Keystone logo
KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

KTH Royal Institute of Technology

Invoering

KTH Royal Institute of Technology in Stockholm is een van Europa's toonaangevende technische universiteiten, evenals een belangrijk centrum van intellectueel talent en innovatie. Wij zijn de grootste technische onderzoeks- en leerinstelling van Zweden en de thuisbasis van studenten, onderzoekers en docenten van over de hele wereld die zich toeleggen op het bevorderen van kennis.

Geschiedenis

KTH is een universiteit met een rijke geschiedenis van baanbrekende ideeën en innovatie die teruggaat tot 1827. Al bijna 200 jaar heeft KTH studenten opgeleid die ons heden hebben beïnvloed en de technologische vooruitgang hebben geboekt die de moderne samenleving bepalen. Ook vandaag nog vormt KTH de talenten die de oplossingen zullen vinden voor de uitdagingen van morgen.

Onderzoek

KTH werkt samen met de industrie en de samenleving aan het zoeken naar duurzame oplossingen voor enkele van de belangrijkste uitdagingen van de mensheid: klimaatverandering, toekomstige energievoorziening, verstedelijking en kwaliteit van leven voor de snelgroeiende oudere bevolking. We pakken deze aan met toonaangevend, impactvol onderzoek en onderwijs in natuurwetenschappen en alle takken van techniek, maar ook in architectuur, industrieel management, stedenbouw, geschiedenis en filosofie. Bijna tweederde van de omzet van SEK 4 miljard is gerelateerd aan onderzoek.

Fundamenteel en toegepast onderzoek wordt naast elkaar uitgevoerd bij KTH en interdisciplinair onderzoek wordt parallel uitgevoerd met werk op specifieke gebieden.

Carrière

KTH onderhoudt nauwe relaties met een groeiend netwerk van internationale bedrijven en de industriële gemeenschap op een aantal gebieden, en werken en studeren hier geeft toegang tot dit netwerk.

Uit het laatste loopbaanrapport blijkt dat 94 procent van degenen die zijn afgestudeerd aan KTH 2010-2012 in dienst zijn geweest sinds ze hun studie hebben afgerond en dat de resterende 6 procent is doorgestroomd naar Ph.D. studies. Van de internationale studentenpopulatie gaat 30 procent door naar Ph.D. studies aan KTH of andere gerenommeerde universiteiten. 32 procent van de KTH alumni verlaat Zweden voor werk of studie in het buitenland. 13 procent leidt anderen in hun werk en 13 procent heeft al een eerste leidinggevende functie gekregen.

Statistieken

KTH Royal Institute of Technology is de grootste en meest gerespecteerde technische universiteit van Zweden. Door KTH kiezen, krijg je toegang tot een bruisend studentenleven en een prestigieuze academische omgeving.

  Campusfuncties

  De vier KTH campussen in Groot-Stockholm verzamelen meer dan 12.000 voltijdstudenten, zo'n 1.900 doctoraatsstudenten en ongeveer 3.700 voltijdse werknemers. De campussen zijn strategisch gelegen dicht bij hun onderzoeks- en studiegebieden. KTH Kista bevindt zich bijvoorbeeld in het midden van de Kista ICT-hub, met enkele van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Een van onze andere campussen, KTH Flemingsberg, bevindt zich in een van Noord-Europa's toonaangevende medische technologiecentra voor onderzoek en industriële activiteit.

   toelatingen

   Het academisch jaar op KTH bestaat uit twee semesters van elk 20 weken, beginnend eind augustus en eindigend begin juni. De aanvraag voor studies bij KTH vanaf 2023 wordt medio oktober geopend. U solliciteert via het Zweedse nationale aanvraagsysteem, University Admissions. Sommige gezamenlijke programma's hebben een latere aanvraagdeadline.

   Beurzen en financiering

   KTH biedt vier verschillende beursmogelijkheden voor masterstudies. De KTH -beurs dekt het collegegeld van een een- of tweejarige masteropleiding. De KTH eenjarige studiebeurs is bedoeld voor huidige KTH masterstudenten en dekt het collegegeld van het tweede studiejaar. De KTH Joint Program Scholarship is bedoeld voor studenten in bepaalde gezamenlijke programma's en dekt het collegegeld voor de studieperiode doorgebracht in KTH . De KTH India Scholarship is specifiek gericht op studenten uit India.

   Statistieken van alumni

   Ranglijsten

   KTH Royal Institute of Technology is de grootste en meest gerespecteerde technische universiteit in Zweden - gerangschikt 89 in de QS World University Rankings 2023. Onze reputatie komt voort uit onze gedreven docenten en getalenteerde studenten, die samenwerken om een betere toekomst vorm te geven.

   Lees meer over de KTH -ranglijsten op onze website .

   Getuigenissen van studenten

   Campusleven & Faciliteiten

   Onderdeel zijn van KTH betekent dat je deel uitmaakt van de dynamische en bruisende stad Stockholm, naast de overvloed aan activiteiten waar je als student aan kunt deelnemen. Om in de geest van een echte KTH student te komen, organiseren de Student Union en andere studentenorganisaties activiteiten om je te helpen vrienden voor het leven te vinden.

   Locaties

   • Stockholm

    KTH Royal Institute of Technology Brinellvägen 8

   Vragen