Keystone logo
Saimaa Vocational College Sampo

Saimaa Vocational College Sampo

Saimaa Vocational College Sampo

Invoering

Saimaa Beroepsonderwijs Sampo, Lappeenranta, Finland

Lappeenranta, in het zuidoosten van Finland, biedt een charmante mix van natuurlijke schoonheid, academische uitmuntendheid en levendige cultuur. Lappeenranta ligt aan het Saimaa-meer en is ideaal voor buitenliefhebbers. Als thuisbasis van de LUT en Saimia is het een knooppunt voor studenten die verschillende studierichtingen volgen. Met festivals en een historisch fort combineert Lappeenranta traditie met moderniteit voor een onvergetelijke ervaring.

Saimaa Vocational College Sampo biedt beroepsonderwijs en -training aan volwassenen en jongeren en trainings- en ontwikkelingsdiensten aan bedrijven en andere klanten uit de gemeenschap. De school werd opgericht op 1 augustus 2013 toen twee lokale beroepsscholen ontstonden. De campussen bevinden zich in Lappeenranta, Imatra en Ruokolahti, allemaal in de Finse regio Zuid-Karelië.

In Sampo zijn er meer dan 5.000 studenten en ongeveer 400 werknemers.

De visie van Sampo is "Grenzeloos leren bij Sampo - samen bouwen we aan een duurzame toekomst".

De waarden van Sampo zijn

 • Persoonsgericht
 • Plezier in leren
 • Moed en vertrouwen

Zuid-Karelië Gemeentelijk Onderwijs- en Opleidingsconsortium

Saimaa Vocational College Sampo wordt beheerd door het South Karelia Municipal Education and Training Consortium.

Het Gemeentelijk Onderwijs- en Opleidingsconsortium is opgericht door de gemeenten in Zuid-Karelië om ervoor te zorgen dat er voldoende geschoolde werknemers worden opgeleid voor de vereisten van de verschillende beroepsgebieden in de lokale regio. Er zijn negen leden van het Gemeentelijk Consortium. Dit zijn Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale en Taipalsaari.

In het Gemeentelijk Consortium heeft de Consortiumregering het hoogste beslissingsrecht. De Consortiumregering keurt de begroting van het Gemeentelijk Opleidingsconsortium, de operationele doelstellingen, het financieel overzicht en de regels van het Gemeentelijk Opleidingsconsortium goed. Daarnaast kiest de regering van het consortium de raad van bestuur en de commissie van beroep van het consortium.

Het Gemeentelijk Onderwijs- en Opleidingsconsortium wordt geleid door het Consortiumbestuur, dat toezicht houdt op de voordelen van het Gemeentelijk Consortium&rsquo's, contracten goedkeurt en het recht van actie van het Gemeentelijk Consortium&rsquo's gebruikt.

Het Consortiumbestuur formuleert de voorstellen voor de begroting en het financiële plan en lanceert initiatieven om het onderwijs in de lokale regio te ontwikkelen.

Het gemeentelijke consortium staat onder toezicht van de Commissie van Beroep en een accountant, in overeenstemming met de gemeentewet en de controlevoorschriften. Naast een voorzitter en een vicevoorzitter zijn er drie leden van de Commissie van Beroep.

toelatingen

 • Must be at least 18 years old
 • High school graduation is required
 • Completion of specific prerequisite education related to the chosen program is necessary
 • Social and Health care programs necessitate a police clearance certificate
 • Adequate English proficiency is needed to enroll in the preparatory online language course conducted in English
 • Non-EU applicants are accepted

Locaties

 • Lappeenranta

  Armilankatu 40, 53100, Lappeenranta

Vragen