Keystone logo
University of Birmingham - College of Medical and Dental Sciences MSc in biomedische innovatie
University of Birmingham - College of Medical and Dental Sciences

MSc in biomedische innovatie

Birmingham, Verenigd Koninkrijk

1 Years

Engels

Full time

30 Aug 2024

Sep 2024

GBP 29.340 / per year *

Op de campus

* voor internationale studenten I £10.530 voor Britse studenten

Invoering

Ons MSc Biomedical Innovation programma brengt getalenteerde studenten met verschillende achtergronden samen om zich te richten op het innoveren van nieuwe technologieën die de menselijke gezondheid bevorderen. Ingebed in een spannend ecosysteem dat de academische wereld, ziekenhuizen en de medische technologie (MedTech) industrie omspant, ontwikkelen we innovators en ondernemers die een echte impact hebben op de maatschappij.

De huidige uitdagingen in de gezondheidszorg vragen om innovatief en geïntegreerd gebruik van diverse technologieën om patiëntgerichte zorg te leveren, vooral met het oog op de groeiende behoeften van een vergrijzende wereldbevolking. Dit heeft geleid tot nieuwe trends in gezondheidstechnologieën waarbij het doel is om verbonden en intelligente oplossingen te ontwikkelen voor preventieve en gepersonaliseerde gezondheidszorg.

In de overgang van de oude mechanische apparaten naar "slimme" verbonden technologieën en nieuwe therapeutica, heeft een enorme vraag naar innovatie en R&D in de medische en biotechnologische industrie de afgelopen jaren geleid tot een tekort aan vaardigheden. Dit programma zal deze leemte opvullen door innovators en ondernemers van de toekomst te ontwikkelen om impactvolle veranderingen in de gezondheidszorg teweeg te brengen.

Voortbouwend op onze sterke punten op het gebied van datawetenschap, techniek, gezondheidszorgtechnologieën, wiskundige modellering en geneeskunde, krijg je training in het identificeren van onvervulde medische behoeften, het bedenken van nieuwe oplossingen en de implementatie ervan in gezondheidszorgomgevingen. Dit programma is ontworpen om je in staat te stellen de behoeften van de gezondheidszorgsector te begrijpen en een actieve rol te spelen in de innovatie van nieuwe gezondheidstechnologieën om aan deze behoeften tegemoet te komen. Je zult de nodige vaardigheden ontwikkelen en profiteren van training en mentorschap om de innovatie en toepassing van nieuwe intelligente oplossingen mogelijk te maken.

Dit programma is bij uitstek geschikt voor toekomstige loopbanen in de MedTech- en biotechnologiesector, gezondheidszorg en bedrijfsinnovatie voor mensen met ervaring in engineering en natuurwetenschappen, biomedische en klinische wetenschappen en/of bedrijfskunde en management.

Waarom deze cursus studeren?

  • Een unieke omgeving - Een ongeëvenaard ecosysteem dat academische, klinische en commerciële uitmuntendheid combineert in het hart van de jongste stad van Europa.
  • Uitzonderlijk onderwijs - Maak deel uit van een nieuw tijdperk van innovatie in de gezondheidszorg en krijg les van onze toonaangevende academici en onderzoekers en commerciële partners, die je in staat stellen om een onafhankelijke en zelfgemotiveerde leerling te worden.
  • Interdisciplinair leren - We ontwikkelen 'lean thinking' bij onze studenten en maken interdisciplinaire samenwerking mogelijk, waardoor unieke mogelijkheden ontstaan om vakoverschrijdende kennis te delen.
  • Overdraagbare vaardigheden - Ons programma ontwikkelt overdraagbare vaardigheden en verbetert je communicatie, interpersoonlijke vaardigheden en capaciteiten op het gebied van tijdmanagement.
  • Uitstekende kansen op de arbeidsmarkt - Profiteer van de vele carrièremogelijkheden in de medische technologie en biotechnologie, onderzoek en ontwikkeling, of richt zelfs je eigen start-up op.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Programma levering

Over de school

Vragen