
MSc in
Masteropleiding in gezondheidstechnologie en informatica, biomedische wetenschappen en engineering Tampere University

Invoering
Biomedische Wetenschappen en Engineering combineren techniek met life sciences
De behoefte van mensen aan meer op maat gemaakte en kostenefficiënte implantaten, apparaten en oplossingen voor gezondheidsinformatica groeit.
De biomedische technologie-industrie is een steeds belangrijker wordende, mondiale hightechsector. In Finland is vooral de HealthTech-industrie sterk. Met de opkomst van tal van kleine ondernemingen, breiden de gebieden van biomedische wetenschappen en techniek zich snel uit en bieden ze diverse carrièremogelijkheden. Dit programma biedt u een goed begrip van de uitdagingen met betrekking tot biomedische en gezondheidswetenschappen. Je maakt kennis met geavanceerde technologieën op het snijvlak van techniek en gezondheidswetenschappen en bent in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om deze uitdagingen op te lossen. Je zult in staat zijn om kritisch te denken en professionaliteit te tonen en een carrière in de industrie of een ziekenhuis na te streven of je studie voort te zetten naar een doctoraat. U kunt ook een geboren ondernemer zijn en uw eigen start-up starten.
De major Health Technology and Informatics richten zich op het kerngebied van de huidige biomedische technische industrie. Het bestrijkt het gebied van welzijn en medische oplossingen, van gezondheidsproducten voor de consument zoals hartslagmeters en andere draagbare sensoren tot klinische toepassingen zoals anesthesiemonitors, beeldvormings- en behandelingssystemen. Daarnaast zijn informatiesystemen voor persoonlijke gezondheidsmonitoring, ziekenhuisbeheer en patiëntendossiers belangrijke toepassingsgebieden. De major biedt expertise in het ontwerp van complexe biomedische instrumentatie en informaticasystemen. De major heeft twee specialisatiepaden: gezondheidstechnologie, meer gericht op ontwerp en de ontwikkeling van instrumentatie, en beeldvormingssystemen en gezondheidsinformatica, gericht op de ontwikkeling van informatiesystemen voor medische gegevenstoepassingen, van elektronische patiëntendossiersystemen tot gepersonaliseerde gezondheidsoplossingen.
We bevorderen een nauwe samenwerking tussen technische professionals, biowetenschappers en clinici en bieden daarom optimale exposure voor de studenten die deelnemen aan de opleiding. Ons uitstekende basis- en translationele (van laboratorium tot kliniek) onderzoek wordt wereldwijd erkend. Bij aanmelding voor het programma kun je kiezen uit de volgende opties: Health Technology and Informatics, Biomaterials and Tissue Engineering of Biomedical Micro- en Nanodevices.
toelatingen
leerplan
Inhoud bestuderen
Het onderwijs in de master Biomedical Sciences and Engineering is gebaseerd op vrijheid gekoppeld aan eigen verantwoordelijkheid. Het programma is georganiseerd in modules, die gedeeltelijk optionele componenten bevatten, zodat de opleiding kan worden aangepast aan uw behoeften. Het programma is op deze manier georganiseerd om het beste in elk individu naar boven te halen. De cursussen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, traditionele lezingen, groepswerk, presentaties, laboratoriumoefeningen en een klein onderzoeksproject.
Studenten die deelnemen aan het programma zullen eerst gemeenschappelijke kernstudies volgen. De cursussen van de gemeenschappelijke kernstudies zorgen ervoor dat je voldoende basiskennis van biomedische wetenschappen en biomedische technologie bezit voordat je aan je hoofdstudie begint. De gemeenschappelijke kernstudies omvatten ook een inleiding tot graduate studies in Finland en de Finse taal.
Wanneer je je aanmeldt voor het programma, moet je de major kiezen en je rechtstreeks aanmelden voor de studieoptie die overeenkomt met de gekozen major. Je hebt de mogelijkheid om een van de volgende majors te kiezen:
- Biomaterialen en Tissue Engineering
- Biomedische Micro- en Nanodevices
- Gezondheidstechnologie en informatica
Als je Health Technology and Informatics kiest, heet de te kiezen studierichting: Health Technology and Informatics, Biomedical Sciences and Engineering, Master of Science (Technology).
Via de cursussen in de major Gezondheidstechnologie en informatica kunt u technische expertise toepassen op het ontwerp van apparaten, systemen, algoritmen, software, modellen, methoden of processen voor gezondheidstechnologie en informaticaoplossingen die worden toegepast op gezondheid en welzijn. Je ontwikkelt ook inzicht in de biologische en biofysische principes van de menselijke fysiologie en kunt technische vaardigheden toepassen op de meting, beeldvorming of informatieverwerking van fysiologische systemen.
Er zijn geen minorvakken vereist, aangezien de majorvakken minimaal 50 studiepunten tellen. In plaats daarvan heb je de vrijheid om keuzevakken naar keuze te kiezen of een aangeboden minor. Je kunt vrij je keuzestudies of minor kiezen van Tampere University of andere universiteiten. Na voltooiing van de masterproef worden 30 studiepunten toegekend. Het onderzoeksproject voor de masterproef wordt afgestemd op uw carrièreplan. Het kan de weg effenen naar een academische carrière of me voorbereiden op werk in de industrie of in ziekenhuizen.
Studenten die hun studie beginnen in de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering, moeten mogelijk aanvullende studies voltooien, afhankelijk van hun BSc-diploma. Met de aanvullende studies zullen studenten hun kennis van wiskunde, natuurkunde, economie, informatica en talen bijwerken, zodat hun kennis op het niveau van een Bachelor of Science in Engineering ligt. Bovendien kunnen vereiste cursussen in de hoofdvakken vereist zijn. Over het algemeen zijn aanvullende studies opgenomen in de masteropleiding.
Structuur van studies
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering is een tweejarig programma en vereist een voltijdstudie.
Programma resultaat
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering biedt je een internationale en multidisciplinaire omgeving om te leren van de uitgebreide expertise van wereldwijd erkende wetenschappers van de faculteit. Dit zorgt voor een up-to-date kennisoverdracht - van fundamenteel tot toegepast en van biomedische technologie tot moderne biologie - over een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot toepassingen van engineering in gezondheid en welzijn.
Het programma is nauw georganiseerd met BioMediTech. BioMediTech is een instituut dat unieke technische vaardigheden en sterke expertise op het gebied van levenswetenschappen combineert. Het doel van het instituut is om nieuwe platforms voor ontdekking en innovatie te creëren. Deze nauwe samenwerking met het BioMediTech instituut optimaliseert ook de aansluiting met het Tampere University Ziekenhuis. Dit zorgt voor actieve interactie tussen ingenieurs, levenswetenschappers en clinici, en zorgt zo voor optimale exposure voor jou die deelneemt aan de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering. Het uitstekende fundamentele en translationele (van laboratorium tot kliniek) onderzoek dat wordt uitgevoerd bij Tampere University wordt wereldwijd erkend. Deze reputatie is samen met het Body-on-Chip Centre of Excellence van de Academie van Finland versterkt.
Tegenwoordig hebben mensen behoefte aan efficiëntere en kosteneffectievere implantaten, apparaten en oplossingen voor gezondheidsinformatica. De biomedische engineering-industrie is wereldwijd een steeds belangrijker hoogtechnologisch gebied. In Finland is de gezondheidstechnologiesector van de industrie bijzonder sterk (zie Healthtech Finland). Met de opkomst van talloze kleine ondernemingen breiden de velden Biomedische Wetenschappen en Engineering zich snel uit. Dit geeft brede carrièreperspectieven voor afstuderende studenten, inclusief geweldige mogelijkheden voor de ondernemers in hart en nieren om start-ups te initiëren. Bovendien werkt onderwijs nauw samen met onderzoek, wat een uitstekende basis vormt om door te gaan naar een Ph.D.
De major Health Technology and Informatics richt zich op het kerngebied van de huidige biomedische technologie-industrie. Het bestrijkt het gebied van welzijn en medische oplossingen, van gezondheidsproducten voor de consument, zoals hartslagmeters en andere draagbare sensoren, tot klinische toepassingen zoals anesthesiemonitors, beeldvorming en systemen voor het toedienen van behandelingen. Daarnaast zijn informatiesystemen voor persoonlijke gezondheidsbewaking, ziekenhuisbeheer en patiëntendossiers belangrijke toepassingsgebieden. De major biedt expertise in het ontwerp van complexe biomedische instrumentatie- en informaticasystemen. De major heeft twee specialisatietrajecten: gezondheidstechnologie, meer gericht op ontwerp en ontwikkeling van instrumentatie, en beeldvormingssystemen en gezondheidsinformatica, gericht op de ontwikkeling van informatiesystemen voor medische gegevenstoepassingen, van elektronische medische dossiersystemen tot gepersonaliseerde gezondheidsoplossingen.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Studenten die afstuderen van de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering krijgen veelzijdige carrièremogelijkheden in multidisciplinaire taken. Het programma zal experts opleiden voor de toekomst met het vermogen van levenslang leren.
Afgestudeerden vinden werkgelegenheid in Finse, Europese en wereldwijde gezondheidstechnologiebedrijven. Over het algemeen is de gezondheidstechnologie-industrie een van de meest exportgerichte industrieën. Er is dus ook behoefte aan internationale afgestudeerden. Als alternatief kunnen afgestudeerden ook een carrière in de academische wereld beginnen en doorgaan naar een Ph.D. De mogelijkheden voor Ph.D. studies zijn niet alleen toepasbaar in Finland maar ook wereldwijd, dankzij het uitgebreide netwerk van medewerkers aan de faculteit. De gezondheidszorgsector, van academische ziekenhuizen tot privéklinieken, is een belangrijke werkgever. Ook is er steeds meer behoefte aan nieuwe getalenteerde ingenieurs en onderzoekers voor werk in de publieke sector of bij overheidsinstellingen (bijvoorbeeld Octrooibureau, Regeling medische hulpmiddelen). Ten slotte is er in het afgelopen decennium een groeiend aantal kleine bedrijven en spin-offs ontstaan, waardoor er volop mogelijkheden zijn ontstaan voor diegenen die geïnteresseerd zijn om ondernemer te worden.
Studenten die afstuderen met een hoofdvak in gezondheidstechnologie en informatica zijn in dienst van bedrijven die medische en gezondheidsbevorderende apparaten en informatietechnologieoplossingen maken. Daarnaast wordt werkgelegenheid geboden door verschillende zorgaanbieders uit de publieke en private sector en nationale en EU-aandeelhouders die werken aan regelgeving met betrekking tot medische hulpmiddelen en toepassingen.