Keystone logo
Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Kursk State Medical University

Invoering

First In The Region, Leader In Russia, Recognized In The World

Kursk State Medical University ( KSMU ) is een van de toonaangevende medische onderwijsinstellingen in Rusland. Meer dan 40.000 artsen, farmaceuten en andere gezondheidswerkers zijn opgeleid voor zijn 83-jarig bestaan.

De activiteiten van de universiteit worden uitgevoerd in overeenstemming met de vereisten van staatsnormen en internationale normen inzake kwaliteit, management en richtlijnen van de Europese vereniging van kwaliteitsborging in het hoger onderwijs.

De Onafhankelijke Publieke Raad "Europese kwaliteit" heeft KSMU tot de honderd beste Russische universiteiten KSMU . Jaarlijks bewijst KSMU zijn efficiëntie, wat tot uiting komt in de monitoringresultaten van het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen van de Russische Federatie. Behaalde hoge rangen in Russische en internationale beoordelingen van de universiteit, zoals; Round University Ranking (RUR), uitgevoerd door de European Scientific and Industrial Board, International Ranking ARES, Rating Agency RAEX (Expert RA), National University Ranking en anderen.

Sinds 2016 werkt KSMU actief als onderdeel van de drie academische medische clusters: West-Europees, Stomatologisch en Chemisch Farmaceutisch.

Vandaag de dag studeren negentien duizend (19.000) mensen aan de universiteit: zevenduizend (7000) studenten die een hogere opleiding volgen, ongeveer negenhonderd (900) studenten - middelbaar beroepsonderwijs, meer dan 600 ingezetenen en postgraduaten, meer dan tienduizend (10000) ) specialisten van volksgezondheid en hoger onderwijs. Onder de belangrijkste specialiteiten van het hoger onderwijs in het Engels Medium zijn; Algemene geneeskunde, tandheelkunde, farmacie, economie, management, sociaal werk en biotechnologie.

KSMU heeft negen (9) educatieve gebouwen / campussen die zijn ingericht met moderne apparatuur. Training in specialisaties van hoger, en voortgezet beroepsonderwijs wordt uitgevoerd op twaalf (12) faculteiten van de universiteit, waaronder vijfenzestig (65) afdelingen. Klinische afdelingen gevestigd op basis van medische instellingen. Medico-Pharmaceutical College of KSMU voert realisatie van programma's van secundair beroepsonderwijs uit. 132 artsen en 408 Candidates of Science nemen deel aan het onderwijsproces en wetenschappelijk onderzoek.

Oplossen met de huidige problemen van de levering van gezondheidszorg door gekwalificeerd personeel, uitroeiing van personeelstekort en onevenwichtigheid in medische organisaties, het geven van eerstelijnsgezondheidszorg, de universiteit toegepast innovatieve educatieve technologieën zoals; implementatie van een continu onderwijssysteem van gezondheidswerkers en specifiek op basis van het creëren van interactieve educatieve modules en specialistenaccreditatie.

84074_KSMU01.jpg

Het belangrijkste punt is de voortdurende verbetering van professionele kennis en vaardigheden gedurende het hele leven, voortdurende professionele ontwikkeling en uitbreiding van de kwalificatie van gezondheidswerkers wordt gegeven aan de realisatie van educatieve programma's van hoger onderwijs - programma's van ingezetenschap, aanvullende programma's van professionele omscholing en professionele ontwikkeling.

In KSMU opleidingen gegeven in 35 residentiepecialiteiten, 350 programma's voor professionele omscholing en professionele ontwikkeling. Op de website van de universiteit is er een portaal "Continue medische educatie". In 2017 en 2018 zijn 794 KSMU afgestudeerden opgeleid die naar ons zijn gekomen voor een training van 20 territoriale entiteiten van de Russische Federatie. Allen hebben met succes de procedure doorlopen van de accreditatie van primaire specialisten tegen beroepsstandaarden "Algemene lokale arts" en "Algemene pediatrische arts".

Simulatie training ontwikkelt zich op de universiteit. Het Center of Accreditation, and Simulation Training uitgerust met 13 laboratoria met volledige versnellingen van I-VI realistisch niveau.

Academisch onderzoek, dat een integraal onderdeel is van de activiteit van de universiteit, is gericht op het opleiden van medische, wetenschappelijke, onderwijzend personeel en ook op geleiding van fundamenteel en toegepast onderzoek naar de belangrijkste theoretische en klinische biomedische problemen.

Toonaangevende wetenschappelijke projecten worden ontwikkeld op basis van KSMU 's experimenteel-biologische klinieken en vier onderzoeksinstituten: onderzoeksinstituut voor genetische en moleculaire epidemiologie, een onderzoeksinstituut voor experimentele geneeskunde, een onderzoeksinstituut voor algemene pathologie, een onderzoeksinstituut voor fysiologie, compleet met moderne apparatuur . De biologische bankmonsters (bloed, DNA, weefsel) beschikbaar bij meer dan 10000 patiënten met verschillende ziekten in het fonds van het onderzoeksinstituut voor genetische en moleculaire epidemiologie.

Het biedt een kans om wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse uit te voeren, ook in de context van samenwerking met onderwijs- en wetenschappelijke organisaties in Rusland en het buitenland.

KSMU initieert en organiseert regelmatig volledig Russische en internationale conferenties over actuele problemen op het gebied van geneeskunde, farmacie, psychologie en de realisatie van pedagogische technologieën in het medisch onderwijs.

De universiteit besteedde veel aandacht aan de wetenschappelijke component van internationale samenwerking: de prestaties van afdelingen in internationale wetenschappelijke onderzoeksprogramma's met educatieve, wetenschappelijke en medische organisaties van Oostenrijk, Cyprus, Polen, Moldavië, Wit-Rusland en anderen.

KSMU bevestigt regelmatig de status van de universiteit met een hoge internationale reputatie. De belangrijkste gebieden van internationale samenwerking zijn export van educatieve diensten, ontwikkeling van academische mobiliteit van studenten en academisch personeel, accreditatie van educatieve programma's van de universiteit in het buitenland, KSMU 's KSMU op de wereldmarkt van educatieve diensten en zo voort. De universiteit werkt samen met 50 educatieve, wetenschappelijke organisaties en medische klinieken.

De onderwijsprogramma's van KSMU zijn geaccrediteerd in 15 vreemde landen. De universiteit is de eerste in Rusland die het vertegenwoordigingskantoor in Maleisië (Kuala Lumpur) heeft geopend.

84076_47581_Screen_Shot_2016-07-28_at_17.19.26.png

Vandaag studeren ongeveer 2600 buitenlandse studenten uit 47 landen van de wereld in KSMU . Het aantal buitenlandse studenten bedraagt ​​meer dan 30% in de som van de studentenpopulatie.

KSMU is lid van de International Association of the Universities, Association of Russian-Chinese Medical Universities en International European Association of Stomatological Education.

Verschillende buitenlandse leraren en wetenschappers namen deel aan de educatieve activiteit van de universiteit in de vorm van academische mobiliteit.

In juli 2016 werd Rector van KSMU professor VA Lazarenko door het presidentieel decreet van de Russische Federatie de Orde van Vriendschap toegekend als erkenning voor de ontwikkeling van de gezondheid, de medische wetenschap en jaren van gewetensvol werk.

Algemene informatie

 • Jaar van oprichting: 7 februari 1935
 • Type instelling: Staat (gesponsord door federale overheidsbegroting)
 • Trainentaal: Russisch medium of Engels medium
 • Totale studentenpopulatie: ongeveer 19000 burgers, bestaande uit lokale en internationale studenten, studenten en postdoctorale studenten.
 • Internationale studenten: 2600 internationale studenten uit 47 landen
 • Erkend / vermeld door: WHO, GMC, JPA, MMC en andere internationale medische raden
 • Collegegeld: Vast voor de volledige duur van het programma.
 • Duur van de studie: Pre-universitaire (Pre-medische) cursus - 7 tot 12 maanden, het medische programma - 6 jaar, farmacie en tandheelkunde-programma's - 5 jaar, economie, management, sociaal werk en biotechnologie - 4 jaar.
 • Toegangsdata: september / oktober intake, februari / maart intake


Levendige campus

KSMU gelegen in het hart van de stad Kursk, die alle faciliteiten voor internationale studenten op loopafstand maakt. KSMU is een geweldige plek om te studeren, nieuwe vrienden te maken, deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten / evenementen of gewoon te ontspannen in een diverse en gastvrije omgeving.

Studentenondersteuning en diensten

Van immigratieprocedures tot veiligheidsaangelegenheden, KSMU administratie zal ervoor zorgen dat uw leer- en KSMU in Kursk zo probleemloos mogelijk KSMU .

Ziektekostenverzekering

Alle internationale studenten krijgen een adequate ziekteverzekering, die geldig is in Rusland.

accommodatie

Aan alle KSMU studenten verstrekt.

Airport pick-up service

Een van de medewerkers van de administratie zal op de luchthaven van Moskou zijn om nieuwe studenten te ontmoeten en hen naar KSMU te KSMU .

De universiteitsvertegenwoordiger

Trans Russian Co. de internationale officiële vertegenwoordiger van KSMU sinds 1994.

Cursussen voor internationale studenten

KSMU was de eerste universiteit in Rusland die een volledige medische opleiding in het Engels medium heeft aangeboden. Onder het Engelse medium heeft KSMU het recht om specialisten op te leiden op het gebied van Pre-University (Pre-medisch), Degree in Medicine, Dentistry and Pharmacy (MD / undergraduate) en post-graduate education.

Student van gewoon niveau (of gelijkwaardig)

KSMU biedt de mogelijkheid voor studenten met O-niveau kwalificaties of A-niveau met lage cijfers om door te gaan naar het Undergraduate-programma door zich in te schrijven voor de Pre-University (pre-medische) cursus samen met UK Awarding Body in PRE-U Foundation Studies. De duur van deze cursus is 7 tot 12 maanden en bereidt je voor op verdere studies aan KSMU .

Het te studeren vak in de Pre-medische cursus English Medium:

 1. Russische taal
 2. Wiskunde
 3. Biologie
 4. Chemie
 5. Fysica

Student van Advance Level (of equivalenten)

Kandidaten met een A-niveau onderwijscertificaat kunnen doorgaan naar een diploma in geneeskunde, farmacie of tandheelkunde in Engels medium.

Bezoek KSMU Youtube Channel

https://www.youtube.com/channel/UCY7FEDN3YgCRmYuSznwNoEA/videos

Locaties

 • Russia Online

  Kursk State Medical University C/O Mohammed Chahine Karl Marx No.3, Main Campus, office 127 Kursk city, index: 305041, , Russia Online

  • Kursk

   Ulitsa Karla Marksa, д.3, 305000, Kursk

   Vragen