Keystone logo
Universidad Rey Juan Carlos Specialist handtherapie
Universidad Rey Juan Carlos

Specialist handtherapie

270 Hours

Spaans, Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.700

Op de campus

Invoering

De enige universitaire graad met deze kenmerken wordt in Spanje gegeven.

Deze nieuwe editie telt, net als de vorige, ook de aanwezigheid van nationale en internationale experts op dit gebied, erkend door de European Association of Hand Therapists.

Het is een cursus van 34 ECTS-credits, waarin de theoretische inhoud wordt afgewisseld met praktijkoefeningen over evaluatieprocedures en verschillende behandeltechnieken, waarbij een hoog percentage uren in het ontwerp en de vervaardiging van orthesen wordt benadrukt. Daarnaast worden de praktijken van het blok Functionele anatomie van de bovenste ledematen, Topografische palpatorische anatomie van de bovenste ledematen en studie van dissectie uitgevoerd met kadavers.

De Expertcursus die wij aanbieden is erkend door de Portugese Vereniging voor Handtherapie en door de Spaanse Vereniging van Handtherapeuten.

Letsels aan de bovenste ledematen brengen hoge gezondheids- en sociale kosten met zich mee. Wanneer iemand handletsel oploopt, is er sprake van een periode van tijdelijke persoonlijke en arbeidsongeschiktheid. De functionaliteit van de hand maakt zelfzorg en participatie en interactie met de omgeving mogelijk, omdat deze motorische vaardigheden combineert zoals grijpen, objecten manipuleren, sensorische functies, cognitieve en perceptuele vaardigheden, en ook het vermogen tot expressie, gebarencommunicatie en emotionele expressie vergemakkelijkt. .

Handtherapie is een multidisciplinair hulpmiddel dat de hersteltijd verkort, de terugkeer naar het werk vergemakkelijkt en de gezondheids- en sociale kosten verlaagt. Het vormt een van de belangrijkste en meest complexe aspecten binnen de aanpak van het bovenste lidmaat. Het vereist een volledige en specifieke training, waarbij gebruik wordt gemaakt van de wetenschappelijke methode, ondersteund door actueel bewijsmateriaal en klinische ervaring.

Het doel van de opleiding is om de student als Specialist Handtherapie op te leiden in de kennis en theoretisch-praktische vaardigheden die nodig zijn om het functioneel herstel van het bovenste lidmaat en vooral van de hand te bereiken.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Vragen