Cursus strategieën voor gezondheidsbevordering en ziektebestrijding
Amsterdam, Nederlanden
DUUR
2 up to 3 Weeks
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
14 Feb 2025
EERSTE STARTDATUM
14 Apr 2025
COLLEGEGELD
EUR 1.980 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* vroegboektarief: EUR 1.584 bij betaling vóór 05 januari 2025
Invoering
Deze cursus brengt theorie en praktijk samen en biedt een diepgaande verkenning van strategieën voor gezondheidsbevordering en -bestrijding. U werkt samen met KIT-medewerkers en vooraanstaande gastdocenten en deskundigen van verschillende organisaties, zodat u een holistisch perspectief krijgt op de benadering van gezondheidssystemen voor gezondheidsbevordering en bestrijding van overdraagbare en niet-overdraagbare ziekten.
Dit competentiegerichte programma is bedoeld voor professionals in het midden van hun carrière. Het maakt gebruik van je bestaande kennis en ervaring en voorziet je van de praktische vaardigheden die je nodig hebt om echte gezondheidsuitdagingen aan te gaan.
Maak deel uit van onze gemeenschap en geef vorm aan de toekomst van wereldwijde gezondheidssystemen en zorginnovatie!
accreditatie
Deze cursus is ook geaccrediteerd voor de Master of Science in Public Health and Health Equity, georganiseerd door het KIT Institute en tropEd, een netwerk van Europese instellingen voor hoger onderwijs in internationale gezondheid.
Looptijd
2,5 weken
toelatingen
leerplan
Course Content
The following subjects are reviewed during the course:
- Inleiding tot strategieën voor gezondheidsbevordering en -controle
- Mensgerichte en geïntegreerde gezondheidszorg
- Holistische gezondheidsbenaderingen: Planetaire gezondheid en één gezondheid
- Health Communication
- UHC: Eerstelijnszorg en heroriëntatie van de zorg
- Samenwerking en samenwerking tussen sectorale en transdisciplinaire benaderingen: gezondheid in alle beleidslijnen
- Leiderschap en bestuur in de volksgezondheid
- Voeding: levenscyclusbenadering, invloedrijke transitie op beleidsvorming
- Digital Health
- Preventie en bestrijding van niet-overdraagbare ziekten
- Hart- en vaatziekten: verandering van levensstijl en gedrag
- Gezondheidszorgsysteembenaderingen voor de bestrijding van door vectoren overgedragen ziekten
- Focus op waterzuivering en -hygiëne (WASH): integratie in bredere strategieën
- Chronische ziekte: focus: surveillance en screening
- Betrokkenheid van de gemeenschap: casestudy over medicijnresistentie
- Activisme, pleitbezorging en gemeenschapsmobilisatie: casestudy klimaatverandering en gezondheid
- Uitgebreid programma voor immunisatie: terughoudendheid ten aanzien van vaccinatie, het winnen van het vertrouwen van het publiek en betrokkenheid van de gemeenschap
- Paraatheid en reactie op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid
- Humanitaire gezondheidsinterventies: rationele prioriteitsstelling, planning voor subpopulaties, mensenrechtenperspectieven
- Mondiale gezondheid en commerciële determinanten van gezondheidsethiek: Journal Club
Content
Ontdek de diepten van gezondheidsbevordering en ziektebestrijding:
Ontdek de complexiteit van overdraagbare en niet-overdraagbare ziekten door een lens van holistische benaderingen van gezondheidssystemen. Onze cursus gaat verder dan het gewone en stimuleert kritische discussies over de sterke en zwakke punten van gezondheidsbevorderings- en controleprogramma's, met een scherp oog voor het bevorderen van gezondheidsgelijkheid.
Door experts begeleide verkenning:
Duik in een schat aan kennis, samengesteld door een uniek kader van experts uit het veld, afkomstig van topuniversiteiten, onderzoekscentra en organisaties over de hele wereld. Blijf op de hoogte van de nieuwste innovaties, want onze cursus evolueert voortdurend om opkomende trends te omarmen, waaronder mensgerichte benaderingen en planetaire gezondheid.
Leren zonder grenzen:
Onze cursus overstijgt de traditionele grenzen van ziektebestrijding en omvat bredere risicofactoren en systemische gezondheidsproblemen. Krijg inzicht in pleitbezorging, mensenrechtenperspectieven, het stellen van prioriteiten en het ontwerp van gezondheidsbevorderings- en controleprogramma's. Sessies culmineren in overkoepelende kwesties die cruciaal zijn voor effectieve strategieformulering.
Rijke leereenheden:
De cursus biedt een uitgebreide leerervaring met onderdelen die gezondheidsbevordering, mensgerichte gezondheidszorgbenaderingen, pleitbezorging, communicatievaardigheden en nog veel meer omvatten, van de preventie van niet-overdraagbare ziekten tot het complexe landschap van humanitaire gezondheid. Neem deel aan interactieve lezingen, veldbezoeken, peer feedback, groepswerk om uw begrip te versterken.
Praktisch, competentiegericht onderwijs:
Onze cursus is gebaseerd op principes die uw bestaande kennis en ervaring erkennen, is probleemgericht en richt zich op praktische toepassingen. Verbeter uw competenties om contextspecifieke benaderingen te implementeren en evalueren, zodat u goed bent toegerust om echte gezondheidsuitdagingen aan te pakken.
Verbinden, samenwerken en verandering stimuleren:
Sluit u aan bij een community van gelijkgestemde professionals, deel ervaringen en werk samen aan oplossingen. Maak deel uit van een transformatieve leeromgeving die niet alleen academische groei bevordert, maar ook de ontwikkeling van praktische vaardigheden die essentieel zijn om door de complexiteit van de volksgezondheid te navigeren.
Deze cursus vervangt de eerdere cursus Control Strategies for Communicable and Non-Communicable Diseases (CCND).
This course is tropEd accredited and can be followed as a stand-alone course or as a specialisation course of the Master in Public Health and Health Equity programme.
Learning methods
Er wordt gebruik gemaakt van een grote verscheidenheid aan leermethoden, waarvan de belangrijkste zijn:
- Interactieve lezingen waarin u reflecteert op uw eigen ervaringen
- Case studies
- Veldbezoek
- Peer feedback
- Groepswerk en discussies
- Achtergrondleesmateriaal
Omdat deze cursus bedoeld is voor deelnemers die al enige ervaring hebben in de volksgezondheid, is de educatieve aanpak gebaseerd op de volgende principes:
- Neemt de kennis en (werk)ervaring van de deelnemers als uitgangspunt
- Is probleemgericht en is gericht op de praktische toepassing van de cursusinhoud
- Is competentiegericht en heeft als doel de competenties van deelnemers te verbeteren, zodat zij contextspecifieke benaderingen voor het aanpakken van gezondheidsproblemen kunnen implementeren en evalueren.
Assessment:
For participants who wish to receive a certificate of completion of the course, including the ECTS credits, the assessment is required.
If you do not wish to do the assessment, you can receive a certificate of attendance of the course.
Programma resultaat
Objectives
At the end of this course, participants will be able to:
- Vergelijk en contrasteer de benaderingen van gezondheidsbevordering en -bestrijding van overdraagbare ziekten (CD's) en niet-overdraagbare ziekten (NCD's)
- Analyseer en bespreek kritisch de sterke en zwakke punten van strategieën van het zorgsysteem voor gezondheidsbevordering en -controle, met speciale aandacht voor gezondheidsgelijkheid.
- Gebruik bewijsmateriaal om context-passende strategieën voor gezondheidsbevordering of beheersing van een specifiek gezondheidsprobleem of ziekte te formuleren en duidelijk te communiceren