Keystone logo
Medical University Pleven

Medical University Pleven

Medical University Pleven

Invoering

Medische Universiteit - Pleven is een van de vijf medische universiteiten in Bulgarije. Het werd opgericht in 1974 en verbreedde de horizon, de omvang en de reputatie van het City Hospital, opgericht in 1865. Tegenwoordig combineert het tradities uit het verleden met de mogelijkheden van het heden, het omvat educatieve en therapeutische faciliteiten, een eigentijdse preklinische basis, Universitair Ziekenhuis met meer dan 1000 bedden en klinieken op alle belangrijke medische gebieden, evenals een groot aantal gespecialiseerde klinieken en onderzoekseenheden met moderne diagnostische en therapeutische apparatuur. Deze worden efficiënt gebruikt om patiënten te behandelen, studenten op te leiden, artsen in opleiding, postdoctorale studenten en onderzoekswerk.

De universiteit heeft alle noodzakelijke theoretische, preklinische en klinische afdelingen die nodig zijn voor hoger medisch onderwijs. Op het moment van schrijven zijn meer dan 6000 Bulgaarse en internationale studenten uit meer dan 30 landen afgestudeerd aan de universiteit.

Het huidige aantal studenten is 2044. Het totale aantal internationale studenten dat geneeskunde studeert in een Engels-medium cursus is 519. Voor het huidige academische jaar 2014/2015 is het aantal nieuw toegelaten internationale studenten 163 uit 25 landen; de grootste gemeenschap van studenten (88) zijn burgers van Groot-Brittannië. De levendige internationale gemeenschap bij MU-Pleven omvat Macedonië, Servië, Oekraïne, Moldavië, Griekenland, Turkije, Nigeria, Albanië, Cyprus, Congo, Syrië, Algerije, de VS, Japan, Groot-Brittannië en Frankrijk. 835 jonge artsen uit Bulgarije en het buitenland volgen postdoctorale cursussen in verschillende gespecialiseerde klinieken, die deel uitmaken van het Universitair Ziekenhuis.

Locaties

  • Pleven Center

    Pleven Center, Bulgarije

    Vragen