Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Master in moleculaire wetenschappen
UiT The Arctic University of Norway

Master in moleculaire wetenschappen

Tromsø, Noorwegen

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

* geen collegegeld voor internationale studenten

Invoering

Moleculaire wetenschappen is de laatste jaren naar voren gekomen als een vakgebied dat iets breder is dan scheikunde, aangezien haar activiteiten methoden en technologieën omvatten die voorheen verband hielden met bijvoorbeeld natuurkunde en biotechnologie. Molecular Sciences omvat de analyse van moleculen op alle niveaus, variërend van fysische eigenschappen via chemische reactiviteit tot interacties in grotere samenstellingen, zoals in een biologische cel.

We richten ons op studenten die willen deelnemen aan moleculaire studies om de grote uitdagingen van de toekomst aan te pakken, waaronder: efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen, gezondheid en medicijnen, milieu en klimaat en wereldwijde voedselproductie. Studenten die willen leren hoe eigenschappen van moleculen fenomenen in de natuur kunnen verklaren, hoe synthese, ontdekking en analyse van nieuwe moleculen kunnen worden gebruikt om nieuwe medicijnen, medicijnen en materialen met verbeterde functionaliteit te ontwerpen, en hoe moleculaire studies kunnen worden gebruikt om de gezondheid te verbeteren , industrie en milieu.

Programma beschrijving

 • Duur: 2 jaar
 • Studiepunten (ECTS) : 120
 • Toelatingseisen : Bachelor's degree in scheikunde, moleculaire wetenschappen of andere gebieden van de natuurwetenschappen
 • Graadnaam : Master of Science in Molecular Sciences
 • Applicatiecode :
  • Noorse en Scandinavische aanvragers: 4009
  • Internationale aanvragers: 2010

De Master of Molecular Science Program aan de UiT heeft een duur van 2 jaar en komt overeen met in totaal 120 ECTS. Elke masterkandidaat werkt aan een onderzoeksproject om een onafhankelijk wetenschappelijk proefschrift af te ronden (scriptie, 60 ECTS). Daarnaast bevat het programma actuele cursussen, waarbij 20 ECTS verplicht zijn voor alle studenten die tot het programma worden toegelaten, en 40 ECTS ter uitbreiding van de door de student gekozen discipline en andere speciale curricula (totaal 60 ECTS). Binnen elke discipline zijn bepaalde cursussen verplicht.

Het Master Degree-programma in Molecular Sciences biedt programma-opties binnen drie verschillende disciplines:

 • Biomoleculaire chemie en bio-informatica
 • Chemische synthese en spectroscopie
 • Theoretische en computationele chemie

De student kiest een masterproject binnen de thematische gebieden die beschikbaar zijn op de afdeling, en de student maakt gebruik van de methodologische hulpmiddelen die relevant zijn voor de thematische specialisaties. Deze projecten kunnen theoretisch of experimenteel van aard zijn, of een combinatie hiervan, en kunnen worden toegepast op fundamentele en toegepaste onderzoeksvragen. Een combinatie van verschillende specialisaties om bredere expertise op te doen is ook mogelijk. De geschiktheid voor projecten kan afhankelijk zijn van de achtergrond van de student.

De vijf thematische gebieden zijn:

 • Chemie van de cel,
 • Geneesmiddelontdekking en ontwerp,
 • Wetenschappelijk computergebruik in scheikunde en biologie,
 • Functionele materialen, en
 • Katalyse.

Meer informatie over thematische gebieden en disciplines vind je hier

De masterkandidaten worden lid van een van de onderzoeksgroepen van de afdeling, met een toegewezen scriptiebegeleider. Gedurende het project kunnen de masterstudenten nauw samenwerken in teams met Ph.D. studenten, postdoctorale fellows en senior wetenschappers.

Het Department of Chemistry van UiT biedt uitstekende onderzoeksomgevingen, met ultramoderne laboratoria en experimentele apparatuur, en toegang tot geavanceerde computerfaciliteiten voor computergericht werken. De afdeling herbergt een Centre of Excellence (CoE) in Theoretical and Computational Chemistry, Hylleraas Centre for Quantum Molecular Science, een internationaal erkend onderzoekscentrum in structurele biologie, NorStruct, en een nationale en internationale faciliteit voor bio-informatica. De afdeling neemt ook deel aan het Arctic Biodiscovery Centre, waar onze expertise op het gebied van structuuropheldering en moleculaire analyse, onderzoek naar biokatalysatoren, synthetische chemie en biotechnologie wordt gebruikt.

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen