Keystone logo
Johns Hopkins University, Bloomberg School of Public Health MHS in moleculaire microbiologie en immunologie
Johns Hopkins University, Bloomberg School of Public Health

MHS in moleculaire microbiologie en immunologie

Baltimore, Verenigde Staten

1 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 59.184 / per year *

Op de campus

* per traditioneel academiejaar. Er kunnen extra kosten van toepassing zijn. Beurzen zijn beschikbaar

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het Master of Health Science-programma (MHS) is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van studenten die voorbereiding op graduaatniveau nodig hebben voor een loopbaan in de geneeskunde, onderzoek en volksgezondheid. MMI MHS-studenten gaan naar de medische school, volgen een geavanceerde universitaire opleiding en nemen posities in de volksgezondheid en de industrie in. Het MHS-programma wordt in één studiejaar afgerond. Het programma omvat een kerncurriculum dat zich richt op de biologie, immunologie, klinische resultaten en epidemiologie van belangrijke infectieziekten die van belang zijn voor de volksgezondheid. MMI MHS-studenten volgen doorgaans vier of vijf cursussen per periode van acht weken, wat voldoende mogelijkheden biedt voor studenten om hun curriculum aan te passen aan hun interessegebied door gebruik te maken van het cursusaanbod aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, de School of Geneeskunde en de Carey Business School. Studenten hebben uitgebreide mogelijkheden om één-op-één te communiceren met de belangrijkste MMI-faculteit en -personeel voor mentoring, advies, scriptievoorbereiding en loopbaanontwikkeling. Voor die studenten die aangeven interesse te hebben in een loopbaan in de geneeskunde en/of volksgezondheid, zijn er advisering en workshops beschikbaar. Andere waardevolle bronnen zijn het BSPH Career Services Office en het Student Outreach Resource Center (SOURCE).

Studenten in het MHS-programma hebben de mogelijkheid om over te stappen naar het ScM-programma als ze besluiten een masteropleiding te volgen die origineel laboratorium- of veldonderzoek omvat.

MMI biedt, in samenwerking met de JHU Carey Business School, een speciale kans voor studenten die hun kennis op het gebied van infectieziekten willen toepassen op de biotechnologische sfeer. Deze optie biedt instructie die gericht is op het ontwikkelen van inzicht in zowel de micro-economische theorie als de processen die betrokken zijn bij het verplaatsen van innovatieve technologie van de bank naar commerciële toepassing. Deze mogelijkheid is bedoeld om studenten tools te bieden die kunnen worden toegepast op het werk in de biotechnologische industrie, de farmaceutische industrie of op de gezondheidszorg gericht risicokapitaal. Neem contact op met Gail O'Connor als u meer wilt weten over deze innovatieve, op biotechnologie gerichte leermogelijkheid.

MHS scriptie

De diploma-eisen bepalen dat alle MHS-studenten een scriptie indienen. De student kiest het onderwerp van de scriptie in overleg met zijn/haar studieadviseur. Het proefschrift bestaat uit een wetenschappelijke behandeling van een onderwerp dat van belang is voor de volksgezondheid. Door middel van formele en informele interacties met hun adviseurs en andere MMI-faculteiten, wordt elke student begeleid door het proces van het selecteren van een onderwerp, het verkennen van de literatuur, het organiseren en schrijven van de scriptie en de wetenschappelijke presentatie van de bevindingen.

Onze MHS-afgestudeerden

Eerdere afgestudeerden van de MMI-masterprogramma's zijn doorgegaan met het nastreven van Ph.D. of MD-graden aan instellingen, waaronder Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Johns Hopkins School of Medicine, Harvard School of Public Health, Yale School of Medicine, Drexel University, Stanford University, Penn State University, Baylor College of Medicine en de University of Californië systeem.

Afgestudeerden van ons masterprogramma hebben ook met succes gestreden om onderzoeksposities bij de National Institutes of Health (NIH), Federal Drug Administration (FDA), verschillende militaire onderzoeksfaciliteiten, non-profitorganisaties en toonaangevende biotechnologiebedrijven.

175871_lab5.jpeg

cursussen

Vereiste schoolbrede cursussen:

 • 550.860 Academische en onderzoeksethiek
 • Cells to Society cursusreeks

Vereiste afdelingscursussen:

 • 260.631 Immunologie, infectie en ziekte

Selecteer twee van de vier MMI-kerncursussen:

 • 260.852 fundamentele virologie
 • 260.627 Pathogenese van bacteriële infecties
 • 260.635 Biologie van parasitisme
 • 260.650 Vectorbiologie

Kies een van de volgende literatuurcursussen:

 • 260.852: Literatuur over moleculaire biologie
 • 260.657: Vectorbiologie en ziekte-ecologie
 • 260.854: Huidige literatuur over microbiële immuniteit
 • 260.855: Pandemieën van de 20e eeuw

De resterende studiepunten zijn flexibel en kunnen worden geïndividualiseerd op basis van de interesses en loopbaanambities van de student. Studenten kunnen cursussen volgen die worden aangeboden in MMI of in andere afdelingen binnen en buiten de school.

Voorbeelden van keuzevakken gevolgd door MHS-studenten zijn:

 • malaria
 • vector biologie
 • Statistische redenering
 • Onderwerpen in aids-onderzoek
 • Principes van epidemiologie
 • Evolutie van infectieziekten
 • Immunogenetica
 • Inleiding tot moleculaire biologie
 • Vaccinontwikkeling en toepassing
 • Afgestudeerd Immunologie
 • Geavanceerde onderwerpen in AIDS-onderzoek

Aanmeldingsinformatie

Alle masterstudenten kunnen zich eerst aanmelden voor het MHS-programma. Aan het einde van het tweede semester van het eerste jaar kunnen studenten een aanvraag indienen voor overplaatsing naar het Master of Science-programma van het departement. Studenten die zeker weten dat ze een op onderzoek gebaseerde opleiding willen volgen waarbij origineel onderzoek wordt gedaan, moeten zich rechtstreeks aanmelden bij het ScM-programma.

De deadline om je aan te melden voor het MHS-programma is 1 juni voor het trainingsprogramma dat in september begint. Volledig ingevulde aanvragen worden beoordeeld en toelatingsbeslissingen worden op voortschrijdende basis genomen. Vroegtijdige indiening van de aanvraag wordt aanbevolen.

Vereiste applicatiematerialen

Toekomstige studenten moeten de online aanvraag van de school indienen, waarvoor de volgende documenten vereist zijn:

 • Officiële transcripten)
 • Drie aanbevelingsbrieven
 • Verklaring van doel en doelstellingen
 • TOEFL of IELTS (Internationale aanvragers, zie deze info)
 • GRE is niet vereist

Aan het einde van de tweede termijn van het eerste jaar kunnen MHS-studenten die onderzoekservaring op de bank of in het veld willen opdoen, een aanvraag indienen voor overplaatsing naar het Master of Science-programma van de afdeling.

Aanvragen worden doorlopend beoordeeld. Vroegtijdige indiening van de aanvraag wordt aanbevolen.

Vrijstelling van aanvraagkosten

Vrijstellingen van aanvraagkosten zijn beschikbaar voor aanvragers van MMI-afgestudeerde programma's die Amerikaans staatsburger of permanent ingezetene van de VS zijn en voldoen aan aanvullende geschiktheidscriteria. Toekomstige studenten die niet voldoen aan de geschiktheidscriteria in deze categorieën, kunnen met motivering een vrijstelling van de aanvraagkosten aanvragen. Aanvragers kunnen een vrijstelling van vergoeding aanvragen door een e-mail te sturen naar Alan Scott, Ph.D. op [email protected] met de onderwerpregel "SOPHAS Fee Waiver for MMI" om een vrijstelling aan te vragen. Ontheffingen moeten vóór 16 november 2020 worden aangevraagd voor aanvragen voor het doctoraatsprogramma en vóór 1 mei 2021 voor masteropleidingen.

Let op: er moeten vrijstellingen van vergoedingen worden afgegeven voordat u uw aanvraag indient. Wij kunnen geen restitutie verlenen voor de aanvraagkosten.

leerplan

toelatingen

Getuigenissen van studenten

Programma resultaat

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen