
MSc in
Msc klinische en psychosociale epidemiologie University of Groningen

Invoering
MSc Klinische en Psychosocial Epidemiology
Ben jij een getalenteerde student? En bent u geïnteresseerd in de psychosociale factoren van de epidemiologie, zoals de kwaliteit van het leven en de openbare geestelijke gezondheid? Dan is dit het programma voor u.
De twee jaar durende programma begint met twee parallelle modules op de basisprincipes van de geneeskunde en psychologie. Dit zorgt voor een stevige achtergrond voor studenten. Bovendien zullen er meer gespecialiseerde modules.
De kern van het programma bestaat uit een onderzoeksproject, wat resulteert in een scriptie. In het eerste jaar, zal je beginnen met dit project. De nadruk ligt op hands-on ervaring, zodat je expertise en ervaring van het volledige proces te krijgen. Om u te ondersteunen bij je onderzoek, zult u individueel worden gekoppeld aan een senior onderzoeker in een van de deelnemende onderzoeksgroepen.
Om de wetenschappelijke denken en redeneren te stimuleren, zullen kleine coaching groepen komen een keer per week gedurende het hele programma onder toezicht van een wetenschappelijk coach. De wetenschappelijke coach zal u ook adviseren over kwesties zoals de keuze van de modules en je afstudeerproject.
Het programma wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met belangrijke klinische onderzoeksgroepen op chronische ziekten van het Universitair Medisch Centrum Groningen.
Toelatingseisen
- vooropleiding: BSc-graad in Psychologie, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen van Biomedische Technologie.
- Internationale studenten: vooropleiding: BSc in Psychologie, Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen en Biomedische Wetenschappen.
Duur: 24 maanden
Taal: Engels (100%)
Start cursus: 4 september 2017
Deadlines:
- EU / EER-studenten: 1 juni 2017
- niet-EU / EER-studenten: 1 juni 2017
leerplan
Jaar 1
Het eerste jaar begint met het verstevigen van je basis in psychologie, geneeskunde en epidemiologie. Er wordt ook veel aandacht besteed aan epidemiologische onderzoeksmethoden en statistieken.
- Basiscursussen (8 EC)
- Klinische Epidemiologie (10 EC)
- Masterthesis projectvoorstel (13 EC)
- Psychosociale Epidemiologie (12 EC)
Jaar 2
- Coachgroepen (5 EC)
- Master Thesis Project (39 EC)
- Onderzoeksinstrumenten (7 EC)
- Seminar en onderzoeksbijeenkomst (2 EC)
- Specialisatiecursussen (11 EC)
- Een succesvol onderzoeksvoorstel schrijven (8 EC)
Studielast
Gemiddeld 40 uur les en zelfstudie per week
leerplan
Klinische en psychosociale epidemiologie bestaat uit zowel verplichte als keuzevakken.
Afhankelijk van je kennis leer je over de basis van de geneeskunde of de basis in psychologie en psychosociale factoren. Naast het verbreden van je kennis op het gebied van gezondheid en de determinanten van gezondheid, verken je de vakgebieden Volksgezondheid, Gezondheidspsychologie, Gemeenschaps- en Arbeidsgeneeskunde en Psychiatrische Epidemiologie. Er wordt veel aandacht besteed aan epidemiologische onderzoeksmethoden en statistieken. U kunt aanvullende cursussen kiezen die passen bij uw specifieke interesses. Je individuele ontwikkeling als onderzoeker staat centraal in het programma en daarom doe je onderzoek zij aan zij met wetenschappers die toonaangevend zijn in hun vakgebied. Bovendien is CPE gevestigd in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), wat betekent dat u kunt profiteren van een unieke en interessante klinische setting en een unieke beschikbaarheid van grote datacohorten.
In het tweede jaar schrijf je je masterscriptie, die als basis kan dienen voor je eigen Ph.D. voorstel. Hooggeplaatste studenten krijgen een volledige beurs aangeboden om door te gaan met een volledig gefinancierde driejarige Ph.D. programma!
In het buitenland studeren
Studeren in het buitenland is optioneel
Een stage (in het buitenland) behoort tot de mogelijkheden. Ons internationale netwerk strekt zich uit over Europa, en van Latijns-Amerika tot Azië!
toelatingen
Internationaal diploma
Specifieke vereisten | Meer informatie |
vooropleiding | Een bachelordiploma (of gelijkwaardig) in de bio(medische) wetenschappen, farmaceutische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, psychologie, sociale wetenschappen, bewegingswetenschappen, levenswetenschappen, biologie, sociologie, econometrie, pedagogiek, economie, demografische wetenschappen |
verwijzingsbrief | Studenten moeten één aanbevelingsbrief indienen door een academische of eerdere supervisor |
andere toelatingseisen | Niet-EU-studenten kunnen een beurs voor CPE aanvragen. Het proces voor het verkrijgen van een beurs is zeer selectief en niet-EU-studenten zullen in hun motivatiebrief moeten aangeven of ze afhankelijk zijn van een beurs om zich in te kunnen schrijven voor CPE of niet. Motiveer zeker waarom we jou moeten selecteren voor een beurs. |
Taalvereisten
- C1 Advanced (voorheen CAE): C1
- C2-vaardigheid (voorheen CPE): C2
- IELTS algemene band: 6.5
- IELTS luisteren: 6
- IELTS-waarde: 6
- IELTS schrijven: 6
- IELTS spreken: 6
- TOEFL op papier gebaseerd: 580
- TOEFL computergebaseerd: 237
- TOEFL internetgebaseerd: 92
Registratieprocedure
Nadat je je aanmelding hebt afgerond, beoordeelt de selectiecommissie of je opleidings-/academische achtergrond en motivatie voldoen aan de specifieke opleidingseisen. Dan worden studenten uitgenodigd voor een interview waarin zij hun onderzoek (bachelorscriptie) kunnen presenteren en hun motivatie om onderzoeker te worden toelichten. Bovendien moeten toelaatbare studenten een online statistiektest afleggen en slagen, waarin basisstatistiekkennis wordt getest.
Aanmeldingsdeadlines
Type student | Deadline | Start cursus |
EU/EER-studenten | 01 mei 2023 | 01 september 2023 |
niet-EU/EER-studenten | 01 maart 2023 | 01 september 2023 |
Programma collegegeld
Galerij
Carrièremogelijkheden
Je masterscriptie kan als basis dienen voor je eigen Ph.D. voorstel. Hooggeplaatste studenten krijgen een volledige beurs aangeboden om door te gaan met een driejarige Ph.D. programma in het UMCG!
Wil je niet verder als onderzoeker, dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Alumni werken momenteel als adviseurs voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), beleidsmedewerkers bij de overheid, adviseurs voor farmaceutische of biotechnologische bedrijven of als universitair docent.
Voor die studenten die geïnteresseerd zijn, kun je ervoor kiezen om cursussen te volgen om een geregistreerd epidemioloog te worden.