Keystone logo
University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

University of Pennsylvania Penn

Invoering

Penn Dental Medicine is een van de oudste universitaire tandheelkundige instellingen in het land. De historische banden gaan terug tot het Philadelphia College of Dental Surgery, opgericht in 1852. In 1856 vormde de faculteit van het Philadelphia College of Dental Surgery het Pennsylvania College of Dental Surgery toen het eerste werd gesloten, en in 1878 het Pennsylvania College of Dental. Chirurgie Dean, Dr. Charles J. Essig, werd gevraagd om lid te worden van de Universiteit van Pennsylvania, waar hij de School of Dental Medicine oprichtte als de tandheelkundige afdeling van de University of Pennsylvania. Hij zou dienen als de eerste decaan van de school van 1878-1883. Het Pennsylvania College of Dental Surgery zou uiteindelijk in 1909 fuseren met de University of Pennsylvania.

De eerste faciliteiten van de school waren ondergebracht in Medical Hall (nu Claudia Cohen Hall). Het jaar daarop verhuisde het naar zijn eigen gebouw, Dental Hall, dat was ontworpen en gebouwd voor zijn behoeften.

In 1897 verliet Thomas W. Evans, een inwoner van Philadelphia, die tijdens het Tweede Keizerrijk van Frankrijk de tandarts van de Europese hoven en vertrouweling van Napoleon III werd, zijn landgoed om een tandheelkundige school op te richten en te onderhouden die "ongeëvenaard" zou zijn. De vrijgevigheid van Evans maakte de bouw mogelijk van het Evans-gebouw (officieel het Thomas W. Evans Museum and Dental Institute genoemd) dat in 1915 werd geopend, het best uitgeruste tandheelkundige gebouw in de natie op dat moment. Zijn durf en geest van leiderschap zijn de school blijven leiden gedurende haar geschiedenis van uitbreiding en innovatie, zowel in het curriculum als in klinische en wetenschappelijke faciliteiten.

Locaties

  • Philadelphia

    Chestnut Street,3701, 19104, Philadelphia

    Vragen