Keystone logo
University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

University of Science and Technology of Hanoi (USTH)

Invoering

University of Science and Technology of Hanoi (USTH, ook wel Vietnam - France University genoemd) is een openbare universiteit, die in 2009 werd opgericht in het kader van de Intergouvernementele Overeenkomst tussen Vietnam en Frankrijk met de ambitie om een van de meest excellente onderzoeksgerichte universiteiten van een internationale standaard in Vietnam.

USTH valt onder de Vietnam Academy of Science and Technology (VAST), de toonaangevende onderzoeksinstelling van het land; ook sterk ondersteund door het Consortium van meer dan 40 Franse toonaangevende universiteiten en onderzoeksinstituten op het gebied van opleiding en onderzoek. USTH is er trots op het symbool te zijn van de samenwerking tussen Vietnam en Frankrijk op het gebied van onderwijs en onderzoek.

Onze opleiding

USTH is de toonaangevende universiteit in Azië volgens het Bologna-proces voor diploma, dat op grote schaal wordt toegepast in meer dan 45 Europese landen. De opleidingsduur voor bachelor-, master- en doctoraatsprogramma's is dan ook respectievelijk 3, 2 en 3 jaar.

Het Bolognaproces wordt toegepast op bijna alle universiteiten in 45 Europese landen


De bacheloropleidingen van USTH zijn erkend en geaccrediteerd door de Hoge Raad voor de Evaluatie van Onderzoek en Hoger Onderwijs in Frankrijk ( HCERES ) - de meest prestigieuze organisatie voor accreditatie van onderwijskwaliteit in Frankrijk en Europa. Daarnaast werkt de universiteit samen met de prestigieuze universiteiten en onderzoeksinstituten in Frankrijk om masterdiploma's mede toe te kennen.

USTH biedt een internationale hoogwaardige trainingsomgeving met Engels als voertaal en een team van toegewijde en ervaren docenten in opleiding en onderzoek in Vietnam en in de wereld. De universiteit streeft ernaar studenten uitgebreid op te leiden door middel van uitgebreide onderzoeks- en onderzoeksactiviteiten, waarbij autonomie en kritisch creatief denken worden aangemoedigd; ook, het creëren van een omgeving om de passie voor wetenschap te koesteren en te ontwikkelen. Studenten leren theoretische en praktische kennis door oefensessies in moderne laboratoria, mogelijkheden om deel te nemen aan onderzoeksprojecten met docenten en excursies bij bedrijven en fabrieken, enz.

Uniek aan het trainingsprogramma van USTH is dat studenten worden geïntroduceerd en ondersteund bij het vinden van stagemogelijkheden voor 3-6 maanden in het buitenland. Gemiddeld 70% van de studenten van USTH heeft de kans gehad om stage te lopen aan universiteiten en onderzoeksinstituten in Frankrijk en vele andere landen met geavanceerde wetenschap en technologie in Europa en Azië, zoals Duitsland, Finland, Italië, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, enz.

Ons onderzoek

USTH wil een onderzoeksuniversiteit van wereldklasse worden met onderzoeksprojecten die academische waarden op lange termijn hebben en een hoge toepasbaarheid op sociaal-economische ontwikkeling. De huidige belangrijkste onderzoeksgebieden van de universiteit zijn kunstmatige intelligentie, datawetenschap en machine learning; toegepaste biotechnologie in slimme landbouw; gezondheidszorg; geavanceerde materialen; gerecyclede energie; teledetectie; omgeving; bestrijding van klimaatverandering en duurzame ontwikkeling.

Met de krachtige steun van het bestuursorgaan, VAST, de Franse ambassade in Vietnam, het consortium van meer dan 40 Franse universiteiten en onderzoeksinstituten, het Franse Instituut voor Onderzoek voor Ontwikkeling (IRD) en met de investering van de regering van Vietnam, USTH heeft 6 internationale gezamenlijke laboratoria en veel getalenteerde jonge onderzoeksgroepen gebouwd, met deelname van vele uitstekende en ervaren wetenschappers aan universiteiten, onderzoeksorganisaties in Vietnam, Frankrijk en vele andere landen.

Tot december 2019 had USTH 251 wetenschappelijke publicaties in prestigieuze internationale tijdschriften in de lijst van SCI, SCI-E. Gemiddeld: 1 artikel in de lijst van SCI & SCI-E / 1 docent / 1 jaar. Gedurende drie opeenvolgende jaren van 2017 tot 2019 stond USTH in de Top 10 Nature Index of Universities and Research Institutes met hoogwaardige internationale publicaties in Vietnam.

Missie en visie

Missie

USTH heeft de missie om hoogwaardige menselijke hulpbronnen op te leiden op het gebied van wetenschap en technologie, om onderzoek te ontwikkelen, technologieoverdracht te bevorderen en te voldoen aan de behoeften van de sociaaleconomische ontwikkeling van Vietnam. Tegelijkertijd streeft USTH voortdurend naar training en onderzoek met als doel een uitstekende onderzoeksuniversiteit in Vietnam en in de regio te worden.

Visie

 • Een uitstekende universiteit worden, Vietnamese en internationale studenten aantrekken met geavanceerde trainingsprogramma's, voldoen aan de behoeften van sociale ontwikkeling, nauw gecombineerd met wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten; het bouwen van de meest ideale academische omgeving voor de jonge generatie die van wetenschap houdt; gunstige voorwaarden creëren voor studenten om zich volledig te ontwikkelen, waardoor ze veel successen behalen in hun toekomstige loopbaan.
 • Een factor zijn om de ontwikkeling van onderwijs, wetenschap en technologie in Vietnam te bevorderen, de banden met Franse partners aanhalen en verdiepen; ook positieve effecten uitoefenen op de wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten van het land en ernaar streven een universiteit op internationaal niveau te worden.

Campusfuncties

huidige faciliteiten

Momenteel bevindt de campus van de universiteit zich in het A21-gebouw op de campus van VAST, 18 Hoang Quoc Viet street, Cau Giay, Ha Noi, met een totale oppervlakte van 8.100m2. De universiteit heeft momenteel 35 klaslokalen met een oppervlakte van 2.550m2, 06 internationale gezamenlijke laboratoria met een oppervlakte van 1.425m2, 20 laboratoria met een oppervlakte van 1.120m2, een bibliotheek met een oppervlakte van 200m2 met duizenden van boeken en tijdschriften. Bovendien maakt de universiteit ook gebruik van moderne onderzoekslaboratoria van gespecialiseerde instituten onder VAST voor onderwijs en onderzoek.

De nieuwe campus in Hoa Lac

10 november 2011 heeft de regering onderhandeld en een leningsovereenkomst ondertekend om de universiteit te bouwen met een totale waarde van USD 190 miljoen met de Asian Development Bank (ADB), inclusief het bouwproject om de universiteit te bouwen op 65 ha grond in Hoa Lac Hi -Techpark.

In oktober 2018 vaardigde de premier Besluit nr. 1434 / QD-TTg uit waarin aanpassingen aan het beleid van het USTH-bouwproject op Hoa Lac Hi-Tech Park met ADB-leningen werden goedgekeurd, waardoor de uitvoeringsperiode van het project met 5 jaar werd verlengd.

De nieuwe campus van USTH in het Hoa Lac Hi-Tech Park omvat klaslokalen en laboratoria van internationale normen, waar leer- en wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten van docenten, onderzoekers en studenten worden uitgevoerd. Tegelijkertijd wordt verwacht dat het in de toekomst een van de prestigieuze centra voor opleiding, onderzoek en technologieoverdracht in Vietnam zal worden. Naar verwachting is het project in 2023 klaar.

  Beurzen en financiering

  HoeveelheidDeadline voor aanmelding
  USTH'S SCHOLARSHIP 20211,700 USDSeptember 30, 2022

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Hanoi

   18 Hoang Quoc Viet, Cau Giay, , Hanoi

   Vragen