Keystone logo
Universidad Rey Juan Carlos Specialist kinderergotherapie
Universidad Rey Juan Carlos

Specialist kinderergotherapie

285 Hours

Spaans, Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.800

Op de campus

Invoering

Het professionele vakgebied van de ergotherapie bij kinderen vereist kennis en beheersing van technieken die verder gaan dan wat wordt behandeld in de bacheloropleiding aan universiteiten. De specialistische cursus kinderergotherapie biedt uitgebreide training in zowel theoretische als praktische trainingsinhoud. De cursus begint met een anatomisch overzicht van de morfologische kenmerken van de kindertijd, het uitvoeren van oefeningen in de dissectiekamer met kadavers en training in palpatorische anatomie, en is ontwikkeld met specifieke technieken en methoden voor ergotherapeutische behandeling in de kindertijd. Binnen de inhoud van de agenda worden de introductiecursus DIR Floortime, de introductiecursus tot de neurologische revalidatieaanpak van Castillo Morales en de basistraining Sensorische Integratie gegeven. Aan het einde van de cursus verkrijgt de student, samen met de titel daarvan, een aanvulling op de onafhankelijke certificering van deze drie cursussen. De theoretisch-praktische training zal worden gegeven in dynamische en participatieve seminars en de student moet klinische praktijken uitvoeren in kinderopvangcentra die gespecialiseerd zijn in kinderergotherapie, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om te leren over de directe toepassing van de verworven vaardigheden. De visie op de kindertijd die in deze cursus wordt gegeven weerspiegelt een biopsychosociale benadering die ervoor heeft gezorgd dat deze titel is erkend door de Spaanse Vereniging voor Sociale Pediatrie. De theoretisch-praktische training zal worden gegeven in dynamische en participatieve seminars en de student moet klinische praktijken uitvoeren in kinderopvangcentra die gespecialiseerd zijn in kinderergotherapie, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om te leren over de directe toepassing van de verworven vaardigheden. De visie op de kindertijd die in deze cursus wordt gegeven weerspiegelt een biopsychosociale benadering die ervoor heeft gezorgd dat deze titel is erkend door de Spaanse Vereniging voor Sociale Pediatrie. De theoretisch-praktische training zal worden gegeven in dynamische en participatieve seminars en de student moet klinische praktijken uitvoeren in kinderopvangcentra die gespecialiseerd zijn in kinderergotherapie, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om te leren over de directe toepassing van de verworven vaardigheden. De visie op de kindertijd die in deze cursus wordt gegeven weerspiegelt een biopsychosociale benadering die ervoor heeft gezorgd dat deze titel is erkend door de Spaanse Vereniging voor Sociale Pediatrie.

Goals

  • Ontwikkel de nodige vaardigheden om kinderen en adolescenten, op verschillende werkterreinen, te evalueren en te behandelen als specialist in kinderergotherapie.
  • Ze trainen in de wetenschappelijke, theoretische en praktische basis die de behandelingen van kinderergotherapie ondersteunen.
  • Leer van de meest up-to-date specialisten de meest innovatieve en effectieve methodieken en technieken van kinderergotherapie.
  • Bied als specialist in kinderergotherapie de nodige hulpmiddelen en kennis om de meest voorkomende pathologieën in de kindertijd en adolescentie te behandelen.
  • Verwerven van de nodige vaardigheden om te werken met de menselijke en fysieke omgeving die kenmerkend is voor kinderergotherapie.
  • Train in de specialiteit kinderergotherapie door het faciliteren van theoretische training met directe praktische toepasbaarheid. Via klinische zorgpraktijken in gespecialiseerde kindercentra.
  • Ken de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied en hun impact op de huidige therapeutische modaliteiten.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Vragen