Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Invoering

De oprichting van de University of Pécs werd voor het eerst geïnitieerd door koning Lodewijk de Grote in 1367. Tegenwoordig is de University of Pécs een van de meest prestigieuze instellingen van het land, waar tien faculteiten zijn die het volledige spectrum van het hoger onderwijs bestrijken. hoogwaardige en uitgebreide opleiding. Naast de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten is medische behandeling een cruciale activiteit van ons; Het Klinisch Centrum zorgt niet alleen voor de poliklinische en intramurale patiënten in de regio, maar heeft op veel gebieden ook taken op nationaal niveau.

Elk jaar neemt de University of Pécs deel aan de ranglijst van internationale hogeronderwijsinstellingen en het gaat goed. We streven ernaar onze perceptie op alle gebieden verder te verbeteren.

We hebben en zullen grote nadruk leggen op de kwaliteit van het onderwijs, want goed voorbereide studenten betekenen voor ons de beste publiciteit. In deze geest is de voortdurende ontwikkeling van menselijke hulpbronnen en infrastructuuromstandigheden onze topprioriteit. Wij streven ernaar om onze studenten een breed scala aan kennis bij te brengen. Daarom bieden we ondersteuning aan een aanzienlijk deel van onze studenten om deel te nemen aan een verscheidenheid aan stage- en uitwisselingsprogramma's bij erkende instellingen in Europa en andere ontwikkelde landen. Om het onderwijsniveau te kunnen verhogen, maken we gebruik van de modernste technologie en nodigen we de beste professoren uit. We hebben ons motto overgenomen van Luis Pasteur: "het toeval begunstigt de voorbereide geest". Het is zeer verheugend dat het aantal studenten de afgelopen tien jaar is gestabiliseerd, terwijl het aantal buitenlandse studenten aanzienlijk is gegroeid. De University of Pécs is niet alleen een prestigieus instituut, maar ook studentvriendelijk. We willen graag dat onze studenten leren om te presteren en dat ze het ook naar hun zin hebben.

De University of Pécs voert internationaal erkend onderzoekswerk uit. We doen ons best om van onze universiteit een optimale keuze te maken voor een werkplek voor onze getalenteerde onderzoekers, en niet slechts een startpunt. Wij stimuleren onze gewaardeerde collega’s met interne subsidieregelingen voor een nog betere prestatie. In het onderzoekscentrum vernoemd naar János Szentágothai staan de allernieuwste technologieën, apparatuur en hulpmiddelen ter beschikking van onze onderzoekers en studenten. Het belangrijkste onderzoeksprofiel van onze universiteit is fundamenteel wetenschappelijk onderzoek; Via toegepast onderzoek ontwikkelen we echter ook voortdurend onze industriële relaties.

In het kader van het Modern Cities Programma vond op onze universiteit een spectaculaire modernisering plaats. In deze context is er niet alleen sprake van de bouw van nieuwe gebouwen en de renovatie van bestaande gebouwen, maar deze activiteiten liepen parallel met de opleiding van personeel. Het Modern Cities-programma is tot stand gekomen in samenwerking met de stad Pécs.

Pécs is een aantrekkelijk, vriendelijk stadje en menselijk van omvang; Het biedt niet alleen onderdak aan, maar dient ook als thuis voor onze universiteitsburgers. De universiteit is de dominante instelling van de stad; behalve de studenten voelen bijna alle inwoners van Pécs zich ermee verbonden. De aanwezigheid van een groot aantal internationale studenten van over de hele wereld en de mediterrane sfeer maken Pécs tot een gezellige, drukke universiteitsstad met veel leven. De University of Pécs is echter niet beperkt tot de provinciehoofdstad Baranya; er is een onafhankelijke faculteit in de stad Szekszárd, en er is een netwerk van opleidingscentra in de hele Transdanubische regio, zelfs buiten de grenzen.

Als je in een multiculturele omgeving wilt studeren, tegen een redelijk collegegeld, en onderwijs van hoge kwaliteit wilt ervaren aan de oudste universiteit van Hongarije, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Statistieken

 • 650 jaar traditie
 • Gerangschikt in de top 3 van Hongaarse universiteiten
 • UP behoort tot de leidende 2,5 van het internationale hoger onderwijs wereldwijd (bron: QS WUR 2021)
 • 40 jaar ervaring in internationaal onderwijs
 • 2.000 docenten
 • 22.000 studenten uit 130 verschillende landen met een percentage internationale studenten van 22%
 • van de 5000 internationale studenten ontvangen ruim 1000 Stipendium Hungaricum Scholarship van ongeveer 90 uitzendende partners
 • 10 faculteiten
 • 24 eigen klinieken
 • 8 slaapzalen gelegen in de woonwijk Pécs
 • 7700 m2 moderne onderzoeksruimte met hightech labs in het Szentágothai Research Center zorgt ervoor dat onze collega’s op het gebied van biotechnologie, milieutechnologie, computertechnologie en nanowetenschap kunnen excelleren.

  Beurzen en financiering

  Ontgrendel uw potentieel met de prestigieuze Stipendium Hungaricum Scholarship. Dit beursprogramma, geïnitieerd door de Hongaarse regering, biedt een reeks voordelen, waaronder:

  ✅ Collegegeldvrij onderwijs

  Stipendium Hungaricum Scholarship-programma

  De University of Pécs biedt verschillende beurzen aan voor internationale studenten. Het meest populaire is het Stipendium Hungaricum Scholarship Program, dat in 2013 door de Hongaarse regering werd gelanceerd als onderdeel van het overheidsbeleid genaamd ‘Oostelijke en Zuidelijke Opening’. Het beurzenprogramma wordt beheerd door de Tempus Public Foundation.

  De kernmissie van het programma is het vergroten van het aantal buitenlandse studenten in Hongarije en het aanmoedigen van Hongaarse hogeronderwijsinstellingen om buitenlandse topstudenten aan te trekken. Momenteel zijn 68 zendende partners bij het programma betrokken.
  Jaarlijks krijgen honderden internationale studenten met deze studiebeurs toegang tot onze universiteit.

  Voorzieningen die onder de beurs vallen

  • Collegevrij onderwijs: vrijstelling van het betalen van collegegeld
  • Maandelijks stipendium: non-degree-, bachelor-, master- en one-tier masterniveau: maandelijks HUF 43.700 bijdragen aan de kosten van levensonderhoud, gedurende 12 maanden per jaar, tot de voltooiing van de studie, doctoraalniveau: maandelijks HUF 140.000 gedurende 12 maanden per jaar, tot de voltooiing van de studie
  • Accommodatie: plaatsing in een slaapzaal OF een maandelijkse bijdrage van HUF 40.000 aan accommodatiekosten voor de gehele duur van de beursperiode
  • Ziektekostenverzekering: gezondheidszorgdiensten volgens de relevante Hongaarse wetgeving en aanvullende ziektekostenverzekering tot maximaal 100.000 HUF per jaar/persoon.

  Hungarian Diaspora Scholarship

  De nieuwste beurs die beschikbaar is aan de University of Pécs is de Hongaarse Diaspora Scholarship, die je een uitzonderlijke kans geeft om je zowel persoonlijk als academisch te ontwikkelen. Tijdens je studie in Hongarije kun je de duizend jaar oude Hongaarse geschiedenis en cultuur ontdekken, unieke Hongaarse tradities ervaren en je Hongaarse taalvaardigheid verbeteren.
  Als houder van een Diasporabeurs kun je een internationaal erkend diploma behalen aan een Hongaarse instelling voor hoger onderwijs op het hoogste niveau en zeer competitieve kennis opdoen om zowel persoonlijk als academisch vooruit te komen. Je kunt kiezen uit een breed scala aan programma's die in het Engels of Hongaars worden gegeven en die alle vakgebieden van het hoger onderwijs op alle diplomaniveaus bestrijken. Aan de University of Pécs kun je kiezen uit 280 opleidingen. Deze studiebeurs is ook een uitstekende gelegenheid om je professionele netwerk op te bouwen en alles over het land te ontdekken in een ondersteunende en gastvrije studentenomgeving!

  Voorzieningen die onder de beurs vallen

  • Collegevrij onderwijs: vrijstelling van het betalen van collegegeld
  • Maandelijkse toelage (op aanvraag)
  • Accommodatie: plaatsing in een slaapzaal OF een maandelijkse bijdrage van HUF 40.000 aan accommodatiekosten voor de gehele duur van de beursperiode. (op verzoek)
  • Medical insurance

  U heeft mogelijk de kans om houder van een diasporabeurs te worden als u in een diaspora woont, of als u een buitenlands staatsburger bent met een buitenlands adres, en u minstens 10 jaar op rij in het buitenland heeft gewoond en u bent de afgelopen 4 jaar uw middelbare schoolopleiding buiten Hongarije heeft gevolgd. Het programma is beschikbaar voor leden van een Hongaarse diaspora die in elk land buiten de Europese Unie, de Republiek Servië of de Oblast Zakarpattia in Oekraïne wonen. Meer informatie over diaspora's vindt u hier. De voorwaarde voor aanmelding is het verkrijgen van een aanbeveling van de plaatselijke diasporaorganisatie of de Hongaarse delegatie. Wat betreft het uitbrengen van de aanbeveling wordt geadviseerd om 1 of 2 maanden vóór de aanvraag contact op te nemen met de diasporaorganisaties en delegaties.

  Beurzenprogramma voor christelijke jongeren

  Tot slot willen wij u kennis laten maken met het studiebeurzenprogramma voor christelijke jongeren. Als houder van een Christian Scholarship kun je een internationaal erkend diploma behalen aan een Hongaarse instelling voor hoger onderwijs op het hoogste niveau en zeer competitieve kennis opdoen om zowel persoonlijk als academisch vooruit te komen. Je kunt kiezen uit programma's die in het Engels worden gegeven en die bepaalde vakgebieden van het hoger onderwijs op alle niveaus bestrijken. Aan de University of Pécs kun je kiezen uit 19 opleidingen. Dit Scholarship Program is ook een uitstekende gelegenheid om je professionele netwerk op te bouwen en alles over het land te ontdekken in een ondersteunende en gastvrije studentenomgeving!

  Voorzieningen die onder de beurs vallen

  • Collegegeldvrij onderwijs: vrijstelling van het betalen van collegegeld
  • Maandelijks stipendium van 166.600 HUF per maand (140.000 HUF voor doctoraatsstudenten),
  • Accommodatie: plaatsing in een slaapzaal OF een maandelijkse bijdrage van HUF 40.000 aan accommodatiekosten voor de gehele duur van de beursperiode,
  • Reiskostenvergoeding van 200.000 HUF per studiejaar,
  • Medical insurance


  Wie kan een aanvraag indienen?

  U heeft mogelijk de kans om houder van een christelijke beurs te worden als u staatsburger bent van de volgende landen: Egypte, Libanese Republiek, Republiek Irak, Staat Israël, Palestina, Islamitische Republiek Pakistan, Syrische Arabische Republiek, Republiek Kenia, Federale Democratische Republiek Ethiopië, Republiek Armenië en Nigeria.
  De voorwaarde voor aanmelding is het verkrijgen van een officiële aanbeveling van de plaatselijke christelijke kerk.
  Je bent een meerderjarig staatsburger, aan het begin van je beursstudie; je bereikt de leeftijd van 18 jaar uiterlijk op 31 augustus van het jaar van de aangegeven aanmeldingsdeadline,
  je beschikt over de kwalificaties en de vereiste taalvaardigheden als voorwaarde voor het aangevraagde studieprogramma en dient het ondersteunende document in vóór de deadline voor het indienen van aanvragen, maar uiterlijk op 1 augustus van het jaar van de lopende aanvraagcyclus.
  Degree-programma's op bachelorniveau, master- en one-tier masterprogramma's staan open voor alle aanvragers, terwijl doctoraatsprogramma's open staan voor aanvragers die hun bachelor-/masterstudie hebben afgerond in het kader van het studiebeurzenprogramma voor christelijke jongeren in Hongarije of zijn voor het laatste semester van hun studie van het academiejaar geregistreerd als beurshouders van een studiebeurs voor christelijke jongeren.

  Please visit the university website for more information.

  Campusleven & Faciliteiten

  • Gegarandeerde plaatsing op een slaapzaal en een persoonlijke mentor ("buddy") voor elke 1e jaars student.
  • Studentenbegeleiding
  • Libraries
  • Kliniek voor Rechtsbijstand
  • Sportfaciliteiten en sportgroepen

  Locaties

  • Pécs

   University of Pécs, , Pécs

   Chat with students

   Vragen