Keystone logo
Schoolcraft College Gezondheidsinformatietechnologie Associate in Applied Science Degree
Schoolcraft College

Gezondheidsinformatietechnologie Associate in Applied Science Degree

Livonia, Verenigde Staten

2 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

USD 131 / per credit *

Op de campus

* inwoner; USD 188 per kredietuur - niet-ingezetene; USD 265 per kredietuur - buiten de staat en internationaal

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het programma gezondheidsinformatietechnologie bereidt de student voor op een gezondheidsinformatietechnicus. De technicus is verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken met betrekking tot het gebruik, de analyse, validatie, presentatie, abstractie, codering, opslag, beveiliging, opvraging, kwaliteitsmeting en controle van gezondheidsgegevens in papieren, hybride en/of elektronische patiëntendossiers. .

Het programma coördineert klassikale, laboratorium- en off-campus ervaringen in een verscheidenheid aan zorginstellingen, zoals ziekenhuizen voor acute zorg, ambulante zorgcentra, instellingen voor geestelijke gezondheidszorg en andere gezondheidsgerelateerde voorzieningen. De activiteiten buiten de campus omvatten begeleide beroepspraktijkopdrachten. De student doet ervaring op met het toepassen van kennis op technische procedures in gezondheidsinformatiesystemen. De gezondheidsinformatietechnicus is detailgericht en herkent de zakelijke aspecten van de gezondheidszorg. De technicus zal een sterke interesse hebben in activiteiten, zoals het assisteren van medisch personeel bij het evalueren van de kwaliteit van de gezondheidszorg, het beschermen van de privacy en vertrouwelijkheid van patiëntinformatie en het gebruik van zorggegevens. Cursussen over gezondheidsinformatietechnologie moeten worden gevolgd in overeenstemming met de vereisten; een minimum cijfer van 2,0 in elke cursus is vereist. Afgestudeerden komen in aanmerking voor het examen Registered Health Information Technician (RHIT). Het programma is bedoeld voor voltijd- of deeltijdstudenten.

Er zijn twee manieren om de Health Information Technology AAS Degree te behalen:

 • De traditionele route van het voltooien van alle cursussen.
 • Personen die met succes een training hebben voltooid, zoals via de Medical Education & Training Campus, kunnen mogelijk 19-45 studiepunten toepassen voor de voltooiing van een Health Information Technology AAS.

Studenten die op bevredigende wijze aan alle universiteits- en programma-eisen voldoen, komen in aanmerking voor een associate in toegepaste wetenschappen.

Het Associate Degree-programma in Health Information Technology bij Schoolcraft College is geaccrediteerd door de Commission on Accreditation for Health Informatics and Information Management Education (CAHIIM).

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Graduate Certificate in Health Informatics en Data Analytics
  • Fairfax, Verenigde Staten
 • Master of Health Administration - Gezondheidsinformatica
  • Scranton, Verenigde Staten
 • Master of Science in Health Informatics
  • Scranton, Verenigde Staten