Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Invoering

We worden wereldwijd erkend voor ons onderzoek, ontwikkeling en innovatie en we bieden onze studenten al meer dan 425 jaar onderwijs van wereldklasse.

The University of Edinburgh" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt="188668_onlineheaderms3.png" data-json="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}" />

Een Edinburgh-diploma werkt voor jou

The University of Edinburgh is een van de beste universiteiten ter wereld, staat consequent in de top 50 van de wereld en staat op de 22e plaats in de QS World University Rankings van 2024.

Onze afgestudeerden staan volgens werkgevers op de 26e plaats in de wereld 1 .

Excellentie in onderzoek

The University of Edinburgh heeft een internationale reputatie voor innovatief onderzoek in een breed scala aan disciplines.

Volgens de resultaten van het 2021 Research Excellence Framework (REF2021) staat de universiteit op de vierde plaats in Groot-Brittannië op basis van de kwaliteit en breedte van haar onderzoek - bekend als onderzoekskracht - en is zij de hoogst gerangschikte instelling van Schotland.

Uit de REF2021-resultaten blijkt dat bijna 90 procent van de onderzoeksactiviteiten van de universiteit zich in de hoogste categorieën bevindt – 4 sterren en 3 sterren – die respectievelijk worden geclassificeerd als ‘wereldleidend’ en ‘internationaal uitstekend’, een groei van 10 procentpunten sinds de vorige editie. REF in 2014.

Calton Hill in Edinburgh

Innovatie in het onderwijs

Het laatste rapport van het Quality Assurance Agency kende ons de hoogst mogelijke beoordeling toe voor de kwaliteit van de leerervaring van studenten. We werken altijd aan het ontwikkelen van innovatieve benaderingen van lesgeven om de methoden te ontdekken die het beste werken voor studenten, inclusief e-learningtechnieken en peer-ondersteund leren.

Experts in online leren

We bieden het grootste portfolio postdoctorale online opleidingen in Groot-Brittannië 2 en verwelkomen sinds 2005 meer dan 8.000 online studenten. Onze flexibele en ondersteunende programma's zijn goed ingeburgerd en worden een steeds populairdere keuze voor studenten die hun verdere studie willen combineren met professionele of gezinsverplichtingen.

Prachtige hoofdstad

Edinburgh staat in de top 10 van studentensteden ter wereld 3 en is een compacte stad met uitstekende vervoersverbindingen, waardoor u zich gemakkelijk kunt verplaatsen en naar andere delen van Schotland kunt reizen.

Groot genoeg om voor ieder wat wils te bieden, maar klein genoeg om je thuis te voelen: Edinburgh is een moderne, verfijnde en prachtige Europese stad met een diverse, multiculturele gemeenschap.

Faciliteiten en ondersteuning om u te helpen slagen

Je hebt toegang tot een van de grootste en belangrijkste academische bibliotheken ter wereld, met meer dan 1,8 miljoen gedrukte volumes. U profiteert ook van 30 open toegankelijke computerlokalen met 24 uur per dag toegang op belangrijke locaties, evenals gratis laptopleningen.

We bieden een gratis studentenadviesdienst en een universitair gezondheidscentrum, en onze dienst voor studentengehandicapten biedt een scala aan ondersteuning voor studenten met een beperking. We bieden ook uitstekende kinderopvang, waardoor het makkelijker wordt om ouderschap en studie te combineren.

Indrukwekkende mondiale gemeenschap

Onze ambitieuze internationaliseringsstrategie zorgt ervoor dat het onderwijs en onderzoek dat wij leveren mondiale voordelen biedt. We staan in de top 20 van meest internationale universiteiten ter wereld 4 . Studenten uit tweederde van de landen van de wereld studeren hier.

We werken samen met een groot aantal toonaangevende instellingen in de wereld op uiteenlopende gebieden als e-science, techniek, levens- en medische wetenschappen, en kunst en cultuur. We zijn ook lid van het mondiale onderzoeksnetwerk Universitas 21 en de Europese netwerken Coimbra Group en LERU.

Toonaangevend op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid

Wij streven ernaar een wereldleider te zijn bij het aanpakken van mondiale uitdagingen, waaronder armoede, klimaatverandering en de groeiende vraag naar energie, voedsel en water.

Als de eerste Fairtrade Universiteit van Schotland bevorderen we sinds 2004 betere omstandigheden voor boeren en gemeenschappen in ontwikkelingslanden.

Wij zijn al sinds het begin van de jaren negentig voorstander van ecologische duurzaamheid en waren medeoprichters van de Universities and Colleges Climate Commitment 2009 en van de 10:10-campagne.

De universiteit is gastheer voor verschillende Global Academies die zich inzetten voor het aanpakken van kwesties die verband houden met gezondheid, gerechtigheid, milieu, landbouw en voedselzekerheid. De Academies overschrijden grenzen in onderzoek en onderwijs en hanteren een multidisciplinair antwoord op uitdagende mondiale vraagstukken.

1QS World University Rankings 2024 2Higher Education Statistics Agency 2017/18 3QS Student Cities 2023 4Times Higher Education, 's werelds meest internationale universiteiten 2022

Visum vereisten

Mogelijk moet u een studentenvisum aanvragen om Groot-Brittannië binnen te komen.

Ranglijsten

We worden consequent gerangschikt als een van de 50 beste universiteiten ter wereld. We staan 22e in de meest recente QS World University Rankings.

Onze afgestudeerden staan door werkgevers op de 26e plaats in de wereld (QS World University Rankings 2024)

Edinburgh staat op de tweede plaats als beste studentenstad van Groot-Brittannië, vijfde in Europa en tiende in de wereld. (QS Beste Studentensteden 2023)

Getuigenissen van studenten

Locaties

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Vragen