
Master in
Master in farmaceutisch onderzoek, ontwikkeling en veiligheid University of Helsinki

Invoering
Hoe creëren we de effectieve, veilige en duurzame medicamenteuze behandelingen van de toekomst?
De masteropleiding Farmaceutisch Onderzoek, Ontwikkeling en Veiligheid biedt de mogelijkheid om een uitgebreid overzicht te krijgen van de levenscyclus van geneesmiddelen en hun gebruik. De opleiding combineert verplichte en keuzevakken met studietrajecten die zich richten op drie mogelijke subdisciplines: 1) drug discovery en farmacologie, 2) drug development en 3) medicatieveiligheid en effectiviteit. Het programma combineert onderzoeksgerichte studies en hoogwaardige pedagogische methoden en integreert het perspectief van groene en duurzame farmacie in het curriculum, essentieel voor het beheer van de wereldwijde duurzaamheidsuitdaging.
Na je afstuderen behaal je een graad in farmaceutische wetenschappen en doe je expertise op die relevant is voor een breed scala aan loopbanen in R&D en regelgevende en managementtaken in de gezondheidszorg in de academische wereld, de farmaceutische industrie of de publieke sector (bijv. regelgevende instanties). Het programma wordt gehost door de Faculteit der Farmacie, University of Helsinki , een internationaal erkend onderzoeksinstituut voor geneesmiddelen.
Aan het studeren
Het doel van de masteropleiding in farmaceutisch onderzoek, ontwikkeling en veiligheid is om een uitgebreid overzicht te geven van de levenscyclus van geneesmiddelen en hun gebruik. De academische activiteiten in het persoonlijk studieplan leveren 120 studiepunten (ECTS) op, wat overeenkomt met twee jaar voltijds studeren. De beoogde graad verdiend door de studies is Master of Science. In tegenstelling tot een opleiding die een Master in de farmacie oplevert, komt deze niet in aanmerking voor de status van gelegaliseerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg in het EU-gebied. De cursussen worden gegeven door een internationale faculteit van wetenschappers van wereldklasse in een onderzoeksgerichte omgeving met behulp van de modernste pedagogische methoden en nemen hun baanbrekende onderzoek op in het leermateriaal.
Galerij
Ideale studenten
Wie moet solliciteren
Wil je multidisciplinaire life science- en health science-studies uitvoeren als lid van een wetenschappelijk levendige academische gemeenschap? Heeft u carrièredoelen, bijvoorbeeld in de academische wereld, de farmaceutische industrie of bij de overheid? Ben je geïnteresseerd om een professional in de farmaceutische wetenschappen te worden en zoek je naar een opleiding die meer onderzoeksgericht is dan de Master of Pharmacy-graad? Dan is dit programma wellicht iets voor jou. Als u op zoek bent naar een opleiding die bekwaamheid oplevert als gelegaliseerde beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg, overweeg dan om in plaats daarvan te solliciteren voor het Master in Pharmacy-programma.
Een bachelordiploma is een voorwaarde om in aanmerking te komen om te solliciteren. Sollicitaties zijn welkom van gemotiveerde en bekwame kandidaten met een brede achtergrond, maar de verwachting is dat de succesvolle kandidaten voldoende voorkennis in farmacie, chemie of life science hebben om de opleiding in twee jaar af te ronden.
In 2022 volgen maximaal 20 studenten de opleiding.
toelatingen
leerplan
Structuur, inhoud en vakken
De omvang van de masteropleiding Farmaceutisch Onderzoek, Ontwikkeling en Veiligheid is 120 studiepunten (ECTS), het equivalent van twee jaar voltijds studeren. De beoogde graad behaald door de studies is Master of Science.
Het tweejarige curriculum van het programma begint met een kernstudiemodule over de ontwikkeling en het gebruik van geneesmiddelen, die gemeenschappelijk is voor alle ingeschreven studenten. Daarnaast omvatten de studies van het eerste semester cursussen voor het verwerven van overdraagbare academische vaardigheden en een inleiding tot onze onderzoeksthema's. De studenten worden aangemoedigd om vanaf het begin van hun studie een actieve rol te spelen in de oriëntatie op het onderzoek dat op de afdeling wordt uitgevoerd.
Vanaf het tweede semester studeert elke student volgens een persoonlijk studieplan. Begeleiding is beschikbaar van een aangewezen faculteitslid dat optreedt als supervisor tijdens de studies. Om te helpen bij het afstemmen van de keuze-elementen van het curriculum, worden cursussen georganiseerd in drie studietrajecten:
1. Geneesmiddelenontwerp en farmacologie
Doelen van het studietraject:
- om het medicijnontdekkingsproces te begrijpen
- expertise verwerven in farmacologie en daarin veelgebruikte screening en experimentele modellen
- benaderingen van drugbaarheid begrijpen; chemisch (kleine/grote/biologische moleculen) of fysisch of gecombineerd
- onderzoek begrijpen dat wordt uitgevoerd op het snijvlak van medicijnontwerp en farmacologie: immunotherapie, regeneratieve farmacologie en andere onderwerpen binnen de therapiegebieden die worden bestreken door de onderzoeksactiviteiten van de faculteit.
2. Medicijnafgifte en -ontwikkeling
Doelen van het studietraject:
- om de reikwijdte van absorptie, distributie, metabolisme en excretie (ADME), farmacokinetische en toxicologische studies te begrijpen
- onderzoek begrijpen dat is uitgevoerd op het snijvlak van medicijnafgifte: nanogeneeskunde en andere onderwerpen die verband houden met het rationele ontwerp van mechanismen voor medicijnafgifte
- de redenering en het bereik van preklinische en klinische studies begrijpen.
3. Medicatieveiligheid & effectiviteit
Doelen van het studietraject:
- de principes en methoden van medicatieveiligheidsrisicobeheer en geneesmiddelenbewaking begrijpen
- principes en methoden begrijpen in effectiviteitsonderzoek en economische evaluatie van geneesmiddelen en medicatieveiligheidsprocedures in de gezondheidszorg
- principes en methoden begrijpen voor het toepassen van real-world data (RWD) in onderzoek naar medicatieveiligheid en -effectiviteit.
De student kan ook studies kiezen op een interdisciplinaire manier volgens zijn/haar eigen interesses. Er zal echter slechts een bepaald aantal plaatsingen beschikbaar zijn bij de verschillende studietrajecten, en daarom kan de plaatsing volgens de eerste voorkeur van de student niet worden gegarandeerd op het moment van aanmelding voor de masteropleiding. Het persoonlijk studieplan kan ook vakken bevatten van andere masterprogramma's aan de University of Helsinki of studies uitgevoerd tijdens een internationale uitwisselingsperiode.
Houd er rekening mee dat dit curriculum onder voorbehoud is en kan worden gewijzigd.
Masterproef
Het doel van de masterproef is het ontwikkelen van vaardigheden voor zelfstandig wetenschappelijk werk en kritische evaluatie van wetenschappelijke gegevens.
De masterproef in het programma bestaat uit een literatuuronderzoek (10 studiepunten) en een onderzoeksproject (30 studiepunten) onder begeleiding van een hoofdonderzoeker binnen de faculteit.
Naast de onderzoeksgroepen die in de faculteit actief zijn, worden studenten aangemoedigd om de mogelijkheid te onderzoeken om hun afstudeerproject te vinden binnen onze uitgebreide samenwerkingsnetwerken of om een onderzoeksonderwerp voor te stellen op basis van hun eigen interesses.
Onderzoeksfocus bij de faculteit Farmacie
Het onderzoek dat wordt uitgevoerd in de Faculteit Farmacie omvat een breed scala aan aspecten van de ontdekking en het gebruik van geneesmiddelen, van de identificatie van doelwitten tot maatschappelijke en economische aspecten van geneesmiddelen.
De doelstellingen van het onderzoek zijn:
- nieuwe medicijndoelen identificeren.
- creëren en ontwikkelen van nieuwe medicijnen.
- nieuwe methoden voor medicijntoediening opzetten.
- de farmacokinetische en farmacologische eigenschappen van geneesmiddelen onderzoeken.
- nieuwe technologieën ontwikkelen.
- verken sociale en economische kwesties met betrekking tot medicamenteuze therapie.
- leiden toonaangevende professionals in het veld.
Geneesmiddelenonderzoeksprogramma (DRP)
De belangrijkste onderzoeksonderneming van de faculteit is het Drug Research Program (DRP), een uniek multidisciplinair platform dat onderzoeksgroepen combineert met expertise over verschillende aspecten van geneesmiddelenonderzoek; ontdekking, ontwikkeling, levering en commercialisering, sociale en industriële farmacie.
Het Drug Research Programme (DRP) biedt onderdak aan verschillende onderzoeksgroepen van hoog niveau op de volgende aandachtsgebieden:
- Bioactiviteit Screening
- Biofarmaceutica
- Kankereenheid voor onderzoek naar experimentele geneesmiddelen
- Klinische apotheek
- Medicijnlevering
- Nanomedicijnen en biomedische technologie
- Farmaceutisch ontwerp en ontdekking
- Farmaceutische Biofysica
- Farmaceutische en analytische technologieën
- Regeneratieve farmacologie
Studentenleven en voordelen
Het studentenleven en vooral de studentenorganisatiecultuur is uitzonderlijk rijk en divers in Finland. Binnen de Student Union van de University of Helsinki (HYY) opereren meer dan 250 studentenorganisaties, variërend van facultaire en vakorganisaties tot politieke en maatschappelijke organisaties, en van koren en orkesten tot sport- en spelclubs. Hun activiteiten zijn onder meer jubileumvieringen, academische diners, culturele evenementen, borrels en excursies.
Als student en lid van de Student Union (HYY) heb je recht op vele voordelen en diensten. Bijvoorbeeld betaalbare studentenhuisvesting, goedkope sportvoorzieningen en studentenmaaltijden. Ook krijg je tal van kortingen, bijvoorbeeld op OV-tarieven door het hele land.
Programma resultaat
Waarom farmaceutisch onderzoek, ontwikkeling en veiligheid?
De vergrijzende bevolking en de behoefte aan snel evoluerende medicatieoplossingen zijn factoren die de groeiende rol en behoefte van experts op het gebied van farmaceutica, hun gebruik en regelgevende processen in de samenleving benadrukken.
In de masteropleiding Farmaceutisch onderzoek, ontwikkeling en veiligheid:
- een uitgebreid overzicht krijgen van de levenscyclus van drugs en hun gebruik.
- verkrijg een uniek perspectief van groene en duurzame farmacie, evenals essentiële kennis voor het beheer van de wereldwijde duurzaamheidsuitdaging.
- worden opgeleid voor op onderzoek en ontwikkeling (R&D) gerichte functies en als professionals voor functies op het gebied van regelgeving, management, beleidsvorming en farmaceutische industrie in de gezondheidszorg.
- behaal een Master of Science-graad van een programma dat wordt georganiseerd door de faculteit Farmacie, een topinstituut voor geneesmiddelenonderzoek, met een uitgebreid netwerk van partners en aanzienlijke externe onderzoeksfinanciering.
Houd er rekening mee dat het diploma dat in dit programma is behaald, niet in aanmerking komt voor de status van gelegaliseerde zorgverlener in de EU.
Carrièremogelijkheden
Carrière
Onze vergrijzende bevolking en de behoefte aan snel evoluerende medicatie-oplossingen zijn factoren die de groeiende rol van deskundigen op het gebied van farmaceutische producten, het gebruik ervan en de regelgevende processen in de samenleving benadrukken. In het masterprogramma in farmaceutisch onderzoek, ontwikkeling en veiligheid behaal je een graad in farmaceutische wetenschappen en doe je de expertise op voor een toekomstige carrière in Finland of in het buitenland binnen een breed scala van onderzoeks- en ontwikkelings (R&D), regelgevende en managementtaken in de gezondheidszorg. De Career Services van de University of Helsinki bieden verschillende manieren om beroepscompetenties te verwerven en al tijdens je studie professionele netwerken op te bouwen. Je kunt ook een academische carrière nastreven door door te stromen naar een doctoraatsopleiding.
Het programma leidt studenten op voor op onderzoek en ontwikkeling (R&D) gerichte functies en als professionals voor functies op het gebied van regelgevende, management, beleidsvorming en farmaceutische industrie in de gezondheidszorg.
Deze kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op functies in:
- nationale en internationale regelgevende instanties en beleidsvormende organisaties (bijv. EMA, ministeries voor Volksgezondheid in verschillende landen).
- professionele of volksgezondheidsorganisaties (bijv. regionale kantoren van de WHO).
- zorgorganisaties (bijv. openbare of particuliere ziekenhuizen).
- marketing, geneesmiddelenbewaking en resultatenonderzoek in de farmaceutische industrie.