Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Invoering

Universiteit vandaag

De Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) is de grootste instelling voor hoger onderwijs voor biomedische wetenschappen in Litouwen, waar studies, onderzoek en de klinische praktijk met succes worden geïntegreerd. LSMU bestaat uit twee hoofdacademies: en .

Studenten geneeskunde, tandheelkunde en verpleegkunde verwerven hun praktische vaardigheden in het LSMU-ziekenhuis Kauno Klinikos , de grootste zorginstelling in de regio van de Baltische staten. Meer dan 1.200 hooggekwalificeerde artsen en 2.400 leden van het verplegend personeel zorgen elk jaar voor meer dan 78.000 patiënten in het LSMU-ziekenhuis. De gehele medische staf waardeert innovatieve en vooruitstrevende behandelmethoden en diagnostiek, die voldoen aan mondiale normen.

Farmaciestudenten verwerven praktische vaardigheden bij de Universiteitsapotheek, die niet alleen diensten levert aan de lokale gemeenschap, maar ook dienst doet als opleidingsfaciliteit van de Faculteit Farmacie, die studenten een breed spectrum aan praktische kennis en vaardigheden biedt en hen werkervaring uit de eerste hand biedt . Studenten diergeneeskunde ontwikkelen hun klinische vaardigheden in de grote en kleine dierenklinieken. Studenten fysiotherapie en ergotherapie krijgen praktische vaardigheden in het Kulautuva Hospital of Rehabilitation en de Palanga Clinic van het Institute of Neuroscience.

LSMU neemt actief deel aan het ERASMUS+ uitwisselingsprogramma. Studenten kunnen voor een periode van maximaal een jaar aan buitenlandse universiteiten studeren of naar het buitenland gaan om te oefenen. De contracten voor academische uitwisseling zijn ondertekend met universiteiten in 49 landen. De meerderheid van de ERASMUS+-partners bevindt zich in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Finland en de andere EU-lidstaten.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Onze visie

Een toonaangevende Europese universiteit voor gezondheidswetenschappen voor de welvaart van de samenleving. We zullen door de inspanningen van onze hele gemeenschap proberen een van de 701 beste universiteiten in de QS World University Rankings te worden.

Onze missie

De visie zal worden nagestreefd door middel van onze MISSIE - om wetenschappelijke kennis en de nieuwste resultaten in studies en wetenschap te creëren, te verzamelen, te systematiseren en te verspreiden, om een creatieve, eerlijke, initiatiefnemende, goed opgeleide, onafhankelijke en ondernemende persoonlijkheid te onderwijzen, democratie te bevorderen en welzijn, een gezonde en goed opgeleide samenleving ontwikkelen. De essentiële rol van LSMU in dit onderwijsproces is het nastreven van een gezonde samenleving, die de sociale en economische vooruitgang van het land, zijn beschavingsidentiteit en de creatie, ondersteuning en ontwikkeling van nationale en wereldwijde culturele tradities garandeert. De gezondheid en het welzijn van de dierenwereld is een integraal onderdeel van dit doel.

Innovatieve omgeving

Het bibliotheek- en informatiecentrum van de universiteit is een van de modernste bibliotheken in de EU, die lid is van de Association of European Research Libraries, LIBER, het belangrijkste netwerk voor onderzoeksbibliotheken in Europa. De bibliotheek heeft zowel virtuele als RFID-technologieën en is erg populair bij onderzoekers en studenten, niet alleen in Litouwen maar ook in het buitenland vanwege de unieke architectuur en informatiesystemen.

LSMU neemt deel aan de ontwikkeling van projecten die resulteren in nieuwe technologieën, uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, evenals vernieuwde en gemoderniseerde infrastructuur van de universiteit.

Een keuze voor buitenlandse studenten

Sinds 1990 is LSMU de Alma Mater van veel internationale studenten en momenteel zijn hier meer dan 1600 voltijdse buitenlandse studenten uit 87 landen (voornamelijk uit Zweden, Israël, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië, Libanon, India en Zuid-Korea) ingeschreven . Het omvatte bijna 26% van de totale studentenpopulatie aan LSMU.

Het aantal internationale studies neemt elk jaar toe. Duitsland, Italië, Frankrijk, Turkije, Tsjechië, Finland en Noorwegen zijn de populairste Erasmus-partnerlanden onder LSMU-studenten. Buitenlandse studenten die ervoor kiezen om te studeren aan de LSMU komen meestal uit Spanje, Italië, Letland, België en Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internationale ervaring en erkenning

LSMU werkt samen met meer dan 140 Europese, Amerikaanse en Aziatische universiteiten voor studie- en onderzoeksdoeleinden.

De universiteit is lid van tal van internationale organisaties, zoals de European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisatie voor Ph.D. Onderwijs in de biogeneeskunde en gezondheidswetenschappen in het Europese systeem (ORPHEUS), European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, enz.

LSMU is ook lid van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waar het de rol vervult van een samenwerkingscentrum voor onderzoek en opleiding op het gebied van epidemiologie en voor de preventie van cardiovasculaire en andere chronische niet-overdraagbare ziekten.

De opleidingen aan de LSMU voldoen aan de universitaire onderwijsnormen die in EU-landen worden toegepast en afgestudeerden komen in aanmerking voor het Medical Licensing Examination (USMLE) en het PLAB-examen van de General Medical Council in het VK.

Studeer aan LSMU

LSMU verwelkomt internationale studenten bij de volgende opleidingen:

Programma Duur Taal Graad en kwalificatie
Toegekend
Geïntegreerde studies
Geneesmiddel 6 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen, arts
Odontologie (Tandheelkunde) 5 jaar Engels MSc in Gezondheidswetenschappen, Dokter Odontoloog
Apotheek 5 jaar NL MSc in gezondheidswetenschappen, apotheker
Diergeneeskunde 6 jaar NL MSc in Diergeneeskunde, Dierenarts
Bachelor studies
Verpleging 4 jaar Engels BSc in Gezondheidswetenschappen, Huisartsverpleegkundige
Ergotherapie 4 jaar Engels BSc in gezondheidswetenschappen, ergotherapeut
Gezondheidspsychologie 4 jaar Engels BSc in sociale wetenschappen
Fysiotherapie 4 jaar Engels BSc in Gezondheidswetenschappen, Fysiotherapeut
Medische en veterinaire genetica 3,5 jaar Engels BSc in Gezondheidswetenschappen, Biomedisch Technoloog
Mondhygiëne 4 jaar Engels BSc in Gezondheidswetenschappen en kwalificatie van Mondhygiënist
Masterstudies
Klinische gezondheidspsychologie 2 jaar Engels MSc in sociale wetenschappen
Laboratoriumgeneeskunde Biologie 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Medische Chemie 2 jaar Engels MSc in natuurwetenschappen
Toegepaste volksgezondheid 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Levensstijlgeneeskunde
(Blended)
2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen
Geavanceerde verpleegpraktijk 2 jaar Engels MSc in gezondheidswetenschappen, geavanceerde praktijkverpleegkundige
Voedingswetenschappen 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen
Dierenwetenschap 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen
Dierlijke en menselijke interactie 2 jaar Engels MSc in landbouwwetenschappen
Korte cursussen
Pre-medische cursus 10 weken Engels
Postdoctorale beurzen Engels

Locaties

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Vragen