Keystone logo
University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Invoering

Faculteit der Geneeskunde is de jongste medische faculteit in Tsjechië. Momenteel beschikt de faculteit over 1700 studenten in 27 studieprogramma's, met meer dan 400 studenten elk jaar afstuderen. Afgestudeerden zijn goed uitgerust om carrière in een breed scala aan medische en gezondheidszorg beroepen te volgen. De kernopleiding die de faculteit aanbiedt is de zesjarige meestersgraad in de geneeskunde (deze 'lange' masteropleiding vereist geen bacheloropleiding); dit programma geeft studenten een compleet aanbod aan kennis en praktische vaardigheden die nodig zijn om een ​​carrière in de geneeskunde te volgen.

Onderwijs aan de faculteit richt zich op het ontwikkelen van de praktische vaardigheden van studenten door het inbouwen van praktische plaatsingen in het onderwijssysteem vanaf het eerste semester. De inname van studenten is beperkt om een ​​individuele aanpak mogelijk te maken; Praktische training is georganiseerd in kleine groepen, zodat studenten individueel contact met patiënten kunnen ervaren. De faculteit maakt gebruik van een reeks moderne onderwijsmateriaal en methodes, waaronder simulatoren; we introduceren ook een systeem van live uitzendingen van geselecteerde operationele theaters in het Ostrava University Hospital, dat een waardevol onderwijs hulpmiddel is. De faculteit baan ook het gebruik van simulatie-gebaseerde onderwijsmethoden aan met behulp van multimedia, praktische simulatie-instrumenten en experimentele leerfaciliteiten.

Studenten hebben de gelegenheid om een ​​deel van hun studie in het buitenland door te brengen - zowel in Europa (we hebben banden met meer dan 40 partnerinstellingen als onderdeel van het Erasmus + programma) en daarbuiten.

De faculteit werkt nauw samen met het Ostrava Universitair Ziekenhuis (waaronder een aantal hoog gespecialiseerde afdelingen), twee andere grote ziekenhuizen in Ostrava en een aantal andere medische en gezondheidsinstellingen in de hele regio, zowel in de publieke als in de private sector.

De faculteit heeft een sterke aanwezigheid in de medische onderzoeksgemeenschap. De specialistische teams omvatten het Obesitologiecentrum (ontwikkelingsbehandelingen voor obesitas), het Instituut voor Noodgeneeskunde (het ontwikkelen van antwoorden op potentiële bioterroristische incidenten en militaire conflicten, ontwikkeling van medische en chirurgische methoden voor kunst- en natuurrampen), de Hematooncologie Clinic onderzoek om genetische veranderingen te identificeren die bij patiënten met hematooncologische aandoeningen optreden en effectieve behandeling voorkomen) en het Centrum voor Epidemiologisch Onderzoek (gericht op epidemiologie in infectieuze en niet-besmettelijke ziekten en de natuurlijke en werkomgeving). De belangrijkste onderzoeksprioriteiten van de faculteit weerspiegelen kwesties die van groot belang zijn voor de volksgezondheid op nationaal en regionaal niveau. Studenten aan de faculteit zijn nauw betrokken bij een scala aan onderzoeksactiviteiten, die regelmatig deelnemen aan studiebeurzen en studentenconferenties.

Locaties

  • Ostrava

    University of Ostrava Dvořákova 7 701 03 Ostrava Czech Republic, , Ostrava

    Opleidingen

    Vragen