
Cursus in
Universitaire uitbreidingscursus over therapeutische oefeningen bij neurologische kinderen
Universidad Rey Juan Carlos

Belangrijke informatie
Selecteer een locatie
Campuslocatie
Madrid, Spanje
Talen
Spaans, Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 Jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
EUR 240
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
Oefening voor therapeutische doeleinden wordt beschreven als het voorschrijven en uitvoeren van een oefenprogramma dat wordt uitgevoerd bij personen die lijden aan een of andere vorm van letsel of ziekte, met als doel schade aan functies of structuren te voorkomen, activiteiten en participatie te herstellen, risicofactoren te voorkomen of te verminderen en optimaliseren van de gezondheid en het gevoel van welzijn.
Het therapeutische voorstel moet geïndividualiseerd zijn, met een beredeneerd ontwerp van doelstellingen, gebaseerd op onder meer motorische controle, mobiliteit, kracht, snelheid of proprioceptie, waarbij de indicatoren onder toezicht staan van de fysiotherapeut en de ergotherapeut.
Goals
Algemene doelstellingen:
- Geef de fysiotherapeut en ergotherapeut hulpmiddelen voor de behandeling van kinderen met een neurologische beperking.
Specifieke doelen:
- Maak de theoretisch-praktische concepten bekend en demonstreer de voordelen van therapeutische oefeningen in de pediatrische neurologische pathologie.
- Optimaliseer het werk van de fysiotherapeut en ergotherapeut, door de student te trainen in de besluitvorming om de meest geschikte therapeutische oefenprotocollen te kiezen op basis van de kenmerken van de pediatrische patiënt met een neurologische aandoening.
toelatingen
leerplan
Duur en ontwikkeling
- Maanden: De graad duurt 1 studiejaar.
- Uren: 20 lesuren per studiejaar (Totaal aantal studiepunten: 2ECTS).
Blok 1 (5u):
- Omgeving + beweging als stress voor homeostase/zelfregulatie en kanalisering van structurele/functionele aanpassingen in de hersenen
- Haalbare oefenmodi om de intensiteit te verhogen. Cerebraal bloedstroomprofiel. Neuroprotectie bij primaire en secundaire preventie
- uitkomstmaten. Programmavoorschrifthandleidingen. Dosisparametrering (frequentie, I, duur, type oefening, fasen, volume, progressie, "timing")
Blok 2 (5 uur):
- Ontwerp van kracht- en aerobe programma's.
- Ontwerp van coördinatie- en actieve rekprogramma's
- Ontwerp van functionele oefenprogramma's
- Oefeningsprogramma's om de leeroverdracht in gedragsvariabelen (motorisch, cognitief, crisisbeheersing, slaap, eetlust, enz.)
- Regulatie van de bloedstroom in de hersenen door middel van inspanning. Moduleren via dosis van de cerebrovasculaire en endotheliale aanpassingen. Invloed van het autonome zenuwstelsel
- Ontwerp van activiteiten. Overdracht van activiteit en deelname uit het water. Delen
Blok 3 (10.00 uur) (zwembad):
- Ontwerp en uitvoering van aquatische kracht- en aerobe programma's.
- Ontwerp en uitvoering van aquatische coördinatie- en actieve stretchprogramma's
- Ontwerp en uitvoering van functionele wateroefenprogramma's
- Cursusfeedback. conclusies. Sluitend