Keystone logo
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine) Master in de gezondheidswetenschappen
University of Gothenburg, Sahlgrenska Academy (Faculty of Medicine)

Master in de gezondheidswetenschappen

Gothenburg, Zweden

2 Years

Engels

Full time

Request application deadline

02 Sep 2024

SEK 310.000 / per course

Op de campus

Invoering

De masteropleiding Public Health Science is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in gezondheid en volksgezondheid. Ons programma biedt studenten de vaardigheden die ze nodig hebben om strategisch en praktisch te werken met volksgezondheid, zowel nationaal als internationaal. Je leert de individuele en structurele factoren die van invloed zijn op de gezondheid en welke voorwaarden ervoor zorgen dat individuen een goede gezondheid en een gelijke gezondheid hebben. Na afronding van het programma heb je een scala aan carrièremogelijkheden en kun je doorstromen naar een promotieonderzoek.

Ben je geïnteresseerd in gezondheid en het verbeteren van de volksgezondheid? Wil je een verschil maken en ben je gedreven door het idee om te zorgen voor gelijkheid in gezondheid? Meld je dan aan voor de masteropleiding Public Health Science. Onze studenten worden opgeleid om aan de slag te kunnen met volksgezondheid, zowel nationaal als internationaal. We bieden een internationale studieomgeving waar je andere studenten van over de hele wereld ontmoet.

Waarom zijn er zulke grote verschillen in gezondheid tussen verschillende groepen mensen? Wat zijn de relevante factoren die de gezondheid beïnvloeden en hoe kunnen we het leven van mensen verbeteren? Dit zijn enkele van de uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid waar we voor staan. Er is een breed en interdisciplinair perspectief nodig om de verschillen tussen groepen te verkleinen en op lange termijn een rechtvaardige verbetering van de volksgezondheid te bereiken. Er is behoefte aan opgeleide volksgezondheidswetenschappers om deze kwesties te bestuderen en om volksgezondheidsinspanningen te formuleren en te evalueren.

De masteropleiding Public Health Science leert studenten de centrale theorieën en methoden van het vakgebied. Dit tweejarige programma wordt in het Engels gegeven. Het doel van het programma is om je de tools te geven die nodig zijn om public health werk te kunnen plannen, uitvoeren en evalueren en om te werken aan het verminderen van systematische verschillen in gezondheid in de bevolking.

Je leert ook over epidemiologie, sociale epidemiologie, kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en gezondheidseconomische theorieën en methoden. We bieden zowel een inleidende als een gevorderde cursus in gezondheidseconomie.

Wat wij bieden

  • Internationale omgeving - ontmoet docenten en studenten van over de hele wereld
  • Een mix van academische achtergronden - studie met artsen, leraren, advocaten en andere beroepen
  • Inleidende en gevorderde cursus in gezondheidseconomie
  • Opties voor langere stages
  • Mogelijkheden voor studie en stages in het buitenland
  • Centraal gelegen campus dicht bij restaurants en entertainment
  • Op een steenworp afstand van het Slottsskogen Park, de Botanische Tuin en andere groene gebieden

toelatingen

Programma collegegeld

Voorzieningen

Over de school

Vragen