
MSc in
Master in de biomedische technologie (Leuven) KU Leuven

Invoering
KU Leuven Online Open Dag
KU Leuven organiseert op woensdag 1 december 2021 een online open dag om studenten te informeren over haar Engelstalige opleidingen. Ontdek Europa's meest innovatieve universiteit en leer meer over onze internationale programma's, toelatingen, huisvesting en nog veel meer. Ga voor meer informatie naar .
KU Leuven's Master of Biomedical Engineering biedt u een uitgebreid overzicht van alle gebieden in de biomedische technologie en bereidt u voor op een actieve rol in de biomechanica, biomaterialen, medische sensoren, biosignaalverwerking, medische beeldvorming en weefseltechnologie.
Programmaoverzicht
De 3 clusters van de gemeenschappelijke kern bieden u medische basiskennis over menselijke celbiologie, anatomie en systeemfysiologie. Een uitgebreid overzicht van biomedische technologie, met hedendaagse praktijken en projectgebaseerd leren, waaronder een ontwerpproject in medische technologie en een masterproef.
De keuzevakken zijn gegroepeerd in vijf clusters:
- Biomechanica
- Weefseltechniek
- Bio-elektronica
- Biomedische gegevensanalyse
- Bio-informatica en Al
Het programma wordt aangevuld met een selectie van cursussen van algemeen belang, ontworpen om u overdraagbare vaardigheden aan te leren.
Sterke punten
- Het programma speelt in op de toegenomen technologische behoefte in de zorg. Deze behoeften vloeien onder meer voort uit de vergrijzing van de bevolking, de uitdaging om met minder mensen meer en betere zorg te bieden en de uitdaging om kosteneffectiviteit in ons zorgstelsel te realiseren.
- Het doel is om interdisciplinair opgeleide biomedische ingenieurs te leveren die kunnen fungeren als integrators tussen medische en technologische specialisten door de medische behoeften te begrijpen en deze te vertalen naar technische vereisten. Omgekeerd zijn deze biomedische ingenieurs in staat om medische apparaten en procedures te ontwerpen en te produceren die problemen effectief kunnen oplossen door hun integratie in de klinische praktijk.
- Het curriculum bouwt voort op baanbrekend onderzoek uitgevoerd door een internationaal gerenommeerd onderwijzend personeel verspreid over verschillende afdelingen en toonaangevende onderzoeksgroepen op het gebied van biomedische technologie. Hun sterke band met het nabijgelegen universitair ziekenhuis UZ Leuven en de sector biomedische technologie is een grote troef voor de masteropleiding.
- Aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen krijgen studenten de mogelijkheid om een of twee semesters van hun opleiding binnen het Erasmus+ programma te volgen aan een Europese universiteit, of een universiteit buiten Europa. Studenten worden ook aangemoedigd om industriële en onderzoeksstages in het buitenland uit te voeren onder toezicht van de stagecoördinator.
Raadpleeg onze website voor recente informatie over dit programma.