Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna MEDSKILL - Ontwikkeling van medische vaardigheden door simulatie
Scuola Superiore Sant’Anna

MEDSKILL - Ontwikkeling van medische vaardigheden door simulatie

Pisa, Italië

5 Days

Engels

Full time

03 Sep 2024

07 Oct 2024

EUR 200 *

Op de campus

* van 200 tot 1000 euro, afhankelijk van het jaarinkomen van de aanvrager

Invoering

Tot op de dag van vandaag wordt in veel curricula van medische opleidingen in Europa niet voldaan aan de behoefte aan praktische vaardigheden en probleemoplossend vermogen. Het onderwijs aan de medische faculteit blijft in feite grotendeels verankerd in een traditioneel paradigma van het aanleren van een discrete hoeveelheid informatie over pathofysiologische principes en ziektebeschrijvingen, zonder zich te bekommeren om de ontwikkeling van vaardigheden die nodig zijn om met vertrouwen "op de patiënt" te werken. Digitale hulpmiddelen gebaseerd op macro- en microsimulatie kunnen dankzij hun flexibiliteit, effectiviteit, nauwkeurigheid en toegankelijkheid een fundamentele bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem en we willen hun potentieel toepassen op het onderwijs van studenten geneeskunde. De MEDSKILL school zal studenten in staat stellen om:

  • In contact komen met digitale hulpmiddelen die de studie van anatomie, fysiologie, pathofysiologie en klinisch redeneren vergemakkelijken
  • Confronteren met virtuele patiënten/mannequins, hun kunstmatige symptomen/signalen interpreteren en beslissingen nemen, rekening houdend met de geschiktheid van de keuze, evenals met ethische correlaties en duurzaamheid.
  • Boots klinische situaties na om communicatievaardigheden met patiënten te testen en simuleer het gebruik van diagnostische apparatuur, teamleiders en interventietherapieën.

Lesmethoden

Het MEDSKILLS-initiatief biedt zowel lezingen als hands-on labsessies. Elke praktijksessie wordt voorafgegaan door een inleidende les over de theoretische aspecten van de uit te voeren manoeuvres, gevolgd door een debriefingsessie.
De cursus is gericht op het bieden van voorbereiding op transthoracale en abdominale echografiemethoden en de belangrijkste cardiovasculaire en abdominale aandoeningen. De cursus is verdeeld in formele theoretische lessen en praktische stages in het Simulabo klaslokaal met het gebruik van de Vimedix ultrasound en geavanceerde echocardiografie simulator.

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen