
Bachelorgraad in
Afgestudeerd in menselijke voeding en diëtetiek Universidad Europea del Atlántico

Invoering
"De student zal zijn adviesvaardigheden kunnen oefenen in een volledig reële omgeving"
Het groeiende wetenschappelijke bewijs dat het soort dieet en de gezondheid met elkaar in verband brengt, maakt het noodzakelijk dat professionals die voldoende zijn opgeleid in menselijke voeding en diëtetiek, ingrijpen op de gezondheid van mensen.
Het curriculum in Humane Voeding en Diëtetiek van de Universidad Europea del Atlántico biedt actuele kwaliteitsopleidingen die worden toegepast op alle professionele gebieden waarin de diëtist-voedingsdeskundige kan opereren, waardoor bovendien een grote specialisatie van de studenten mogelijk is dankzij het aanbod van beschikbare keuzevakken .
De Faculteit der Gezondheidswetenschappen heeft moderne faciliteiten waarmee de student de praktische vaardigheden van de opleiding volledig kan ontwikkelen, inclusief technische laboratoria (biochemie en fysiologie, bromatologie en levensmiddelentechnologie en culinaire technologie en gastronomie) en een servicecentrum Nutritional waar de student zal werken. hun adviesvaardigheden kunnen oefenen in een volledig reële omgeving en zo een eerste contact met patiënten kunnen opnemen voor hun externe stages.
Carrièremogelijkheden
De diëtist-voedingsdeskundige kan zijn werkactiviteit ontwikkelen op de volgende gebieden:
- Klinisch: werkt in op het voeden van individuele mensen of groepen gezonde of zieke mensen (in dit geval na medische diagnose), rekening houdend met zowel fysiologische en / of pathologische behoeften als persoonlijke, sociaaleconomische, religieuze en / of culturele voorkeuren.
- Gemeenschap of volksgezondheid: maatregelen voor specifieke bevolkingsgroepen met het oog op het uitvoeren van preventie- en gezondheidsbevorderende maatregelen.
- Collectieve catering: beheert en organiseert de foodservice, waarbij de kwaliteit en de gezondheid van het eten wordt gewaarborgd. Ze is verantwoordelijk voor de voortdurende opleiding van het personeel, evenals de planning van menu's en de beoordeling van de voedingsbalans van het voedselaanbod.
- Industrie: neemt deel aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten en productieprocessen, aan sociale marketing met betrekking tot voeding, aan wetenschappelijk en technisch juridisch advies voor bedrijven op verschillende niveaus.
- Lesgeven: treedt op als trainer in openbare en particuliere centra waar kennis over voeding, voeding en gezondheid wordt bijgebracht.
- Onderzoek: deelnemen aan multidisciplinaire onderzoeks- en ontwikkelingsteams, met name op het gebied van voeding, voeding en gezondheid.
Engels aan de universiteit
Engels, de sleutel tot uw heden en toekomst
Momenteel is Engels een van de essentiële tools in internationale communicatie, en de sleutel die de mogelijkheid biedt om een goede baan te vinden, zowel in Spanje als in het buitenland. In ons land vereist 80% van de vacatures al een uitstekende beheersing van deze taal en in veel gevallen wordt dit criterium opgelegd boven andere, zoals het record of professionele carrière.
Dat is de reden waarom aan de Universidad Europea del Atlántico en in de graad in menselijke voeding en diëtetiek training in deze taal wordt gepromoot en twee keuzevakken in het Engels worden opgenomen met oriëntatie toegepast op voeding en diëtetiek in het curriculum met als doel dat de student bereikt een hoog niveau in deze taal. Daarnaast bevordert en faciliteert het internationale profiel van de universiteit de ontwikkeling van deze taal.
Om ervoor te zorgen dat het vorige niveau Engels geen belemmering vormt voor de toegang tot studies, biedt UNEATLANTICO persoonlijk onderwijs, vooral tijdens het eerste jaar, zodat alle studenten voldoende taalvaardigheid in het Engels verwerven om de vakken van de carrière met succes te halen.
Op deze manier, ongeacht hun startniveau Engels, met een globaal ondersteuningsplan gebaseerd op tutorials, specifiek materiaal en zeer kleine werkgroepen, kan de student de lessen geleidelijk volgen in een Spaans / Engels tweetalig systeem. zullen tweetalige vaardigheden hebben verworven voor de uitoefening van hun beroep.
Oefen je beroep
UNEATLANTICO reproduceert echte werkomgevingen
De Campus van de Universidad Europea del Atlántico is bedoeld voor studenten om hun beroep vanaf het eerste jaar in de praktijk te brengen. De Faculteit der Gezondheidswetenschappen heeft moderne faciliteiten waarmee de student de praktische vaardigheden van de opleiding volledig kan ontwikkelen, waaronder verschillende technische laboratoria (biochemie en fysiologie, bromatologie en voedseltechnologie, culinaire technologie en gastronomie), computerlokalen en een voedingscentrum waar de student kan zijn adviesvaardigheden oefenen in een volledig reële omgeving en een eerste contact leggen met echte patiënten.
Het docententeam motiveert de universiteitsstudenten om betrokken te raken bij het leven op de Campus, begeleidt hen bij het opstarten van projecten en ideeën waarmee ze hun beroep vanaf de eerste dag kunnen ontwikkelen. Het onderwijsmodel is niet beperkt tot het naleven van de curriculaire activiteit van de studenten, maar het garanderen van hun theoretisch-praktische opleiding en de totale betrokkenheid van de student bij hun professionele omgeving.
Bovendien heeft de universiteit tal van stageovereenkomsten met bedrijven uit verschillende sectoren die het leren van universiteitsstudenten aanvullen en de ontwikkeling van transversale vaardigheden bevorderen die voor hen nodig zijn bij het solliciteren naar een baan. De docenten-tutoren zijn belast met het begeleiden en superviseren van het werk van de studenten en bevorderen zo het maximale gebruik van hun contact met het bedrijfsleven. De Universidad Europea del Atlántico helpt u uw dromen in de praktijk te brengen.
titratie
Aan het einde van het programma verkrijgt de student de titel GRADUATE OF GRADUATE IN MENSELIJKE EN DIEETVOEDING, uitgegeven door de Universidad Europea del Atlántico .
toelating Profiel
De opleiding is bedoeld voor mensen die duidelijk zijn over hun professionele en persoonlijke doelen, die bijdragen aan volwassenheid en bijdragen aan wederzijdse verrijking met de rest van hun collega's. Dit is bedoeld om kandidaten een context te bieden waarin ze een winstgevende langdurige relatie kunnen ontwikkelen met klasgenoten, professoren, alumni en de instelling.
Over het algemeen moeten kandidaten om aan de universiteit te studeren aan de volgende kwaliteiten voldoen:
- Leiderschap: de universiteit spreekt haar belangstelling uit voor kandidaten die in teamverband kunnen werken, met zelfvertrouwen, met initiatief, in staat om onder druk te werken, met communicatieve vaardigheden en een hoog gevoel voor ethiek.
- Academische loopbaan en professionele motivatie: kandidaten moeten hun toegangsstudies tot het Spaanse universitaire systeem binnen een redelijke termijn en met bevredigende academische resultaten hebben afgerond. Evenzo wordt bepaalde eerdere beroepservaring als positief beschouwd, evenals elke andere aanvullende opleiding die de kandidaten hebben gevolgd en bijgedragen aan de sollicitatie.
- Talen: gezien het internationale en mondiale karakter waarmee het de universiteit wil bieden, is beheersing en gebruik van de Engelse taal een toelatingseis die tijdens het toelatingsproces wordt gewaardeerd.
Evenzo moeten niet-Spaanstalige studenten die de universiteit binnenkomen, het vereiste niveau aantonen om in het Spaans te studeren. In ieder geval zal elke andere taal als onderscheidend element worden gewaardeerd tijdens het toelatingsproces.
Persoonlijke karaktertrekken:
- Ondernemersgeest.
- Wereldburgers.
- Leiderschapscapaciteit
Doelstellingen in hun opleiding:
- Een prestigieuze internationale instelling.
- Flexibiliteit in het curriculum.
- Innovatieve leermethoden.
- Gepersonaliseerd onderwijs: kleine groepen, tutoringsystemen.
- Praktische aanpak gericht op de arbeidsmarkt: workshops, conferenties, stages.
- Uitwisselingsprogramma's met werelduniversiteiten.
- Integrale formatie.
Naast de algemene gegevens van de studenten van deze universiteit, zullen de studenten van de opleiding Humane Voeding en Diëtetiek reageren op de volgende specifieke kenmerken van de opleiding:
Persoonlijke karaktertrekken:
De volgende criteria zijn indicatief en zullen in ieder geval voldoen aan de criteria van non-discriminatie op basis van ras, nationaliteit, ideologie, geslacht of religie. Het wordt positief gewaardeerd:
- Interesse en zorg voor cultuur in het algemeen, zowel die van hemzelf als die van andere regio's.
- Intellectuele nieuwsgierigheid en interesse om na te denken over de waarde van interculturele politieke communicatie, het ontdekken van de reden voor de regels over hoe hedendaagse samenlevingen zijn georganiseerd en hoe internationale sociale actoren op elkaar inwerken en innoveren in hun organisatorische en besluitvormingsmodi.
- De faciliteit in mondelinge en schriftelijke uitdrukkingen.
- Internationale ervaring door middel van reizen of schoolverblijven.
- Begrip van ethiek als de ultieme motor van menselijke beslissingen.
Academische kenmerken:
Het aanbevolen academische profiel is een profiel dat voldoet aan de toegangsvereisten zoals uiteengezet op deze website. Bovendien wordt een interdisciplinair, inclusief profiel nagestreefd en staat open voor een diversiteit aan mogelijke profielen, aangezien we ons bewust zijn van de rijkdom die het met zich meebrengt.
Dit interdisciplinaire, inclusieve en open profiel dat verwijst naar post-verplichte middelbare scholieren die toegang zullen krijgen tot het diploma, verwijst naar het feit dat het niet nodig is om een specifieke tak van baccalaureaat te hebben afgerond om tot de titel te worden toegelaten. Aangenomen wordt dat de diversiteit aan academische profielen van de studenten de onderwijsleergroep verrijkt. Daarnaast stellen we als aanbevolen profiel voor deze titel dat van de student van het Baccalaureate of Science and Technology voor.