Keystone logo
The University Of Veterinary Medicine Hannover

The University Of Veterinary Medicine Hannover

The University Of Veterinary Medicine Hannover

Invoering

The University Of Veterinary Medicine Hannover , Foundation (TiHo) is een nationaal en internationaal erkende instelling voor hoger onderwijs die bekend staat om zijn excellentie in diergeneeskunde en zijn interdisciplinaire focus. We zijn een leider in onderzoek, onderwijs en diensten in diergeneeskunde en leiden jonge wetenschappers op in alle gebieden van de diergeneeskunde. Ons algemene doel is de voortdurende ontwikkeling van de wetenschap van diergeneeskunde.

De TiHo staat voor jarenlange competentie op het gebied van diergeneeskunde. Het is een vooraanstaande wetenschappelijke instelling die moderne wetenschap verbindt met universitaire traditie. Sinds de oprichting in 1778 als de Roß-Arzney-Schule heeft het tot op de dag van vandaag zijn onafhankelijke status behouden en daarmee een uitzonderlijke positie in Duitsland ingenomen. Begin 2003 werd de TiHo omgevormd tot een universitaire stichting: de deelstaat Nedersaksen verleende de universiteit een grotere persoonlijke verantwoordelijkheid en daardoor meer flexibiliteit voor juridische regelingen.

De TiHo heeft zes gespecialiseerde centra gebouwd en integreert zes klinieken, 19 instituten en drie speciale eenheden. Daarnaast heeft The University Of Veterinary Medicine Hannover in Ruthe, ten zuiden van Hannover, en in Bakum bij Vechta twee veldkantoren die studenten opleiden en onderzoeksprojecten uitvoeren.

Locaties

  • Hanover

    Bünteweg,9, 30559, Hanover

    Vragen