Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Invoering

De Radboud University , opgericht in 1923 en gevestigd in Nijmegen, de oudste stad van Nederland, heeft 7 faculteiten en telt meer dan 20.000 studenten. We bieden 35 Engelstalige masteropleidingen met een aantal specialisaties, die je de nodige vaardigheden en inzichten geven in onderzoek en praktijk binnen je eigen vakgebied.

Onze persoonlijke benadering van lesgeven - met volop mogelijkheden om in kleine seminars nauw samen te werken met professoren en medestudenten - zorgt ervoor dat de universiteit niet zomaar een 'graadfabriek' wordt. We koesteren een open intellectueel klimaat, waarin we elkaar inspireren en uitdagen en waarin ieders persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.

Onze universiteit wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Diversiteit en inclusiviteit vinden wij belangrijk - ongeveer 100 nationaliteiten zijn vertegenwoordigd op de campus (2022). Uit de Nationale Studenten Enquête 2021 blijkt dat huidige studenten vinden dat iedereen aan Radboud University gelijk wordt behandeld en veilig is om hun mening te uiten. Radboud University stelt je talent zeer op prijs en biedt een uitgebreid aantal beurzen en studentenservices om je te ondersteunen.

Campusfuncties

Nijmegen, een studentvriendelijke stad

Radboud University is gelegen in Nijmegen - een echte universiteitsstad met 165.000 inwoners, waarvan 30.000 studenten. Hoewel het de oudste stad van Nederland is, daterend uit de Romeinse tijd, heeft Nijmegen een jonge en levendige sfeer. Culturele activiteiten zijn er genoeg: van talloze musea, galeries en bioscopen tot evenementen als de Internationale Vierdaagse met het Internationaal Zomerfestival, het Limburgs Middeleeuws Festival, het Samba en Salsa Festival, Rockin' Park Festival en nog veel meer. Je kunt ook ontspannen op ons stadsstrand aan de rivier de Waal, vintage shoppen of een breed scala aan bars, cafés en restaurants verkennen. Bovenal is het een veilige en vriendelijke plek om te wonen en te studeren.

Kosten van levensonderhoud

De kosten van levensonderhoud in Nijmegen zijn relatief laag in vergelijking met Amsterdam of andere steden in West-Europa. Reken op een minimum van € 800 per maand aan levensonderhoud. Gemeubileerde studentenkamers kosten tussen de €360 en €450 inclusief gas, elektra en internet. Reken op € 400 voor voeding, kleding, persoonlijke verzorging en reizen en 30 euro voor je telefoonrekening. Boeken en fotokopieën kosten ongeveer € 200 tot € 300 per semester.

Moderne groene campus

Met state-of-the-art faciliteiten gehuisvest in moderne architectuur binnen handbereik, biedt Radboud University een ideale productieve sfeer voor zowel onderwijs als onderzoek. Onze campus is ook een perfecte plek voor rust en ontspanning. Het universiteitsrestaurant De Refter herbergt zes verschillende foodcounters: van de Aziatische en Italiaanse keuken tot uitsluitend veganistische en biologische gerechten. Een andere coole optie om te ontspannen is om ons beroemde Radboud Sports Center te bezoeken met meer dan 80 beschikbare sporten. Studenten houden ook van chillen op de groene open plekken op de campus, gewoon genieten van de schoonheid van de natuur rondom of picknicken. Je boodschappen haal je hier op de campus in een van de winkels.

  toelatingen

  Beurzen en financiering

  Radboud University heeft een beperkt aantal beurzen beschikbaar, alleen voor internationale masterstudenten. De volledige lijst, inclusief deelnamevereisten en hoe u zich kunt aanmelden, vindt u op onze website.

  Het is belangrijk op te merken dat de meeste van deze beurzen niet volledig gefinancierd zijn. Het Radboud Scholarship Program (RSP) is de enige beurs die zowel volledig als gedeeltelijk gefinancierde beurzen aanbiedt.

  Als je een beurs aanvraagt, houd er dan rekening mee dat de aanmeldingsdeadlines afwijken van de reguliere aanmeldingsdeadlines.

  Voor meer informatie over de beschikbaarheid van beurzen kunt u terecht op de website van de universiteit.

  Ranglijsten

  102 - ARWU / Shanghai 2022

  24 - DE Europese onderwijsranglijst 2019

  139 - DE Wereldranglijst van universiteiten 2022

  220 - QS-ranglijst 2022

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door AACSB

  Campusleven & Faciliteiten

  • Mentoren, studieadviseurs en decanen ondersteunen je bij studiekeuzes en daarbuiten
  • Radboudlife&Care voor psychologische en persoonlijke ondersteuning tijdens je studie
  • Internationaal mobiliteitsbureau met tal van partneruniversiteiten om een semester in het buitenland door te brengen
  • Internationale studentenorganisaties die stages, vrijwilligersprojecten en mogelijkheden bieden om aan ondernemende ideeën te werken
  • Studieverenigingen die je verbinden met de werkvloer
  • Loopbaanadviseurs die je helpen bij het vinden van een baan na je studie
  • Management Study Centre in het faculteitsgebouw.

  Studenten hunkeren naar verrijkende ervaringen tijdens hun reis, en Radboud University biedt dit door middel van academische en sociale kansen, evenals een geweldige studentenlevensstijl, in een historische stad. Radboud University herbergt veel studentenorganisaties en studieverenigingen. Hoewel sommige speciaal zijn opgericht om internationale studenten met elkaar te verbinden, zijn er ook clubs die zich richten op fotografie, literatuur, ideologie, theater, ondernemerschap, het vinden van stages (in het buitenland) en debatteren, om er maar een paar te noemen. Daarnaast zijn er talloze sportteams, culturele clubs en muziekverenigingen.

  Studieverenigingen richten zich vooral op het verbinden van studenten met medestudenten uit dezelfde studierichting door middel van informele evenementen zoals feesten, buitenlandse reizen, activiteiten zoals quizzen, diners en spelletjesavonden. Ze organiseren ook formele evenementen zoals inhousedagen, zakenreizen en recruitmentdiners om studenten in contact te brengen met potentiële toekomstige werkgevers.

  Het hele jaar door organiseren Radboud University en haar studentenverenigingen sociale evenementen zoals:

  • Festival op de campus ' Radboud Rocks'
  • Groene week om het bewustzijn rond duurzaamheid te vergroten
  • RAG-week waar sociale evenementen en activiteiten worden georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel – en waar lokale restaurants en winkels in de hele stad aan deelnemen.

  De stad Nijmegen is een bruisende studentenstad, met 3 hoge en professionele onderwijsinstellingen, ruim 130 bars en cafés, vele parken en een strand aan de Waal. Als oudste stad van Nederland is het een prachtige stad met een rijke historie. Het beschikt over een groot historisch stadscentrum met terrassen, cafés en winkels, maar ook over nieuwe en moderne infrastructuur door de hele stad. Voor studenten zijn er volop activiteiten zoals lasergamen, escape rooms, bioscopen, musea en een pannenkoekenboot waarmee je de omgeving van Nijmegen kunt zien terwijl je onbeperkt pannenkoeken eet. Daarnaast zijn er volop natuurpaden om te wandelen, paardrijden of te picknicken. .

  Locaties

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Chat with students

  Vragen