
Master in moleculaire wetenschappen
Tromsø, Noorwegen
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* geen collegegeld voor internationale studenten
Invoering
Moleculaire wetenschappen is de laatste jaren naar voren gekomen als een vakgebied dat iets breder is dan scheikunde, aangezien haar activiteiten methoden en technologieën omvatten die voorheen verband hielden met bijvoorbeeld natuurkunde en biotechnologie. Molecular Sciences omvat de analyse van moleculen op alle niveaus, variërend van fysische eigenschappen via chemische reactiviteit tot interacties in grotere samenstellingen, zoals in een biologische cel.
We richten ons op studenten die willen deelnemen aan moleculaire studies om de grote uitdagingen van de toekomst aan te pakken, waaronder: efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, gezondheid en medicijnen, milieu en klimaat en wereldwijde voedselproductie. Studenten die willen leren hoe eigenschappen van moleculen fenomenen in de natuur kunnen verklaren, hoe synthese, ontdekking en analyse van nieuwe moleculen kunnen worden gebruikt om nieuwe medicijnen, medicijnen en materialen met verbeterde functionaliteit te ontwerpen, en hoe moleculaire studies kunnen worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren , industrie en milieu.
Programma beschrijving
- Duur: 2 jaar
- Studiepunten (ECTS) : 120
- Toelatingseisen : Bachelor's degree in scheikunde, moleculaire wetenschappen of andere gebieden van de natuurwetenschappen
- Graadnaam : Master of Science in Molecular Sciences
- Applicatiecode :
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 4009
- Internationale aanvragers: 2010
- Noorse en Scandinavische aanvragers: 4009
- Internationale aanvragers: 2010
De Master of Molecular Science Program aan de UiT heeft een duur van 2 jaar en komt overeen met in totaal 120 ECTS. Elke masterkandidaat werkt aan een onderzoeksproject om een onafhankelijk wetenschappelijk proefschrift af te ronden (scriptie, 60 ECTS). Daarnaast bevat het programma actuele cursussen, waarbij 20 ECTS verplicht zijn voor alle studenten die tot het programma worden toegelaten, en 40 ECTS ter uitbreiding van de door de student gekozen discipline en andere speciale curricula (totaal 60 ECTS). Binnen elke discipline zijn bepaalde cursussen verplicht.
Het Master Degree-programma in Molecular Sciences biedt programma-opties binnen drie verschillende disciplines:
- Biomoleculaire chemie en bio-informatica
- Chemische synthese en spectroscopie
- Theoretische en computationele chemie
De student kiest een masterproject binnen de thematische gebieden die beschikbaar zijn op de afdeling, en de student maakt gebruik van de methodologische hulpmiddelen die relevant zijn voor de thematische specialisaties. Deze projecten kunnen theoretisch of experimenteel van aard zijn, of een combinatie hiervan, en kunnen worden toegepast op fundamentele en toegepaste onderzoeksvragen. Een combinatie van verschillende specialisaties om bredere expertise op te doen is ook mogelijk. De geschiktheid voor projecten kan afhankelijk zijn van de achtergrond van de student.
De vijf thematische gebieden zijn:
- Chemie van de cel,
- Geneesmiddelontdekking en ontwerp,
- Wetenschappelijk computergebruik in scheikunde en biologie,
- Functionele materialen, en
- Katalyse.
Meer informatie over thematische gebieden en disciplines vind je hier
De masterkandidaten worden lid van een van de onderzoeksgroepen van de afdeling, met een toegewezen scriptiebegeleider. Gedurende het project kunnen de masterstudenten nauw samenwerken in teams met Ph.D. studenten, postdoctorale fellows en senior wetenschappers.
Het Department of Chemistry van UiT biedt uitstekende onderzoeksomgevingen, met ultramoderne laboratoria en experimentele apparatuur, en toegang tot geavanceerde computerfaciliteiten voor computergericht werken. De afdeling herbergt een Centre of Excellence (CoE) in Theoretical and Computational Chemistry, Hylleraas Centre for Quantum Molecular Science, een internationaal erkend onderzoekscentrum in structurele biologie, NorStruct, en een nationale en internationale faciliteit voor bio-informatica. De afdeling neemt ook deel aan het Arctic Biodiscovery Centre, waar onze expertise op het gebied van structuuropheldering en moleculaire analyse, onderzoek naar biokatalysatoren, synthetische chemie en biotechnologie wordt gebruikt.
leerplan
Lesgeven en beoordelen
De masteropleiding omvat actuele cursussen, waarbij 20 ECTS verplicht zijn voor alle studenten die tot het programma zijn toegelaten, en 40 ECTS zijn om de door de student gekozen discipline en andere speciale curricula uit te breiden (totaal 60 ECTS). Daarnaast werkt de student aan een onderzoeksproject om een zelfstandig wetenschappelijk proefschrift af te ronden (scriptie, 60 ECTS).
De masterkandidaten worden lid van een van de onderzoeksgroepen van de afdeling, met een toegewezen scriptiebegeleider. De student wordt geadviseerd om al in het eerste semester contact op te nemen met potentiële begeleiders om te beginnen met het plannen van het cursuswerk en het onderzoeksproject, dat mogelijk in het eerste jaar wordt gestart. Een contract en een projectbeschrijving moeten door de afdeling worden goedgekeurd voordat het projectwerk begint. Gedurende het onderzoeksproject kunnen de masterstudenten nauw samenwerken in teams met Ph.D. studenten, postdoctorale onderzoekers en senior wetenschappers, en voor sommige projecten de lokale industrie en ondernemingen.
Cursussen worden gegeven als lessen, sommige in combinatie met experimentele laboratoriumoefeningen, en sommige puur door laboratoriumwerk. Canvas wordt in alle cursussen gebruikt als het elektronische leerportaal. Er worden verschillende beoordelingsmethoden toegepast. Cursussen worden beoordeeld door middel van mondelinge of schriftelijke examens, sommige door beoordeling van een laboratorium- of projectrapport, en sommige als een combinatie van methoden.
Om de leerdoelen te bereiken, wordt van studenten verwacht dat ze 40 uur per week aan het project en cursussen werken, inclusief lezingen, labs en seminars.
Toegang tot vervolgstudies
Afgeronde masteropleidingen komen in aanmerking voor toelating tot PhD-programma's in de chemie of andere natuurwetenschappen, mits de cijfers van de master- en bacheloropleidingen voldoende zijn. PhD-studies in de natuurwetenschappen (discipline chemie) worden aangeboden op UiT The Arctic University of Norway .
Aandelenbeurs
De masteropleiding is zo ingericht dat de student voor kortere of langere tijd in het buitenland kan studeren, bij voorkeur in het tweede of derde semester. Cursussen moeten vooraf worden goedgekeurd.
Programma resultaat
Leerresultaten
Na afronding van het programma kan de kandidaat:
Kennis:
- heeft een overzicht van wetenschappelijke benaderingen om natuurlijke fenomenen te analyseren en te begrijpen, met behulp van theorie en methoden van de moleculaire wetenschappen.
- heeft een grondige kennis van theorie en methoden binnen ten minste één van de disciplines die worden aangeboden in het programma Master of Molecular Sciences.
- heeft geavanceerd inzicht in internationaal onderzoek en ontwikkeling binnen een van de disciplines die worden aangeboden in het Master of Molecular Sciences-programma.
- heeft voldoende geavanceerde kennis en inzicht verworven om innovatie en ontdekking binnen haar of zijn vakgebied mogelijk te maken.
Vaardigheden:
- kan wetenschappelijke literatuur kritisch lezen, citeren, analyseren en begrijpen.
- kan wetenschappelijke informatie duidelijk en nauwkeurig overbrengen, zowel schriftelijk als mondeling.
- kan de kwaliteit van gegevens, producten en resultaten die binnen het gekozen gebied van de moleculaire wetenschappen worden gegenereerd, kritisch produceren, analyseren en evalueren.
- kan geavanceerde en geavanceerde methoden en instrumenten gebruiken die relevant zijn voor de gekozen discipline, en de gegenereerde resultaten interpreteren. De kandidaat kan:
Biomoleculaire chemie en bio-informatica
- manipuleren en bestuderen van biologische macromoleculen op DNA- en aminozuurniveau, experimenteel (productie van recombinant eiwit) en/of computationeel (bio-informatica).
- structurele, functionele en biofysische eigenschappen van biologische macromoleculen experimenteel bestuderen (bepaling van de kristalstructuur, intermoleculaire interacties, enzymfunctie) en/of computationeel (moleculaire modellering, medicijnontwerp).
- informaticatools toepassen om biologische macromoleculen en hun eigenschappen op genetisch sequentie- en/of aminozuur- en/of structureel niveau te analyseren.
Chemische synthese en spectroscopie
- pan en voer chemische syntheses uit van organische of anorganische moleculen.
- synthetische en natuurlijke stoffen analyseren met geavanceerde chromatografische, spectroscopische en/of kristallografische methoden.
Theoretische en computationele chemie
- gebruik geavanceerde software om de moleculaire structuur, moleculaire eigenschappen of chemische processen te modelleren.
- ontwikkel en implementeer computationele protocollen om chemische systemen te modelleren.
- het gedrag van chemische systemen voorspellen of interpreteren door gebruik te maken van geavanceerde rekeninfrastructuur.
- heeft zich bedreven in de gekozen discipline van de moleculaire wetenschappen, en heeft basisgereedschappen verworven die nodig zijn om onafhankelijk onderzoek uit te voeren en een geavanceerd onderzoeksproject te voltooien onder supervisie van een supervisor.
Algemene competentie:
- kan de betrouwbaarheid van informatie verkregen uit verschillende bronnen analyseren en beoordelen en heeft een gedegen kritische houding ten opzichte van kennis uit alle bronnen.
- kan de verkregen kennis toepassen om problemen in de natuurwetenschappen op te lossen.
- kan zelfstandig onderzoek verrichten en de onderzoeksvragen en -resultaten communiceren in zowel schriftelijke als mondelinge vorm.
- kan op kennis gebaseerde evaluaties uitvoeren van algemene problemen in de wetenschap en deze communiceren naar het publiek.
- kan onder begeleiding onderzoeksprojecten uitvoeren, bijv onder een PhD-programma in de moleculaire wetenschappen, scheikunde of aanverwante gebieden.
Carrièremogelijkheden
Baan vooruitzichten
Een Master of Science Degree in Molecular Sciences kan een springplank zijn naar spannende carrières op verschillende gebieden, in Noorwegen of in het buitenland. De vakgebieden zijn cruciaal bij de ontwikkeling van nieuwe bronnen van hernieuwbare energie (bijv biobrandstoffen, materialen voor zonnecellen), nieuwe oplossingen voor de behandeling van verontreinigende stoffen en afval (bijv conversie van biomassa), en nieuwe technologische hulpmiddelen die de efficiëntie verbeteren en de kosten van industriële processen verlagen (bijv ontwerp van nieuwe biokatalysatoren). Een master in moleculaire wetenschappen van UiT is ook zeer geschikt voor werk in de farmaceutische industrie of de academische wereld op het gebied van biowetenschappen en het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen.
Een Master of Science Degree in Molecular Sciences biedt de afgestudeerden de kwalificaties om te werken als professionals in de chemische of biotechnologische industrie of om Ph.D. programma's op relevante wetenschappelijke gebieden. De wetenschappelijke computerprojecten kunnen de afgestudeerden ook kwalificeren voor functies in computationele modellering en gegevensverwerking en -analyse, softwareontwikkeling of high-performance computing. Het programma is ook relevant voor studenten die hun kennis over chemische en biochemische processen willen versterken, om deze toe te passen op gebieden als geneeskunde, biologie, geologie, materiaalkunde, nanotechnologie, farmacie en milieustudies.