Master's Degree in innovatie in voeding, voedselveiligheid en technologie
Universidade Santiago de Compostela
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Lugo, Spanje
Talen
Spaans, Galicisch
Studieformaat
Op de campus
Duur
1 - 2 Jaar
Tempo
Full time, Deeltijd
Collegegeld
EUR 1.160 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
Invoering
De masteropleiding Innovatie in voeding, voedselveiligheid en technologie van de Universiteit van Santiago de Compostela is een officiële graad, met een duur van 90 studiepunten, die overeenkomt met het wetenschapsgebied, dat studenten een kwaliteitsopleiding van gespecialiseerde aard in voeding biedt, Levensmiddelentechnologie en -veiligheid die een maatschappelijk antwoord mogelijk maakt op de eisen van de Europese Unie met betrekking tot voedingsverbetering en bescherming van de gezondheid van de consument en voedselveiligheid.
De professoren die betrokken zijn bij het masterinitiatief, behorend tot verschillende kennisgebieden, bieden uitgebreide training over de verschillende aspecten met betrekking tot voedsel, voeding en de voedselketen, wat een multidisciplinaire training mogelijk maakt, gericht op het bevorderen van specialisatie, de integratie ervan in bedrijven in de voedingssector, evenals alle officiële controlestructuren van overheidsdiensten en de verschillende organisaties die betrokken zijn bij de voedselketen. Naast de eigen docenten van het USC nemen zij deel aan het professionele masterprogramma van het Marine Research Institute (CSIC) en de Galician Society of Endocrinology, Nutrition and Metabolism.
Deze master heeft tot doel afgestudeerden op te leiden met een wetenschappelijke oriëntatie en een uitstekende academische voorbereiding, gekwalificeerd om hoogstaande docenten en onderzoekers te zijn in het kader van Voeding, Technologie en Voedselveiligheid in de breedste zin, en die hun doctoraatsstudies kunnen voortzetten, zich kunnen ontwikkelen je eigen branche of werk mee aan innovatie en ontwikkeling op het gebied van food en/of foodbusiness.
Aan de andere kant heeft de opleiding tot doel studenten dichter bij de arbeidswereld te brengen door pre-professionele praktijken uit te voeren in agrovoedingsbedrijven. In die zin is de betrokkenheid van het bedrijfsweefsel erg belangrijk, aangezien het telt met de medewerking van tal van bedrijven in de sector, evenals alle bedrijven die verbonden zijn aan de Food Cluster van Galicië.
Het in de master behaalde opleidingsniveau kan ook dienen als basis voor het starten van de studies die leiden tot het doctoraat, dat de kiem is van de nieuwe generaties onderzoekers in publieke en private onderzoeksinstellingen, R+D+i-afdelingen in bedrijven, laboratoria, officiële controlecentra en eventueel toekomstige hoogleraren op het gebied van Voeding, Bromatologie, Levensmiddelentechnologie en Hygiëne.
Doelstellingen
Die studenten die bovendien blijk geven van een systematisch begrip en beheersing van de relevante onderzoeksmethodologieën in technologie en voedselveiligheid van de nieuwste generatie, die blijk geven van het vermogen om origineel kwaliteitsonderzoek te bedenken, ontwerpen en implementeren dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kennis in deze veld, zullen ze in staat zijn om de titel van doctor te behalen.
Programma resultaat
Basisvaardigheden
- Kennis bezitten en begrijpen die een basis of mogelijkheid biedt om origineel te zijn in de ontwikkeling en/of toepassing van ideeën, vaak in een onderzoekscontext
- Dat studenten weten hoe ze de opgedane kennis en hun vermogen om problemen op te lossen in nieuwe of onbekende omgevingen kunnen toepassen binnen bredere (of multidisciplinaire) contexten die verband houden met hun studiegebied
- Dat studenten in staat zijn kennis te integreren en de complexiteit onder ogen te zien van het formuleren van oordelen op basis van informatie die, omdat deze onvolledig of beperkt is, reflecties omvat over de sociale en ethische verantwoordelijkheden die verband houden met de toepassing van hun kennis en oordelen
- Dat studenten weten hoe ze hun conclusies, de kennis en de ultieme redenen die hen ondersteunen, op een duidelijke en ondubbelzinnige manier kunnen overbrengen aan een gespecialiseerd en niet-gespecialiseerd publiek
- Dat studenten over de leervaardigheden beschikken die hen in staat stellen verder te studeren op een manier die grotendeels zelfsturend of autonoom zal moeten zijn.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Professioneel vertrek
De professoren die betrokken zijn bij het masterinitiatief, die tot verschillende kennisgebieden behoren, bieden uitgebreide training over de verschillende aspecten die verband houden met voedsel, voeding en de voedselketen, wat een multidisciplinaire training mogelijk zal maken, gericht op het bevorderen van specialisatie, de integratie ervan in bedrijven in de voedselsector, evenals elke officiële controlestructuur van overheidsdiensten en de verschillende organisaties die betrokken zijn bij de voedselketen.
Het is bedoeld om afgestudeerden op te leiden met een wetenschappelijke oriëntatie en een uitstekende academische voorbereiding, gekwalificeerd om hoogwaardige docenten en onderzoekers te zijn in het kader van Voeding, Technologie en Voedselveiligheid in de breedste zin van het woord, en die hun doctoraatsstudie kunnen voortzetten, hun vaardigheden kunnen ontwikkelen een eigen industrie hebben of samenwerken aan innovatie en ontwikkeling op het gebied van voeding en/of voedingsbedrijven.
Het in de master behaalde opleidingsniveau kan tevens als basis dienen voor het starten van de studie die leidt tot de graad van doctor. Het doctoraat is de kiem van de nieuwe generaties onderzoekers in publieke en private onderzoeksinstellingen, IDI-afdelingen in bedrijven, laboratoria, officiële controlecentra en, waar van toepassing, toekomstige universiteitsprofessoren op het gebied van voeding, bromatologie en levensmiddelentechnologie en hygiëne.