
Bachelorgraad in
Afstudeerrichting Voeding en Diëtetiek UNINI México

Invoering
De graad in voeding en diëtetiek biedt eerstelijnstraining, onder een competitief en modern academisch programma, officieel geldig in Mexico en Spanje , ondersteund door de educatieve en academische ervaring van professionals in de wetenschappen met betrekking tot voeding en diëtetiek in een internationale context.
De voedingsdeskundige is volgens de International Confederation of Dietetic Associations (ICDA, 2014) de " Professional die de wetenschap van voedsel en voeding toepast om de gezondheid te bevorderen, ziekten te voorkomen en te behandelen om de gezondheid van individuen, groepen, gemeenschappen en bevolkingsgroepen te optimaliseren " .
Voedsel en voeding spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van leven van mensen, daarom moet er rekening mee worden gehouden bij het bevorderen van de gezondheid, bij het voorkomen van bepaalde aandoeningen en ook bij de behandeling van tal van ziekten.
Over de hele wereld treffen miljoenen mensen chronische niet-overdraagbare ziekten en hun gevolgen als gevolg van slecht management, wat aantoont dat er een grote behoefte is aan een groter aantal goed voorbereide voedingsdeskundigen, uitgerust met up-to-date training en met de noodzakelijke vaardigheden om levenslang te leren.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) sterven jaarlijks ongeveer 41 miljoen mensen aan niet-overdraagbare ziekten (NCD's), die alle leeftijdsgroepen en alle regio's en landen treffen. De niet-overdraagbare aandoeningen die de meeste levens eisen, zijn die van cardiovasculaire oorsprong (17,9 miljoen per jaar), die te voorkomen en te behandelen ziekten zijn met een adequate levensstijl. Een gezond dieet en de beoefening van regelmatige lichaamsbeweging kunnen de problemen van hypertensie, verhoogde glucose en lipiden in het bloed, evenals obesitas of overgewicht aanzienlijk verbeteren.
Aan de andere kant lijden bijna 821 miljoen mensen in de wereld honger en lijden meer dan 150 miljoen kinderen aan groeiachterstand, meestal als gevolg van problemen met toegang tot en beschikbaarheid van voedsel, maar vele anderen als gevolg van slechte keuzes en gebrek aan voorlichting over voedsel.
De opleiding Voeding en Diëtetiek beoogt gekwalificeerde voedings- en diëtetiekprofessionals op te leiden voor de ontwikkeling van het beroep in een veranderende wereld. Hiervoor stimuleert de opleiding de ontwikkeling van kennis en vaardigheden in het gebruik van technologische hulpmiddelen , noodzakelijk voor het face-to-face en online werk van competente en actuele voedingsdeskundigen.
Het doel is om bekwame professionals op te leiden om kennis op het gebied van voeding en diëtetiek te creëren en te verspreiden, om de gezondheid en het welzijn van individuen, gezinnen, scholen, sociale zaken, werk en gemeenschappen te verbeteren, zowel nationaal als internationaal.
Tweetalige opleiding
De tweetalige opleiding (Spaans-Engels) van de opleiding Voeding en Diëtetiek is bedoeld om professionals met een internationaal profiel voor te bereiden, waarbij beheersing van de Engelse taal tegenwoordig een van de essentiële communicatiemiddelen is.
UNINI MX biedt studenten gepersonaliseerd onderwijs, gebaseerd op tutorials en specifiek materiaal, zodat ze voldoende taalvaardigheid hebben. De Engelse taal is relevant in gezondheidseducatie, aangezien de meeste artikelen en wetenschappelijke tijdschriften met nieuwe en hoogwaardige informatie voor voedingsbehandeling in deze taal zijn geschreven.
Na afronding van de opleiding beschikt de voedings- en diëtetiekprofessional over de tweetalige vaardigheden om zich adequaat mondeling en schriftelijk, op een spontane, flexibele en vloeiende manier uit te drukken voor een diversiteit aan doelgroepen en situaties, en zichzelf te positioneren in het wereldwijde arbeidsveld.