
Bachelorgraad in
BA/BSc University College Venlo Maastricht University, Campus Venlo

Invoering
University College Venlo
University College Venlo (UCV) is uniek. Je volgt je interesses en kiest je eigen opleidingen. Dit stelt je in staat om vraagstukken op het gebied van duurzame gezondheid, voeding en ondernemen op een interdisciplinaire manier te bestuderen. Samen met je persoonlijke studieadviseur bouw je een bacheloropleiding op maat. Het centrale deel van je studieprogramma bestaat uit cursussen binnen de concentratie van je keuze: sociale wetenschappen of levenswetenschappen. In de concentratie Sociale Wetenschappen kun je cursussen kiezen op gebieden zoals psychologie van eten, economie en gedragsverandering. De Life Sciences-concentratie biedt cursussen in biologie, epidemiologie van voedsel, biochemie en datamining. Door cursussen uit verschillende disciplines te combineren, ontwikkel je een duidelijk academisch profiel, perfect aangepast aan het masterprogramma of de professionele positie die je nastreeft.
Snelle feiten
- voor gemotiveerde studenten met een passie voor gezondheid, voeding & ondernemen
- vrijheid om je eigen curriculum te ontwerpen
- 3-jarige voltijd bachelor, Engelstalig
- selectieve toelating start in september & februari
- wekelijks: 12-14 contacturen, 28 uur zelfstudie
- afhankelijk van de concentratie die je hebt gekozen, ontvang je na je afstuderen een BSc- of BA-graad
- Bindend Studieadvies (minimaal 45 van de 60 ECTS-credits in jaar 1)
- Studentenstudio's op de campus
Waarom dit programma?
Word je slimmer van het eten van vette vis? Vrolijkt chocolade je op? Wilt u weten hoe 'onnatuurlijk' E-nummers zijn? En erachter komen welke eetgewoonten ons gezond houden en ziekte voorkomen? Dan is University College Venlo (UCV) de opleiding voor jou. Bij UCV heb je de mogelijkheid om interdisciplinair te focussen op gezondheid, voeding en ondernemen. Bij UCV ontwerp je je eigen curriculum door te kiezen uit een breed aanbod aan vakken uit de sociale wetenschappen (bijv psychologie, sociologie, economie, gezondheidsmanagement, volksgezondheid of recht) en levenswetenschappen (bijv biologie, scheikunde en informatica, fysiologie en genetica).
Probleem- en onderzoeksgebaseerd leren
Bij UCV hechten we veel waarde aan academische nieuwsgierigheid en persoonlijk contact. Onze instellingen Problem-Based Learning (PGO) en Research-Based Learning (RBL) stimuleren actief leren. Met PGO en RBL behandel je academische en praktische problemen die je uitdagen om de vragen te formuleren die je nodig hebt om het probleem te begrijpen. Door werk in kleine groepen te combineren met individueel onderzoek, zoek je naar oplossingen voor problemen en krijg je feedback om je antwoorden te verfijnen. Je hebt de regie over je eigen onderwijs. Een bijlesdocent is er om je leren te vergemakkelijken. Dit format helpt je informatie beter vast te houden, leert je zelfstandig na te denken over problemen en ontwikkelt je interpersoonlijke vaardigheden.
Alle onderwijs aan UCV vindt plaats in kleine groepen van maximaal 12 studenten. Deze kleinschalige setting stimuleert je om actief bezig te zijn in de klas, geeft je de ruimte om je ideeën te ontwikkelen en zorgt ervoor dat je aandacht krijgt van docenten. RBL is gericht op het actief ontwikkelen van je onderzoeksvaardigheden. Vaardigheidstrainingen en projecten zullen onderzoeksgedreven zijn. En door onze nauwe banden met de lokale industrie, kunt u uw kennis en vaardigheden toepassen in professionele contexten en de praktische ervaring opdoen waarnaar werkgevers op zoek zijn.
Je cursussen kiezen
De vrijheid om je curriculum samen te stellen is opwindend en motiverend. Het kan ook een uitdaging zijn. Bij de start van je studie krijg je een studieadviseur, die je helpt bij het maken van keuzes die passen bij jouw interesses, talenten en ambities. Uw adviseur helpt u bij vragen als:
- Wat zijn mijn talenten en interesses en hoe vertaal ik deze naar een succesvolle carrière?
- Welke cursussen helpen mij om mijn doelen te bereiken?
- Moet ik andere academische opties volgen, zoals een stage?
- Hoe moet ik me voorbereiden op een masteropleiding? Of de arbeidsmarkt?
Onze studieadviseurs helpen je bij alles wat te maken heeft met studiekeuzes, vakaanmeldingen, voorbereiding op je toekomstige loopbaan, omgaan met een functiebeperking en nog veel meer studiegerelateerde zaken.
Concentratie
Bij UCV kun je ervoor kiezen om je te concentreren op een van onze twee concentraties: Social Sciences of Life Sciences. Elke concentratie biedt een breed scala aan cursussen in verschillende disciplines. Bij de concentratie Sociale Wetenschappen kun je kiezen voor bijvoorbeeld vakken in psychologie, sociologie, economie, gezondheidsmanagement, volksgezondheid of recht. De Life Sciences-concentratie biedt cursussen in biologie, scheikunde en informatica, fysiologie en genetica. U kunt ook kiezen voor een interdisciplinaire concentratie. Je kiest cursussen uit beide concentraties om een echt breed profiel te creëren.
leerplan
Cursussen & curriculum
Je curriculum bestaat uit de vakken die je kiest binnen je concentratie, een academische kern en een stukje algemene vorming in de vorm van vakken die je buiten je concentratie volgt. De academische kern bestaat uit vier verplichte cursussen die je de fundamentele kennis geven die elke UCV-student zou moeten hebben.
Ranglijsten
Rankings & erkenning
De UM is de negende beste Jonge Universiteit ter wereld

De Universiteit Maastricht staat op de negende plaats in de Times Higher Education (THE) 'Young Universities'-ranglijst van 2022 voor beste jonge universiteiten ter wereld. De UM is er trots op dat haar inspanningen, ook op het gebied van onderwijs en onderzoek, in deze ranking worden beloond.
In de 2021 QS ' Top 50 Under 50 ' (beste universiteiten ter wereld onder de 50 jaar) steeg de UM van de 23e naar de 19e plaats.
Deze speciale rankings voor jonge universiteiten worden gepubliceerd om een indicatie te geven welke universiteiten in de toekomst naar verwachting zullen uitgroeien tot de topuniversiteiten wereldwijd.