook gewaardeerd. . Voor deze holistische therapieën wordt rekening gehouden met de denaturatie die optreedt bij bepaalde vormen van bereiding of conservering van voedingsmiddelen zoals, bijvoorbeeld, het gebruik van microgolven, gefrituurd of gerookt. Holistische therapieën houden ook rekening met de processen die worden uitgevoerd voor het gewas, met behulp van de producten die op een natuurlijke manier zijn verkregen zonder het gebruik van chemische producten, producten die niets positiefs bijdragen wanneer ze naast het voedsel worden ingenomen. De meeste van deze principes worden steeds meer erkend door de officiële wetenschap die door wetenschappers wordt onderschreven. Een voorbeeld hiervan zijn de studies van eiwitten die worden geproduceerd bij de hantering en bereiding van voedsel, en hoe deze de oorzaak kunnen zijn van vele chronische ziekten, ziekten die momenteel exponentieel lijken toe te nemen.
Kortom, zowel de allopathische als de holistische geneeskunde zijn gebaseerd op gezondheidsvoeding en nemen hun toevlucht tot voedsel als een vorm van preventie, genezing of eliminatie van de symptomen van ziekten.
toegangseisen
a) Studenten met een universitair diploma (Diploma, Bachelor of Graad op een gebied van kennis): verstrek een gecertificeerde fotokopie van de titel of, bij gebrek daaraan, een gewaarmerkte of originele fotokopie van de betaling van de vergoedingen voor uitgifte van de graad. Voor studenten afkomstig uit een land dat geen lid is van het Verdrag van Bologna, moeten zij de titel of het certificaat van voltooiing van de studies verstrekken met de apostille van de beuk.
b) Studenten zonder universitair diploma: het profiel van de kandidaat wordt beoordeeld door een academische commissie om te beslissen of de student al dan niet toegelaten is tot het programma.
geadresseerd aan
Dit academische programma is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan natuurlijke therapieën als werkinstrument in een consult. Gericht op universitair afgestudeerden in gezondheidswetenschappen (geneeskunde, farmacie, fysiotherapie, verpleegkunde, psychologie, voeding en diëtetiek, onder anderen); evenals andere universitair afgestudeerden die de kennis van geneeskrachtige planten wensen in te vullen als een aanvulling op hun vaardigheden, zoals het geval kan zijn voor afgestudeerden in de sportwetenschappen. Het is ook gericht op professionals van de trainingscycli van middelbaar en hoger niveau op het gebied van voedingsleer en voeding en de gezondheidszone. Gericht ook voor die mensen die een gereglementeerde, officiële studies niet kunnen erkennen en die door een vorig interview met de studiesprivoror de mogelijkheid hebben beoordeeld om het programma te ontwikkelen zodat uiteindelijk de universiteit van zijn definitieve resolutie is.
Carrièremogelijkheden
Werk in centra voor natuurlijke therapie, poliklinieken met gezondheidswerkers, wellnesscentra, revalidatiecentra, spa's, sportscholen, spa's, touroperators zoals cruiseschepen, hotels. In esthetische klinieken, in woningen of dagcentra voor ouderen. Voedingsindustrie. Consulting-adviesbureaus op het gebied van voeding, voeding en diëtetiek. Collectieve kantines, catering, hotels, kinderdagverblijven, scholen, seniorenwoningen. Sportscholen en esthetische klinieken en persoonlijk imago. Centra voor de preventie en behandeling van eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetaanvallen ...). In parapharmacies, apotheken en dieetinstellingen, naast grote oppervlakken.
Doelstellingen en competenties
Dit academische programma is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan natuurlijke therapieën als werkinstrument in een consult. Gericht op universitair afgestudeerden in gezondheidswetenschappen (geneeskunde, fysiotherapie, verpleegkunde, psychologie, voeding en diëtetiek), evenals andere universitair afgestudeerden, zoals afgestudeerden in de sportwetenschappen die een basis willen hebben voor een dieettherapie onder het gezichtspunt naturist, ook voor professionals uit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs op het gebied van de diëtetiek, ook gericht op mensen die geen gereglementeerde, officiële studies kunnen accrediteren en die in een eerder interview met de studiebegeleider de mogelijkheid van het programma ontwikkelen voor hun minimale beroepservaring van twee jaar, zelfs als dit niet op dit professionele terrein ligt.