
BSc in
B.Sc. in diëtetiek Semmelweis University
Invoering

Kom en sluit je bij ons aan als je interesse hebt in het bestuderen van geavanceerde wetenschappelijke prestaties op het gebied van voeding en betrokken bent bij het helpen van mensen
Diëtisten houden zich bezig met de vraagstukken van menselijke voeding en beschikken over kennis over gezonde voeding en ziekten veroorzaakt door ongezonde voeding. Afgestudeerden kunnen zelfstandig dieettherapie beoefenen of diëtetiek- en cateringtaken uitvoeren als lid van een therapeutenteam. Tot de taken van de specialist behoren individuele en groepscounseling, het voorkomen van voedingsgerelateerde chronische en niet-besmettelijke ziekten, het opstellen van dieetplannen op basis van de gevoeligheid van de cliënt en het ziektetype. Zij beheren cateringeenheden: leiden de cateringservice, organiseren cateringwerkzaamheden en stellen passende en acceptabele voorwaarden voor catering vast. Diëtisten spelen een belangrijke rol bij het leren hoe ze een preventief en gezond leven kunnen leiden, aangezien ze ook programma's voor gezondheidsbevordering kunnen ontwikkelen en implementeren.
Major curriculaire componenten
- Food Science
- Maaltijdbereidingstechnologie en colloïden
- Nutrition Science
- Volksgezondheid Voeding
- Klinische diëtetiek en geneeskunde
- Volksgezondheid en epidemiologie
- Cateringbeheer
- Praktische dieetleer
- Hygiëne van voedsel en catering
- Basisprincipes van biofysica en medische technologie
- Professionaliteit van diëtetiek
- Vreemde taal voor gezondheidsdoeleinden
Carrièremogelijkheden
- Gespecialiseerde zorg (ziekenhuizen en andere sociale en gezondheidsinstellingen)
- Openbare instellingen en bedrijven
- Fitness- en wellness-industrie