Keystone logo
ISMET - Formación en salud y terapias naturales Diploma in orthomoleculaire voeding
ISMET - Formación en salud y terapias naturales

Diploma in orthomoleculaire voeding

10 Months

Spaans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 1.525

Afstand leren, Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

 • Face-to-face editie: van september 2018 tot juni 2019
 • Online editie: van oktober 2018 tot juli 2019
 • Duur: 10 maanden

In Spanje hebben we twee grote Fairs of the Natural Therapies-sectoren, zoals Expo EcoSalud en BioCultura; evenals Infarma in Madrid en Barcelona. Jaar na jaar stijgt het aantal deelnemers als exposanten als gevolg van de toegenomen belangstelling van jongeren en gezinnen voor een gezonder dieet en een gezondere gezondheidszorg zonder bijwerkingen. Het bewijs hiervan is het groeiende aantal bedrijven in de voedings-, naturist- en farmaceutische sectoren die producten op de markt aanbieden die naast deze nieuwe filosofie van gezond en gezond leven bestaan ​​en tegelijkertijd de Spaanse televisiezenders programma's uitzenden die een leven lang promoten gezond.

Orthomoleculaire therapie is geen nieuwe therapie. Het woord orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt door Linus Pauling, dubbele Nobelprijs voor scheikunde in 1954 en vrede in 1962. Pauling was een van de eersten die de structuur van DNA en gedefinieerde orthomoleculaire geneeskunde beschreef als een manier om 'de gezondheid te behouden' en behandel ziekten door de optimale hoeveelheid moleculen toe te dienen die nodig zijn voor het organisme. " Aan de andere kant, begon Dr. Kousmine te werken aan voedingssuppletie in 1949 met patiënten met multiple sclerose, kanker, chronische polyartritis ...

Na twee decennia werd de medische vereniging Kousime International opgericht en vervolgens de Kousmine Foundation, die prestigieuze artsen integreert. Jean Seignalet, doctor in de geneeskunde, is de auteur van meer dan tweehonderd publicaties in belangrijke medische tijdschriften in het Engels en het Frans, en auteur van het boek Food, het derde medicijn. Hij ontwikkelde een complete strategie die met succes werd toegepast bij duizenden patiënten, op basis van voedselcorrectie en de gelijktijdige levering van essentiële voedingsstoffen. Als we vertrouwen op de Enide-enquête van het Spaanse Agentschap voor Voedselveiligheid, kunnen we zien dat de Spaanse bevolking overvoed is maar tegelijkertijd ondervoed is, met tekorten aan bepaalde essentiële voedingsstoffen en daarom afhankelijk van de gevallen specifieke voedingssupplementen moet verstrekken . Wanneer voedingsaanbevelingen en voedingssupplementen worden vastgesteld, moeten ze worden geïndividualiseerd en moeten ze worden gedaan, zoals uitgelegd door de Spaanse Vereniging van Orthomoleculaire Voeding (Aentoc) , door middel van een diagnose en een individuele voedingsevaluatie van elke persoon. Op basis van specifieke analyses worden tekortkomingen en voedingstekorten bepaald en op deze manier kan de professional de voedingssupplementen aanbevelen die elke persoon nodig heeft.

Daarom is dit programma wil dat mensen dezelfde verwerven ontwikkelen enige kennis over orthomoleculaire therapie om de positieve effecten en contra voldoen volgens de persoon gezien het feit dat steeds meer apotheken en drogisterijen bieden deze voedingssupplementen.

U kunt een aanvraag indienen voor de validatie van studiepunten voor de masteropleiding in Naturopathy and Parapharmacy (60 ECTS), voor de universitaire graad van expert in natuurgeneeskundige dieettherapie en orthomoleculaire voeding (30 ECTS), of voor de universitaire graad van expert in orthomoleculaire voeding ( 24 ECTS); zolang aan de toelatingseisen van elke titel is voldaan.

toegangseisen

a) Studenten met een universitair diploma (Diploma, Bachelor of Graad op een gebied van kennis): verstrek een gecertificeerde fotokopie van de titel of, bij gebrek daaraan, een gewaarmerkte of originele fotokopie van de betaling van de vergoedingen voor uitgifte van de graad. Voor studenten afkomstig uit een land dat geen lid is van het Verdrag van Bologna, moeten zij de titel of het certificaat van voltooiing van de studies verstrekken met de apostille van de beuk.

b) Studenten zonder universitair diploma: het profiel van de kandidaat wordt beoordeeld door een academische commissie om te beslissen of de student al dan niet toegelaten is tot het programma.

geadresseerd aan

Dit academische programma is bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan natuurlijke therapieën als werkinstrument in een consult.

Gericht op universitair afgestudeerden in gezondheidswetenschappen (geneeskunde, farmacie, fysiotherapie, verpleegkunde, psychologie, voeding en diëtetiek, onder anderen); evenals andere universitair afgestudeerden die de kennis van geneeskrachtige planten wensen in te vullen als een aanvulling op hun vaardigheden, zoals het geval kan zijn voor afgestudeerden in de sportwetenschappen. Het is ook gericht op professionals van de trainingscycli van middelbaar en hoger niveau op het gebied van voedingsleer en voeding en de gezondheidszone.

Gericht ook voor die mensen die een gereglementeerde, officiële studies niet kunnen erkennen en die door een vorig interview met de studiesprivoror de mogelijkheid hebben beoordeeld om het programma te ontwikkelen zodat uiteindelijk de universiteit van zijn definitieve resolutie is.

Carrièremogelijkheden

Werk in centra voor natuurlijke therapie, poliklinieken met gezondheidswerkers, wellnesscentra, revalidatiecentra, spa's, sportscholen, spa's, touroperators zoals cruiseschepen, hotels. In esthetische klinieken, in woningen of dagcentra voor ouderen. Voedingsindustrie en laboratoria fabrikanten van voedingssupplementen. Adviesbureaus op het gebied van voeding, voeding en diëtetiek. Collectieve kantines, catering, hotels, kinderdagverblijven, scholen, seniorenwoningen. Sportscholen en esthetische klinieken en persoonlijk imago. Centra voor de preventie en behandeling van eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetaanvallen ...). In parapharmacies, apotheken en dieetinstellingen, naast grote oppervlakken.

Doelstellingen en competenties

Het algemene doel is om voldoende kennis te vergaren om vanuit de basis, die een correcte voeding is, de nodige ondersteuning te bieden met voedingssupplementen in grote doses en, indien nodig, om de optimale voedingswaarden te verkrijgen die een persoon nodig heeft om te voorkomen of te behandelen. pathologieën. Daarvoor moeten enerzijds de gemeenschappelijke ziektebeelden van voedingstekorten worden geïdentificeerd en anderzijds de functie in het menselijk organisme van elk van de bovengenoemde nutriënten worden erkend, de mogelijke indicaties van het gebruik als voedingssupplement, de niveaus ervan van aanbevolen inname, interacties, voorzorgsmaatregelen en contra-indicaties, indien aanwezig.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Master's Degree in geavanceerde esthetische restauratieve tandheelkunde
  • Barcelona, Spanje
 • Master in permanente educatie in orthodontie en dentofaciale orthopedie
  • Alcorcón, Spanje
 • Master in Dentistry and Dental Prosthodontics
  • Siena, Italië