Keystone logo
Open University

Open University

Open University

Invoering

Stel je ambitie vrij

Wil je je ambitie waarmaken? Studeer bij ons en je voegt je bij meer dan 2 miljoen studenten die hun carrière en persoonlijke doelen hebben bereikt met The Open University .

We zijn al meer dan 50 jaar pionier op het gebied van afstandsonderwijs en brengen de universiteit naar je toe waar je ook bent, zodat je je hele leven kunt studeren, met deskundige begeleiding bij elke stap. Onze studenten beoordeelden ons zelfs met 88% voor de algehele studententevredenheid en we stonden op de derde plaats in de Nationale Studenten Enquête van 2021. Wat betekent dat als het gaat om het realiseren van je ambitie, je niet in betere handen kunt zijn.

Jouw ambitie. Onze missie.

Missie

De Open University is om open te staan voor mensen, plaatsen, methoden en ideeën.

We bevorderen onderwijskansen en sociale rechtvaardigheid door universitair onderwijs van hoge kwaliteit te bieden aan iedereen die zijn ambities wil realiseren en zijn potentieel wil waarmaken.

Door middel van academisch onderzoek, pedagogische innovatie en samenwerkingsverbanden willen we een wereldleider zijn in het ontwerp, de inhoud en de levering van ondersteund open leren.

Visie

Onze visie is om meer studenten te bereiken met levensveranderend leren dat aan hun behoeften voldoet en de samenleving verrijkt.

waarden

Bij het bereiken van onze missie zetten we ons in voor en laten we ons leiden door de blijvende Open University van inclusiviteit, innovatie en reactievermogen.

Wat is afstandsonderwijs?

Toegankelijke studiemiddelen en deskundige instructie van docenten zorgen ervoor dat je de flexibiliteit hebt om te studeren waar en wanneer je maar wilt. Wat uw omstandigheden ook zijn, behaal een erkende universitaire kwalificatie.

Bereik je doelen door deeltijd of voltijd te studeren bij De Open University .

Afstandsonderwijs zal anders zijn dan de studie die je eerder hebt gedaan - school, hogeschool, zelfs universiteit. Maar het zal ook in veel opzichten vergelijkbaar zijn.

Met OU-afstandsonderwijs heb je studiemateriaal en een online studieportaal, een toegewijde tutor, studentenforums, leerevenementen en meer.

Als enige Britse universiteit die zich toelegt op afstandsonderwijs, willen we ervoor zorgen dat je weet wat je als OU-student kunt verwachten. Daarom hebben we een reeks korte handleidingen samengesteld over enkele aspecten van studeren bij ons.

Kan ik het doen?

Waar je begint in het leven mag niet beperken waar je heen gaat! Wat je ambitie ook is, als je vastbesloten bent om te slagen en bereid bent om hard te werken, lees dan verder, neem contact op en ga aan de slag.

Meer dan 170.000 studenten bereiken hun doelen door bij ons te studeren. Nu is het jouw beurt om je bij hen aan te sluiten.

Ondersteund open leren

De OU geeft les via haar eigen unieke methode van afstandsonderwijs, genaamd 'ondersteund open leren, dat is:

Flexibel - studenten werken waar en wanneer ze ervoor kiezen om bij banen, gezinnen en andere verplichtingen te passen

All-inclusive - studenten krijgen alle hoogwaardige materialen die ze nodig hebben om te studeren

Ondersteunend - persoonlijke docenten bieden academische expertise, begeleiding en feedback en geven groepslessen; en gespecialiseerde adviseurs staan klaar om te helpen met andere aspecten van OU-studie

Sociaal – studenten komen samen op werkgroepen, dagscholen en informele studiegroepen; en via onlineconferenties, studienetwerken en cursusforums.

Ondersteuning bij zelfstudie

De OU heeft een netwerk van meer dan 5.000 docenten - het grootste in het VK. Docenten beoordelen opdrachten, geven gedetailleerde schriftelijke feedback en bieden ondersteuning aan studenten via telefoon, e-mail of computerconferenties. Ze geven ook groeps- of online tutorials en dagscholen. Sommige zijn fulltime in het personeel, maar de meeste zijn associate professors: experts in hun vak die hun werk als tutor combineren met andere academische of industriële banen.

Beoordeling

Studenten worden beoordeeld door tutor-gemarkeerde en computer-gemarkeerde opdrachten, mondelinge of praktische beoordelingen, projecten, examens, proefschriften en portfolio's. Externe toetsing zorgt ervoor dat we academische normen handhaven en een onafhankelijk beeld geven van het beoordelingsproces.

Onze wereldwijde reputatie

De Open University is op 23 april 1969 bij het Koninklijk Handvest opgericht.

Sindsdien hebben we een lange weg afgelegd en zijn we voortdurend bij elke stap blijven innoveren om ervoor te zorgen dat onze oorspronkelijke missie om toegang tot onderwijs voor iedereen mogelijk te maken, nu net zo relevant blijft als meer dan 50 jaar geleden.

De universiteit naar je toe brengen, waar je ook bent

Wij zijn de grootste universiteit in het VK en de meest populaire keuze voor deeltijdstudenten.

 • We zijn 's werelds best gerangschikte universiteit voor afstandsonderwijs (The Times World University Rankings).
 • Dankzij onze flexibele leermogelijkheden kunnen we voldoen aan de behoeften van individuen en grote werkgevers over de hele wereld.
 • Ons netwerk van meer dan 5.000 deskundige docenten levert innovatief, inzichtelijk onderwijs en velen combineren hun werk als docent met academische of industriële functies.
 • We worden wereldwijd erkend als de experts in leertechnologieën en lopen voorop in onderzoek dat innovaties in het onderwijs stimuleert.

Uitstekend onderzoek

De OU ondersteunt een diverse gemeenschap van meer dan 900 postdoctorale onderzoeksstudenten, die baanbrekende PhD- en Professional Doctorate-projecten uitvoeren.

 • We zijn gerangschikt in het bovenste derde deel van de Britse universiteiten in het Research Excellence Framework (REF) 2014 met behulp van de Times Higher Education Power Score.
 • We waren 5e voor algemene tevredenheid in de Postgraduate Research Experience Survey (PRES) 2019.

Onze cursussen worden ondersteund door ons onderzoek en zijn onderworpen aan streng extern toezicht.

Bovendien zorgt een wereldwijd toonaangevend onderzoeksprogramma naar onderwijsstrategieën en onderwijstechnologieën ervoor dat onze materialen effectief en geschikt zijn voor grootschalig ondersteund afstandsonderwijs.

Internationale erkenning

Open University graden zijn vergelijkbaar met die van andere Britse universiteiten. In feite hebben veel werkgevers en organisaties over de hele wereld Open University in dienst en begrijpen dat een OU-diploma in academische standaard gelijk is aan een diploma van een andere Britse universiteit.

 • Onze Business School behoort tot een elitegroep die driedubbele accreditatie heeft verdiend van alle drie 's werelds toonaangevende verenigingen voor managementaccreditatie.
 • De OU is een van de slechts drie Britse instellingen voor hoger onderwijs die accreditatie hebben gekregen in de Verenigde Staten, erkend door de Middle States Commission on Higher Education (MSCHE). MSCHE is een vrijwillige, niet-gouvernementele ledenvereniging die onderwijsexcellentie definieert, onderhoudt en promoot in instellingen met verschillende missies, studentenpopulaties en middelen. We zijn lid sinds 2005 en onze accreditatie werd in 2020 opnieuw bevestigd.

Awards

 • Genomineerd voor de Times Higher Education 'Business School of the Year' award, 2013, 2014, 2016 en 2017
 • Vijf finalisten en twee winnaars in de internationale AMBA 'Student of the Year awards'
 • Genomineerd voor de Association of MBA's (AMBA) Innovation Award 2015
 • Winnaar van twee brancheprijzen voor onze MBA Business Case Builder online tool (helpt aankomende studenten bij het maken van een overtuigende businesscase voor werkgeverssponsoring): Goud in de jaarlijkse Heist Awards categorie 'Best use of innovation and creative thinking') en zilver in de CASE Circle of Excellence Awards (categorie 'Individuele subwebsites)
 • OUBS opgenomen in AACSB's Innovations That Inspire voor aanzienlijke investeringen in gratis online leermiddelen in 2016
 • Winnaar van de categorie Business Partnership bij de Guardian University Awards 2017 voor onze samenwerking met financiële dienstverlener True Potential LLP
 • Eén winnaar in de internationale AASCB Influential Leader-awards in 2019

Beurzen en financiering

Funding your studies

Betaal niets vooraf – meer dan 80% van onze studenten in Engeland financiert hun studie met een parttime collegegeldlening (ook wel een studielening genoemd), wat betekent dat ze niets vooraf betalen.

Deeltijdcollegegeldlening

 • Ze dekken de volledige modulekosten.
 • Ze staan open voor iedereen. Of u in aanmerking komt, is niet gebaseerd op uw inkomen en er is geen leeftijdsgrens.
 • U betaalt pas een cent terug als u meer dan € 27.295 per jaar verdient.

OUSBA-lening

Betaal uw kosten in termijnen met een lening van Open University Student Budget Accounts Ltd.

Sponsoring door werkgevers

Uw werkgever kan uw modulekosten geheel of gedeeltelijk betalen.

Beurzen en andere ondersteuning

Afhankelijk van uw omstandigheden kunt u in aanmerking komen voor een of meer van de volgende zaken:

Gratis OU-toegangsmodule

Als uw gezinsinkomen niet meer dan £ 25.000 bedraagt, kunt u gratis een van onze introductiemodules volgen.

Studiegerelateerde kostenfinanciering

Nadat u bent begonnen met studeren, kunt u, als u daarvoor in aanmerking komt, een vergoeding krijgen voor bepaalde extra studiekosten.

Fonds voor mantelzorgbeurzen

Als u een onbetaalde verzorger bent of onlangs bent geweest, kunt u mogelijk gratis een volledige OU-kwalificatie volgen.

Zorgbeurs

Als u onbetaalde zorg verleent aan een vriend of familielid, komt u mogelijk in aanmerking voor € 250,- aan studiekosten.

Zorg ervaren beurs

Als u ooit onder de hoede van een lokale overheid bent geweest, komt u mogelijk in aanmerking voor £ 250,- voor studiegerelateerde kosten.

Toelage voor studenten met een handicap (DSA)

U kunt financiële ondersteuning krijgen voor de studiekosten die u maakt als gevolg van uw handicap.

Beurzenfonds voor gehandicapte veteranen

Als u gewond bent geraakt tijdens of als gevolg van militaire dienst, kunt u gratis een volledige OU-kwalificatie volgen.

Open Futures-beurzen

Als u zich identificeert als iemand die tot een zwarte, Aziatische of andere etnische minderheidsachtergrond behoort, kunt u £ 500 krijgen voor studie- of levensonderhoud.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Milton Keynes

  Walton Hall, Kents Hill, MK7 6BJ, Milton Keynes

  • Milton Keynes

   Milton Keynes, Verenigd Koninkrijk

   • The City

    Walton Hall, Kents Hill, MK7 6AA, The City

    Vragen