Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Invoering

De Radboud University , opgericht in 1923 en gevestigd in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, heeft 7 faculteiten en telt meer dan 20.000 studenten. We bieden 35 Engelstalige masteropleidingen met een aantal specialisaties, die je de nodige vaardigheden en inzichten geven in onderzoek en praktijk binnen je eigen vakgebied.

Onze persoonlijke benadering van lesgeven - met volop mogelijkheden om in kleine seminars nauw samen te werken met professoren en medestudenten - zorgt ervoor dat de universiteit niet zomaar een 'graadfabriek' wordt. We koesteren een open intellectueel klimaat, waarin we elkaar inspireren en uitdagen en waarin ieders persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.

Onze universiteit wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Diversiteit en inclusiviteit vinden wij belangrijk - ongeveer 100 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd op de campus (2022). Uit de Nationale Studenten Enquête 2021 blijkt dat huidige studenten vinden dat iedereen aan Radboud University gelijk wordt behandeld en veilig is om hun mening te uiten. Radboud University stelt je talent zeer op prijs en biedt een uitgebreid aantal beurzen en studentenservices om je te ondersteunen.

Campusfuncties

Nijmegen, een studentvriendelijke stad

Radboud University is gelegen in Nijmegen - een echte universiteitsstad met 165.000 inwoners, waarvan 30.000 studenten. Hoewel het de oudste stad van Nederland is, daterend uit de Romeinse tijd, heeft Nijmegen een jonge en levendige sfeer. Culturele activiteiten zijn er genoeg: van talloze musea, galeries en bioscopen tot evenementen als de Internationale Vierdaagse met het Internationaal Zomerfestival, het Limburgs Middeleeuws Festival, het Samba en Salsa Festival, Rockin' Park Festival en nog veel meer. Je kunt ook ontspannen op ons stadsstrand aan de rivier de Waal, vintage shoppen of een breed scala aan bars, cafés en restaurants verkennen. Bovenal is het een veilige en vriendelijke plek om te wonen en te studeren.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Nijmegen zijn relatief laag in vergelijking met Amsterdam of andere steden in West-Europa. Reken op een minimum van € 800 per maand aan levensonderhoud. Gemeubileerde studentenkamers kosten tussen de €360 en €450 inclusief gas, elektra en internet. Reken op € 400 voor voeding, kleding, persoonlijke verzorging en reizen en 30 euro voor je telefoonrekening. Boeken en fotokopieën kosten ongeveer € 200 tot € 300 per semester.

Moderne groene campus

Met state-of-the-art faciliteiten gehuisvest in moderne architectuur binnen handbereik, biedt Radboud University een ideale productieve sfeer voor zowel onderwijs als onderzoek. Onze campus is ook een perfecte plek voor rust en ontspanning. Het universiteitsrestaurant De Refter herbergt zes verschillende foodcounters: van de Aziatische en Italiaanse keuken tot uitsluitend veganistische en biologische gerechten. Een andere coole optie om te ontspannen is om ons beroemde Radboud Sports Center te bezoeken met meer dan 80 beschikbare sporten. Studenten houden ook van chillen op de groene open plekken op de campus, gewoon genieten van de schoonheid van de natuur rondom of picknicken. Je boodschappen haal je hier op de campus in een van de winkels.

  toelatingen

  Beurzen en financiering

  Ranglijsten

  102 - ARWU / Shanghai 2022

  24 - DE Europese onderwijsranglijst 2019

  139 - DE Wereldranglijst van universiteiten 2022

  220 - QS-ranglijst 2022

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door AACSB

  Locaties

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Vragen