
MSc in
Master's Degree Program in Biomedical Sciences and Engineering - Biomaterials and Tissue Engineering Tampere University

Invoering
Biomedische wetenschappen en techniek combineert engineering met life sciences
De behoefte van mensen aan meer op maat gemaakte en kostenefficiënte implantaten, apparaten en oplossingen voor medische informatica groeit.
De biomedische technologie-industrie is een steeds belangrijkere, mondiale hightechsector. In Finland is de HealthTech-industrie bijzonder sterk. Met de opkomst van talloze kleine ondernemingen breiden de gebieden van biomedische wetenschappen en engineering zich snel uit en bieden ze diverse carrièremogelijkheden. Dit programma biedt u een gedegen begrip van de uitdagingen met betrekking tot biomedische en gezondheidswetenschappen. Je maakt kennis met geavanceerde technologieën op het snijvlak van engineering en gezondheidswetenschappen en hebt het vermogen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om deze uitdagingen op te lossen. Je kunt kritisch denken en professionaliteit tonen en een carrière in de industrie, een ziekenhuis nastreven of je studie voortzetten naar een doctoraat. Wellicht bent u ook een geboren ondernemer en start u uw eigen start-up.
We onderhouden nauwe banden met technische professionals, levenswetenschappers en clinici, en bieden daarom een optimale exposure voor onze studenten. We genieten een internationale reputatie vanwege ons uitstekende fundamentele en translationele (van laboratorium tot kliniek) onderzoek. Als je je aanmeldt voor het programma, kun je kiezen uit de volgende opties: biomaterialen en weefselengineering, gezondheidstechnologie en informatica, of biomedische micro- en nanodevices.
Informatie over studies
- Type: masteropleiding
- Diploma behaald: Master of Science (Technology)
- Geplande duur: 2 jaar
- Omvang van studies: 120 ECTS
- Plaats: Tampere
- Campus: Hervanta Campus
- Collegegeld voor niet-EU / EER-burgers: 12000 €
Bestudeer doelstellingen
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering biedt je een internationale en multidisciplinaire omgeving waar je les krijgt van de internationaal erkende wetenschappers van onze faculteit. Dit zorgt ervoor dat u toegang hebt tot de nieuwste kennis - van fundamenteel tot toegepast en van kernbiomedische engineering tot moderne biologie - over een breed scala aan onderwerpen die betrekking hebben op de gezondheids- en welzijnstoepassingen van engineering.
De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met BioMediTech. BioMediTech is een instituut dat een unieke reeks technische vaardigheden combineert met een sterke expertise in levenswetenschappen. Het doel van het instituut is om nieuwe platforms te creëren voor ontdekking en innovaties. Onze band met BioMediTech betekent ook een nauwe samenwerking met het Tampere University Hospital. Dit zorgt voor een actieve interactie tussen ingenieurs, levenswetenschappers en clinici en zorgt zo voor een optimale exposure voor studenten die voor de opleiding zijn ingeschreven. Het uitstekende fundamentele en translationele (van laboratorium tot kliniek) onderzoek dat aan Tampere University van Tampere University wordt uitgevoerd, wordt wereldwijd erkend. Deze reputatie is verder versterkt door het Centre of Excellence in Body-on-Chip Research, aangesteld door de Academie van Finland.
De behoefte aan efficiëntere en kosteneffectievere implantaten, apparaten en gezondheidsinformatica-oplossingen neemt toe. De biomedische technologie-industrie is wereldwijd een steeds belangrijkere hightechsector. In Finland is de gezondheidstechnologische sector van de industrie bijzonder sterk (zie Healthtech Finland). Met de opkomst van tal van kleine ondernemingen breiden de vakgebieden Biomedische Wetenschappen en Engineering zich snel uit. Dit zorgt voor brede carrièremogelijkheden voor onze afgestudeerden en uitstekende kansen voor degenen die ondernemerschap willen nastreven. Bovendien is ons onderzoek nauw geïntegreerd met het onderwijs, wat een uitstekende basis vormt voor onze afgestudeerden die doorstromen naar een doctoraat.
Studenten die Biomaterialen en Tissue Engineering als major selecteren, verwerven een brede kennis van biomaterialen en tissue engineering en aanverwante gebieden, zoals celtechnologieën, biofysica en regeneratieve geneeskunde. Deze expertise is essentieel voor de ontwikkeling van verschillende medische toepassingen, zoals implantaatontwerp, ziektemodellering en nieuwe transplantatietherapieën gericht op weefselvervanging of -herstel. De major onderzoekt verschillende aspecten van stamceltechnologie, scaffold-ontwerp en weefselfunctionaliteit, evenals klinische resultaten en regelgeving. Onze studenten ontwikkelen de expertise om onafhankelijke experts te worden in de industrie of de academische wereld.
Meer over de instructietaal
De officiële taal van het programma is Engels, wat betekent dat alle cursussen, examens en studentenservice in het Engels worden georganiseerd. Bijgevolg is vaardigheid in zowel geschreven als gesproken Engels een absolute vereiste. Studenten zijn verplicht om een goedgekeurd certificaat van hun taalvaardigheid voor te leggen bij het aanvragen van toelating. Studenten zijn ook verplicht om een cursus in de Finse taal te volgen. De cursus biedt hen een inleiding tot de alledaagse Finse en Finse cultuur.
Inhoud bestuderen
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering is gebaseerd op vrijheid in combinatie met persoonlijke verantwoordelijkheid. Het programma is onderverdeeld in modules, die ook optionele componenten bevatten waarmee u uw diploma kunt aanpassen aan uw behoeften. Dit is om het beste in elke leerling naar boven te halen. De onderzoeken omvatten bijvoorbeeld conventionele lezingen, groepswerk, presentaties, laboratoriumopdrachten en een klein onderzoeksproject.
Studenten die deelnemen aan het programma zullen eerst gemeenschappelijke basisstudies ondernemen om ervoor te zorgen dat ze over voldoende basiskennis van biomedische wetenschappen en biomedische technologie beschikken voordat ze aan hun grote studies beginnen. De basisstudies omvatten ook een inleiding tot graduate studies in Finland en de Finse taal.
Bij het aanvragen van toelating tot het programma, moet je een major kiezen en je rechtstreeks aanmelden bij de studieoptie die overeenkomt met de door jou gekozen major. U kunt een van de volgende majors kiezen:
- Biomaterialen en weefselengineering
- Biomedische micro- en nanodevices
- Gezondheidstechnologie en informatica
Als je kiest voor Biomaterialen en Tissue Engineering , heet de te kiezen studieoptie: Biomaterials and Tissue Engineering, Biomedical Sciences and Engineering, Master of Science (Technology).
De cursussen die beschikbaar zijn in de major Biomaterials and Tissue Engineering werpen een licht op de rol van cellen, biomaterialen, biofysische en chemische signalen en groeifactoren in tissue engineering. Je ontwikkelt ook inzicht in de ethische en juridische overwegingen van weefselmanipulatieproducten bij klinisch gebruik.
Er zijn geen bijvakstudies vereist, aangezien de hoofdvakstudies minimaal 50 studiepunten bevatten. In plaats daarvan heb je de vrijheid om keuzevakken of een van de beschikbare minoren te kiezen. Je kunt je keuzevakken of minor vrij kiezen uit de opties die worden aangeboden door de Tampere University of andere universiteiten. De masterproef heeft een omvang van 30 studiepunten. Je masterproefproject wordt afgestemd op je loopbaanplan. Het kan je weg banen naar een academische carrière of je voorbereiden om in een branche of een ziekenhuis te werken.
Studenten die zich inschrijven voor de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering kunnen afhankelijk van hun BSc-diploma aanvullende studies moeten volgen. Met de aanvullende studies verdiepen studenten hun kennis van wiskunde, natuurkunde, economie, informatica en talen, zodat hun kennis op het niveau van een Bachelor of Science in Engineering ligt. Bovendien kunnen vereiste cursussen vereist zijn voordat u aan uw grote studies begint. Over het algemeen tellen de aanvullende studies mee voor je masterdiploma.
Collegegeld
Het collegegeld van het programma is 12000 euro per academiejaar voor niet-EU / EER-studenten met een beurzenstelsel voor betalende studenten.
Structuur van studies
De masteropleiding in de biomedische wetenschappen en engineering kan worden afgerond in twee jaar voltijdstudie.
Carrièremogelijkheden
Studenten die afstuderen aan de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering hebben veelzijdige en multidisciplinaire carrièremogelijkheden. Het programma leidt experts op voor de toekomst met het vermogen om levenslang te leren.
Onze afgestudeerden hebben werkgelegenheid bij Finse, Europese en wereldwijde gezondheidstechnologiebedrijven (Finse gezondheidstechnologie: http://healthtech.teknologiateollisuus.fi/en/members). De health tech-industrie is een van de meest exportgedreven industrieën en heeft daarom internationale afgestudeerden nodig. Als alternatief kunnen afgestudeerden ook een carrière in de academische wereld beginnen en doorgaan naar een doctoraat. Mogelijkheden om te promoveren zijn niet alleen beschikbaar in Finland, maar ook wereldwijd, dankzij het uitgebreide netwerk van internationale medewerkers van onze faculteit. De zorgsector, variërend van universitaire ziekenhuizen tot privéklinieken, is een belangrijke werkgever. Er is ook een groeiende behoefte aan nieuwe getalenteerde ingenieurs en onderzoekers die gaan werken in de publieke sector of overheidsinstellingen (bijvoorbeeld octrooibureau, regelgeving voor medische hulpmiddelen). Ten slotte is in het afgelopen decennium een groeiend aantal kleine bedrijven en spin-offs ontstaan, die volop kansen bieden aan geïnteresseerden in ondernemerschap. ?
Onze studenten met als hoofdvak Biomaterialen en Tissue Engineering gaan op zoek naar werk in bedrijven en onderzoeksinstellingen of starten startups die biomaterialen produceren voor bijvoorbeeld orthopedisch en tandheelkundig gebruik of ontwikkelen oplossingen voor regeneratieve geneeskunde met behulp van stamceltechnologie.
Samenwerking met andere partijen
Naast studies in de eigen opleiding, kunnen studenten ten volle profiteren van het onderwijs aangeboden door de Tampere gemeenschap voor hoger onderwijs, variërend van technische tot beroepsstudies op verschillende gebieden.
Geschiktheidscriteria
Geschiktheidscriteria in de masteropleidingen bestaan uit twee delen: de algemene geschiktheidscriteria van de Tampere University , en de programmaspecifieke geschiktheidscriteria, die informatie specificeren en / of toevoegen aan de algemene criteria. U moet aan beide voldoen om in aanmerking te komen. Kandidaten die niet voldoen aan zowel de algemene geschiktheid als de programmaspecifieke geschiktheidscriteria, worden niet geselecteerd als studenten aan Tampere University .
Algemene geschiktheid
Om in aanmerking te komen voor een masteropleiding aan Tampere University van Tampere University , moet je beschikken over:
- Bachelor's degree - landelijk erkende eerste cyclus graad
- wat overeenkomt met ten minste 180 ECTS (Europese studiepunten) of met drie jaar voltijdstudie
- uit een relevant veld voor de masteropleiding waarop je solliciteert
- van een erkende instelling voor hoger onderwijs
- Het bachelordiploma dat is behaald aan een universiteit buiten Finland moet in aanmerking komen voor masteropleidingen op universitair niveau in het land waar het is uitgereikt.
- EN een goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden.
Kandidaten in hun laatste jaar van het bachelordiploma komen in aanmerking voor aanmelding als het diploma op 31 juli 2021 wordt afgerond. In dat geval worden ze voorwaardelijk geaccepteerd. Zie speciale instructies voor aanvragers in het laatste jaar van het bachelordiploma.
Toelating tot een studie die rechtstreeks leidt tot een mastergraad, geschiedt op basis van het bachelordiploma van de kandidaat verleend door een universiteit of een hogeschool. Afhankelijk van de opleidingsspecifieke toelatingseisen, kan het programma rekening houden met vaardigheden die eerder door aanvragers zijn verworven bij het overwegen van aanvragen.
Een eerder voltooide masteropleiding maakt aanvragers niet ongeschikt voor toelating. Kandidaten die toelating tot het volgen van een tweede masterdiploma aanvragen, worden echter alleen om bijzonder gewichtige redenen toegelaten.
Programmaspecifieke ontvankelijkheidscriteria
Elke masteropleiding kan meer gedetailleerde toelatingscriteria definiëren, waaronder bijvoorbeeld meer specifieke vereisten van de vooropleiding van de kandidaat. Deze criteria zullen jaarlijks worden bepaald en gepubliceerd voor de volgende aanvraagronde.
De eerdere graad moet afkomstig zijn uit een vakgebied dat nauw verwant is aan de masteropleiding waarvoor u zich aanmeldt. In de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering - Biomaterials and Tissue Engineering moet de eerdere graad in een van de volgende (of sterk verwante) vakgebieden zijn: Engineering / Technology-graad in biomaterialen, biomedische wetenschappen, biotechnologie, chemie, fysica, materialen wetenschap of een andere discipline die verband houdt met de major. Het zou gunstig (maar niet verplicht) zijn als studenten met een scheikundige, natuurkundige, technische of materiaalwetenschappelijke achtergrond tijdens hun bachelorstudie enkele studies in de biologische wetenschappen hebben gevolgd. Alle studenten moeten vaardigheid hebben in wiskunde en natuurkunde.
Voor kandidaten die hun diploma hebben behaald aan een University of Applied Sciences (AMK) of een universiteit in Finland, is de vereiste minimum GPA hetzelfde als voor de toelating tot de masteropleidingen die in het Fins worden aangeboden.
Minimum GPA voor bachelordiploma behaald aan een Finse universiteit voor toegepaste wetenschappen (AMK) | Minimum GPA voor bachelors behaald aan een Finse universiteit (Yliopisto) |
3,5 / 5 | 3/5 |
Er wordt een toelatingsscore berekend voor alle aanvragers die aan de minimumvereisten voldoen. Bij het tellen van het niet-afgeronde GPA gewogen naar ECTS wordt alleen rekening gehouden met de vakken (incl. Scriptie) met numerieke cijferwaarde.
Ben je nog niet afgestudeerd aan je huidige instelling, dan krijg je mogelijk een voorwaardelijk toelatingsaanbod. Het aanbod wordt ingetrokken als uw definitieve GPA onder de minimumvereisten valt.
Vereisten taalvaardigheid
Wanneer u zich aanmeldt voor een masteropleiding aan Tampere University van Tampere University , moet u een bewijs overleggen van uw goede beheersing van de Engelse taal voor academische doeleinden. U heeft twee opties om uw Engelse taalvaardigheid aan te tonen: taaltesten of eerdere studies.
In beide gevallen moet u een document overleggen als bewijs van taalvaardigheid.
Engelse taaltesten en de minimale resultaatvereisten:
Test naam | Minimaal toetsresultaat voor bacheloropleidingen aan Tampere University van Tampere University |
TOEFL iBT / TOEFL iBT Special Home Edition | 92 algemeen zonder sectie onder 20 |
IELTS (academisch) / IELTS-indicator | 6.5 algemeen zonder sectie onder 5.5 |
PTE (academisch) | 62 algemeen zonder sectie in communicatieve vaardigheden onder 42 |
C1 Geavanceerd * | C |
C2 vaardigheid * | C1 |
Fins nationaal certificaat van taalvaardigheid (Engels) | Vaardigheidsniveau 5 |
* De vorige CAE en CPE zijn hernoemd als C1 Advanced en C2 Proficiency
Eerdere studies
Het is mogelijk om vrijgesteld te worden van het indienen van een taaltestscore als u bepaalde studies hebt voltooid die zijn vermeld door Tampere University van Tampere University die aantonen dat u het Engels goed beheerst voor academische doeleinden. Alleen studies die aan de criteria voldoen, worden geaccepteerd, dus als u zich aanmeldt zonder een geldig taaltoetsresultaat, onderzoek dan zorgvuldig de vrijstellingen die worden vermeld door Tampere University van Tampere University en hoe u documenten moet indienen.
intake
30 studenten worden toegelaten tot de opleiding Biomedische Wetenschappen.
Het programma Biomedical Sciences and Engineering omvat de volgende specialisaties: 1) Biomaterialen en weefselengineering, 2) Biomedische micro- en nanodevices en 3) Gezondheidstechnologie en informatica.
Toelatingsprocedure
Studenten worden voor het programma geselecteerd uit die aanvragers die een volledige aanvraag indienen (aanvraag en voldoende aanvraagdocumenten voor de deadline) en voldoen aan de officiële toelatingscriteria.
De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden weergegeven in de aanvraagdocumenten. Houd er rekening mee dat niet alle aanvragers die aan de vereisten voldoen, kunnen worden toegelaten.
Van studenten die zijn toegelaten tot een masteropleiding kan worden verlangd dat ze hun eerdere opleiding aanvullen met aanvullende studies. De aanvullende studies worden geval per geval per faculteit beslist (maximum 60 studiepunten).
scoring
Het aantal in aanmerking komende aanvragers overschrijdt jaarlijks het aantal studenten dat kan worden geaccepteerd. De studentenselectie wordt gemaakt door een toelatingscommissie op basis van de academische kwalificaties en verdiensten die worden vermeld in de aanvraagdocumenten.
In het selectieproces worden de volgende beoordelingsvereisten als een samenstelling beoordeeld:
- Hoog genoeg academische prestaties in bacheloropleidingen.
- De aanvragers moeten een sterke motivatie tonen om de belangrijkste onderwerpen van het programma te bestuderen en interesse hebben om op een interdisciplinair gebied te werken.
- Het volgen van de MOOC-cursus 'Inleiding tot duurzaam digitaal leven' wordt als een pre beschouwd. De cursus begint op 15 oktober 2020 en de aanvrager moet de MOOC-cursus uiterlijk op 28 februari 2021 (23:59 uur GMT + 2) afronden. Alle opdrachten moeten op deze datum zijn ingeleverd om in aanmerking te komen. Het is niet mogelijk om documenten na de deadline in te dienen, aangezien de cursus op deze dag sluit.
Hoe te solliciteren
Toelating stap voor stap
- Controleer de algemene subsidiabiliteits- en programmaspecifieke subsidiabiliteitscriteria van de programma's die u wilt toepassen. Je kunt je voor drie opleidingen tegelijk aanmelden.
- Lees de instructies over hoe u een aanvraag kunt indienen en begin zo snel mogelijk met het voorbereiden van uw aanvraagdocumenten!
- Voer indien nodig een taaltest uit, zie de taalvereisten.
- Wanneer de aanvraagperiode begint, vult u de online aanvraag in op Studyinfo.fi tijdens de aanvraagperiode en uploadt u de vereiste bijlagen naar de aanvraag. De aanvraagperiode is 9 december 2020 om 8.00 uur GMT + 2 - 13 januari 2021 om 15.00 uur GMT + 2.
- Upload alle vereiste bijlagen en stuur de educatieve documenten binnen twee weken per post naar het Tampere University Admissions Office, uiterlijk op 27 januari 2021 om 15.00 uur GMT + 2. De documenten moeten de universiteit binnen de gestelde termijn bereiken en indien van toepassing moeten ze worden afgeleverd volgens de landspecifieke vereisten.
- Vergeet niet om een beurs aan te vragen, indien van toepassing.
- Wacht tot de toelatingsresultaten eind maart 2021 bekend worden gemaakt.
- Als je een studieplek aangeboden krijgt, vergeet dan niet deze binnen de gestelde termijn te accepteren. Betaal indien nodig het collegegeld.
- Begin ruim van tevoren met de voorbereiding van uw aankomst in Finland.
- Registreer je als student en word lid van de Tampere University gemeenschap wanneer de studies beginnen in augustus 2021!
Online aanvraagformulier
Het online aanmeldingsformulier is alleen tijdens de aanmeldingsperiode beschikbaar op Studyinfo.fi. De aanvraagperiode begint op 9 december 2020 om 8 uur 's ochtends (GMT + 2) en eindigt op 13 januari 2021 om 15 uur (GMT + 2).
Behuizingen
U moet kopieën van alle vereiste documenten uploaden als bijlagen op het aanvraagformulier. Naast de algemene toepassingsbijlagen, hebben sommige programma's aanvullende programma-specifieke bijlagen vermeld die nodig zijn bij het aanvragen van deze programma's.
U moet alle vereiste bijlagen online uploaden op uw aanvraagformulier op Studyinfo.fi. Naast het uploaden, moet u officieel gecertificeerde kopieën van uw educatieve documenten per post indienen bij het Tampere University Admissions Office. Kandidaten wier diploma's in bepaalde landen zijn behaald, moeten speciale aandacht besteden aan de documentatie en documenten uit deze landen moeten op een bepaalde manier worden ingediend. Deze landspecifieke vereisten moeten altijd eerst en vooral worden gevolgd, voorafgaand aan de reguliere vereisten.
Aanvragers moeten de educatieve documenten naar het Tampere University Admissions Office sturen, zodat ze uiterlijk op 27 januari 2021 om 15.00 uur GMT + 2 aankomen. De lijst met vereiste algemene applicatiebijlagen en verdere instructies vindt u op de webpagina Applicatiedocumenten.
Er zijn geen programmaspecifieke bijlagen bij aanmelding voor dit programma.
Er staan echter programmaspecifieke vragen op het aanvraagformulier en u wordt gevraagd het volgende te verstrekken:
- Contactgegevens voor twee academische / professionele personen die aanbevelingen voor u kunnen doen. Geef de naam, organisatie, functie en contactgegevens op, inclusief een e-mailadres waarmee we indien nodig contact met hen kunnen opnemen.
- Skype contactgegevens. Houd er rekening mee dat alleen een selectie van sollicitanten kan worden geïnterviewd.
Toelatingsresultaten en beroepen
De resultaten van de toelating worden eind maart 2021 bekendgemaakt. Alle aanvragers worden geïnformeerd over de resultaten van de toelating.

toelatingen
leerplan
Inhoud bestuderen
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering is gebaseerd op vrijheid gekoppeld aan eigen verantwoordelijkheid. Het programma is georganiseerd in modules, die ook optionele componenten bevatten waarmee je je diploma kunt aanpassen aan je behoeften. Dit om het beste uit elke leerling te halen. De studies omvatten bijvoorbeeld conventionele lezingen, groepswerk, presentaties, laboratoriumopdrachten en een klein onderzoeksproject.
Studenten die aan het programma deelnemen, zullen eerst gemeenschappelijke basisstudies volgen om ervoor te zorgen dat ze over voldoende basiskennis van biomedische wetenschappen en biomedische technologie beschikken voordat ze aan hun hoofdstudie beginnen. De basisstudies omvatten ook een inleiding tot graduate studies in Finland en de Finse taal.
Wanneer je je aanmeldt voor toelating tot het programma, moet je een major kiezen en je rechtstreeks aanmelden voor de studieoptie die overeenkomt met de door jou gekozen major. Je kunt kiezen uit een van de volgende afstudeerrichtingen:
- Biomaterialen en Tissue Engineering
- Biomedische Micro- en Nanodevices
- Gezondheidstechnologie en informatica
Kies je voor Biomaterials and Tissue Engineering, dan heet de te kiezen studierichting: Biomaterials and Tissue Engineering, Biomedical Sciences and Engineering, Master of Science (Technology).
De cursussen zijn beschikbaar in de major Biomaterialen en Tissue Engineering werpen licht op de rol van cellen, biomaterialen, biofysische en chemische signalen en groeifactoren in tissue engineering. Je ontwikkelt ook inzicht in de ethische en juridische overwegingen van weefselmanipulatieproducten bij klinisch gebruik.
Er zijn geen minorvakstudies vereist, aangezien de majorvakstudies ten minste 50 studiepunten omvatten. In plaats daarvan heb je de vrijheid om keuzevakken of een van de beschikbare minoren te kiezen. Je kunt vrij je keuzestudies of minor kiezen uit de opties die worden aangeboden door Tampere University of andere universiteiten. De masterproef omvat 30 studiepunten. Je masterproefproject wordt op maat gemaakt volgens je carrièreplan. Het kan je weg banen naar een academische carrière of je voorbereiden om in een industrie of een ziekenhuis te werken.
Studenten die zich inschrijven voor de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering kunnen verplicht worden aanvullende studies te volgen, afhankelijk van hun BSc-diploma. Met de aanvullende studies verdiepen studenten hun kennis van wiskunde, natuurkunde, economie, informatica en talen, zodat hun kennis op het niveau van een Bachelor of Science in Engineering komt. Bovendien kunnen vereiste cursussen vereist zijn voordat u aan uw grote studies begint. Over het algemeen tellen aanvullende studies mee voor je masterdiploma.
Structuur van studies
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering kan in twee jaar voltijdstudie worden afgerond.
Programma resultaat
De masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering biedt je een internationale en multidisciplinaire omgeving waar je les krijgt van de internationaal erkende wetenschappers van onze faculteit. Dit verzekert u van toegang tot de nieuwste kennis - van fundamentele tot toegepaste en van kernbiomedische technologie tot moderne biologie - over een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot de gezondheids- en welzijnstoepassingen van engineering.
Het masterprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met BioMediTech. BioMediTech is een instituut dat een unieke set technische vaardigheden combineert met sterke expertise in life sciences. Het doel van het instituut is om nieuwe platforms voor ontdekking en innovatie te creëren. Onze connectie met BioMediTech betekent ook een nauwe samenwerking met Tampere University Hospital. Dit zorgt voor actieve interactie tussen ingenieurs, levenswetenschappers en clinici, en zorgt zo voor optimale exposure voor studenten die deelnemen aan het programma. Het uitstekende fundamentele en translationele (van laboratorium tot kliniek) onderzoek dat wordt uitgevoerd bij Tampere University wordt wereldwijd erkend. Deze reputatie is verder versterkt door het Centre of Excellence in Body-on-Chip Research, aangesteld door de Academie van Finland.
De behoefte aan efficiëntere en kosteneffectievere implantaten, apparaten en oplossingen voor gezondheidsinformatica groeit. De biomedische engineering-industrie is wereldwijd een steeds belangrijkere hightech-sector. In Finland is de gezondheidstechnologiesector van de industrie bijzonder sterk. Met de opkomst van talloze kleine ondernemingen breiden de gebieden van biomedische wetenschappen en techniek zich snel uit. Dit zorgt voor brede carrièremogelijkheden voor onze afgestudeerden en uitstekende kansen voor degenen die graag willen ondernemen. Bovendien is ons onderzoek nauw geïntegreerd met het onderwijs, wat een uitstekende basis vormt voor onze afgestudeerden die doorgaan naar een Ph.D.
Studenten die Biomaterialen en Tissue Engineering als major kiezen, verwerven een brede kennis van biomaterialen en tissue engineering en aanverwante gebieden, zoals celtechnologieën, biofysica en regeneratieve geneeskunde. Deze expertise is essentieel voor de ontwikkeling van verschillende medische toepassingen, zoals implantaatontwerp, ziektemodellering en nieuwe transplantatietherapieën gericht op weefselvervanging of -herstel. De major onderzoekt verschillende aspecten van stamceltechnologie, steigerontwerp en weefselfunctionaliteit, evenals klinische resultaten en regelgeving. Onze studenten ontwikkelen de expertise om onafhankelijke experts in de industrie of de academische wereld te worden.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Studenten die afstuderen van de masteropleiding Biomedical Sciences and Engineering hebben veelzijdige en multidisciplinaire carrièremogelijkheden. Het programma leidt experts op voor de toekomst met de mogelijkheid om levenslang te leren.
Onze afgestudeerden hebben kansen op werk in Finse, Europese en wereldwijde gezondheidstechnologiebedrijven. De gezondheidstechnologie-industrie is een van de meest exportgerichte industrieën en heeft daarom internationale afgestudeerden nodig. Als alternatief kunnen afgestudeerden ook een carrière in de academische wereld beginnen en doorgaan naar een Ph.D. Mogelijkheden om een Ph.D. zijn niet alleen beschikbaar in Finland, maar ook wereldwijd, dankzij het uitgebreide netwerk van internationale medewerkers van onze faculteit. De gezondheidszorgsector, variërend van academische ziekenhuizen tot privéklinieken, is een belangrijke werkgever. Er is ook een groeiende behoefte aan nieuwe getalenteerde ingenieurs en onderzoekers om te werken in de publieke sector of overheidsinstellingen (octrooibureau, regulering van medische hulpmiddelen, bijvoorbeeld). Ten slotte is er in het afgelopen decennium een groeiend aantal kleine bedrijven en spin-offs ontstaan, die volop kansen bieden aan diegenen die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap.
Onze studenten Biomaterialen en Tissue Engineering vinden werk in bedrijven en onderzoeksinstellingen of starten startups die biomaterialen produceren voor bijvoorbeeld orthopedisch en tandheelkundig gebruik of ontwikkelen oplossingen voor regeneratieve geneeskunde met behulp van stamceltechnologie.