Keystone logo
University of Siena

University of Siena

University of Siena

Invoering

Welkom in Siena

De University of Siena is een van de oudste universiteiten van Europa en werd opgericht in 1240.

De geschiedenis is geëvolueerd naast de culturele traditie van Toscane, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Siena ligt in het hart van Toscane, te midden van glooiende heuvels. Gebouwd op drie steile heuvels en omringd door oude muren, is het een unieke stad waar studenten een winstgevende studieperiode kunnen doorbrengen, vol kansen voor hun persoonlijke verrijking.

Nu toepassen!

Een sterke internationale missie

In zijn acht eeuwen geschiedenis heeft de University of Siena een breed scala aan studies geproduceerd op veel verschillende gebieden van cultuur.

In de loop der jaren heeft de University of Siena haar strategie voor internationalisering verbeterd, met als doel haar internationale academische relaties te versterken en studenten en onderzoekers uit verschillende delen van de wereld aan te trekken.

Aan het begin van de 21e eeuw is deze historische instelling in staat geweest om uitdagingen aan te gaan die verband houden met de globalisering van leren, kennis en onderzoek met een groot aantal internationale samenwerkingen.

Elk jaar worden nieuwe internationale samenwerkingsovereenkomsten en projecten opgezet, steeds meer graden en cursussen in het Engels, met goede plaatsing in nationale en internationale ranglijsten; dit zijn enkele sterke punten van de University of Siena .

Internationale zomerprogramma's in Siena

Verschillende internationale universiteiten werken samen met de University of Siena en hebben deze locatie gekozen voor hun zomerprogramma's:

 • Harvard College (VS), zomerprogramma: "Schoonheid, leiderschap en innovatie"
 • Yale University (VS), "Een literaire, historische, culturele en geografische reis in Toscane"
 • Emory University (VS), "Chemistry for Life & Environment"
 • New Jersey Institute of Technology, Hillier College of Architecture and Design (VS): "Kunst- en architectuurgeschiedenis en stadsontwikkeling"
 • Alves Faria College, Faculdades ALFA (Brazilië), "Democracia e desenvolvimento"
 • Universiteit van Toronto (Canada), Woodsworth College Summer School
 • Tulane University Law School (VS), "Internationaal recht, cultureel erfgoed en de kunsten"

Nu toepassen!

Het Italiaanse universitaire systeem

Eerste cyclus (Bachelors)

Deze cyclus bestaat uitsluitend uit Corsi di Laurea. Deze opleidingen bieden studenten een voldoende beheersing van algemene wetenschappelijke methoden en inhoud, evenals met specifieke professionele vaardigheden. De algemene toegangsvereiste is de Italiaanse kwalificatie voor schoolverlating die wordt verleend na 13 jaar scholing en het behalen van het relevante staatsexamen; vergelijkbare buitenlandse kwalificaties kunnen ook worden aanvaard. Toelating tot bepaalde opleidingen kan zijn gebaseerd op specifieke cursusvereisten.

De onderzoeken duren 3 jaar. De Laurea wordt toegekend aan studenten die 180 ECTS-credits hebben behaald (genaamd Crediti Formativi Universitari - CFU) en voldeden aan alle curriculaire vereisten, inclusief de productie van een geschreven eindwerk of een gelijkwaardig eindproject. De Laurea geeft toegang tot de Corsi di Laurea Magistrale en tot andere studieprogramma's van de 2e cyclus.

Tweede cyclus (Masters)

De belangrijkste opleidingen in deze cyclus zijn de Corsi di Laurea Magistrale. Ze bieden onderwijs op een geavanceerd niveau voor de uitoefening van hooggekwalificeerde activiteiten op specifieke gebieden. Toegang is via een Laurea-graad of een vergelijkbare buitenlandse graad; toelating is gebaseerd op specifieke cursusvereisten bepaald door afzonderlijke universiteiten. De studies duren 2 jaar. De graad Laurea Magistrale wordt toegekend aan studenten die 120 ECTS / CFU-studiepunten hebben behaald en aan alle curriculaire eisen hebben voldaan, inclusief de productie en verdediging van een origineel proefschrift.

Sommige programma's (namelijk die in de tandheelkunde, geneeskunde, diergeneeskunde, farmacie, architectuur, bouwtechniek / architectuur, rechten, basisonderwijs) zijn gedefinieerde "SINGLE CYCLE-programma's" (Corsi a ciclo unico); voor deze programma's wordt toegang verleend door de Italiaanse schooldiploma (of vergelijkbare buitenlandse kwalificatie); toelating is gebaseerd op toelatingsexamens.

Derde cyclus

De belangrijkste opleidingen in deze cyclus zijn Corsi di Dottorato di Ricerca (Research Doctorate Programmes); de studenten / jonge onderzoekers die aan deze programma's deelnemen, verwerven methodologieën voor geavanceerd wetenschappelijk onderzoek, worden opgeleid in nieuwe technologieën en werken waar nodig in onderzoekslaboratoria. Toegang is door een Laurea Magistrale-graad (of een vergelijkbare buitenlandse graad); toelating is gebaseerd op een vergelijkend examen; studies duren minstens drie jaar en omvatten de voltooiing en openbare verdediging van een origineel onderzoeksproject.

Andere programma's

Universitaire postdoctorale beroepsopleidingen, 1e of 2e niveau (Corsi di Master Universitario di primo livello).

Dit zijn programma's van de 2e cyclus die bedoeld zijn om studenten na voltooiing van de eerste cyclus te voorzien van verdere specialisatie of hogere permanente educatie. Toegang is met een Laurea (Bachelor's Degree (of een vergelijkbare buitenlandse graad) voor het 1e niveau of Laurea Magistrale (Master's Degree) voor het 2e niveau; toelating kan aan aanvullende eisen worden onderworpen. De toegekende kwalificatie geeft geen toegang tot Corsi di Dottorato di Ricerca of aan een ander programma van de 3e cyclus, aangezien dit type natuurlijk niet behoort tot de algemene vereisten die op nationaal niveau zijn vastgesteld, maar het wordt aangeboden onder de autonome verantwoordelijkheid van elke universiteit.

Ref .: Italiaans ministerie van Onderwijs (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

Nu toepassen!

Studeren aan de University of Siena

Studenten in Siena kunnen deel uitmaken van een echte gemeenschap van mensen die gemotiveerd zijn door een honger naar kennis en leren, met attent en toegankelijk academisch personeel en vele innovatieve diensten tot hun beschikking.

De zorgvuldige organisatie van het onderwijs, de kwaliteit van de lessen (die regelmatig wordt gemonitord), de diensten om het studeren te vergemakkelijken , zoals efficiënte en goed georganiseerde bibliotheken en laboratoria, evenals de gastvrije, oriëntatie en voortdurende bijlesactiviteiten, ondersteuning voor gehandicapte studenten en mensen in moeilijkheden zijn slechts enkele van de sterke punten van de University of Siena .

De University of Siena organiseert cursussen op het eerste en tweede niveau die in het Italiaans en / of Engels worden gegeven.

Sommige van deze cursussen hebben mogelijk beperkte toegang, afhankelijk van de lokale of nationale toelatingsproef.

Studenten kunnen ook kiezen uit een brede selectie van postdoctorale cursussen, waaronder doctoraatsopleidingen, specialisatiescholen en geavanceerde beroepsopleidingen, waarbij de laatste is ontworpen om specifieke training in de meest innovatieve sectoren aan te bieden.

Nu toepassen!

Jaar van oprichting

Om alle internationale studenten de mogelijkheid te bieden om zich in te schrijven voor hun opleidingen, kan de University of Siena ook een stichtingsjaar aanbieden.

Een basisjaar fungeert als een brug tussen uw huidige kwalificaties en eerste toelatingseisen voor Italiaanse universitaire cursussen (bachelor) of als een middel om een leemte op te vullen in de educatieve achtergrond van een internationale student uit een land waar het hoger onderwijs een kortere periode vereist periode van onderwijs dan die voorzien in het «Bologna-proces» geïmplementeerd in de Europese Unie.

Bovendien biedt het FY-programma de studenten een goede voorbereiding op het begrijpen van de Italiaanse taal en biedt het een diepe academische voorbereiding op de toegang tot een Italiaanse universiteit. Dankzij dit programma zullen internationale studenten met name de mogelijkheid krijgen om hun geschreven en gesproken Italiaanse taal en hun communicatieve vaardigheden te verbeteren, en zullen ze vertrouwd raken met de criteria van de Italiaanse en Europese Unie voor academisch onderwijs en leren.

U kunt een aanvraag indienen ...

 • als u een internationale student bent en minder dan 12 jaar opleiding hebt voltooid
 • als u een internationale student bent die behoefte heeft aan extra Italiaanse taal en academische voorbereiding voor toegang tot jaar 1 van een Italiaanse bacheloropleiding
 • als u in het bezit bent van een Amerikaanse middelbare schoolkwalificatie die geen geavanceerde plaatsingen (AP's) vereist voor inschrijving volgens de huidige wetgeving

De Foundation-cursus wordt uitgevoerd in samenwerking tussen de Università per Stranieri di Siena en de University of Siena en kan u voorbereiden op een verscheidenheid van onderwerpen voor een totaal van 60 ECTS-credits.

Elementaire taalvereisten

Studenten kunnen deelnemen aan het FY-programma dat wordt aangeboden in Siena met ten minste een B1-niveau (CEFR) inkomende competentie in het Italiaans. Aan het einde van de FY wordt een uitgaande B2-Level (CEFR) -competentie verzekerd. Dit komt overeen met het niveau dat de Italiaanse universiteiten nodig hebben voor toelating tot een opleiding.

vergoedingen

Voor elke student is een FY-studieprogramma van 4700 € vereist.

Studie opties

 • Economie
 • Wetenschap en technologie

Info op: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

University Credits (CFU)

Graden worden voltooid door het verwerven van universitaire kredieten (CFU's). CFU's zijn een maat voor de werklast die nodig is om de leerresultaten te bereiken voor de cursus waarin u bent ingeschreven. Een CFU komt overeen met 25 uur cursussen en training, inclusief individuele studie, lezingen en laboratoria. Aan elke cursusmodule of trainingsactiviteit wordt een bepaald aantal universitaire studiepunten toegekend.

Nadat u bent geslaagd voor een examen of een andere vorm van beoordeling, ontvangt u de bijbehorende credits, ongeacht uw cijfers.

De gemiddelde hoeveelheid werk die een voltijdse universitaire student in één academiejaar nodig heeft, komt overeen met 60 studiepunten.

Nu toepassen!

Studie plan

Een studieplan geeft een overzicht van de opleidingsactiviteiten en cursusmodules / examens die je moet volgen en behalen voor elk jaar van de opleiding om af te studeren.

Bepaalde cursusmodules / examens zijn verplicht en geïdentificeerd in de individuele opleidingsreglementen, terwijl andere keuzevakken zijn. Je moet een studieplan opstellen in overeenstemming met de vereisten in het specifieke opleidingsreglement.

Je kunt je studieplan op twee manieren indienen:

 • via de online procedure
 • persoonlijk op het studenten- en cursusadministratiekantoor van uw afdeling.

examens

Tijdens elk academiejaar mag je alleen de examens afleggen voor de modules die in je studieplan voor dat jaar zijn opgenomen. Het examen kan mondeling en / of schriftelijk en / of praktisch zijn; cijfers worden uitgedrukt als punten uit dertig.

Degenen die slagen voor het examen, krijgen de bijbehorende credits, ongeacht hun score.

Het voldoende is 18/30. In het geval van topcijfers (30/30) kan de commissie onderscheidingen toekennen.

Onderwijsorganisatie

De 15 afdelingen University of Siena hebben een systeem van twee semesters aangenomen om academische programma's te organiseren. Aan het einde van elke termijn wordt een examenperiode ingepland.

Indicatieve academische kalender

Herfstperiode (1ste semester)

 • 1 oktober tot 20 januari
 • Examenperiode: 20 januari - 28 februari

Lentetermijn (2de semester)

 • 1 maart tot 1 juni
 • Examenperiode: 1 juni - 31 juli

De lessen stoppen voor vakanties met Kerstmis en Pasen, evenals in de zomer (van eind juli tot het begin van het volgende academiejaar).

Schrijf voor meer informatie naar [email protected]

Nu toepassen!

Studeren en trainen in het buitenland

Via haar mobiliteitsprogramma's biedt de University of Siena u de mogelijkheid om uw leerervaring te verrijken met een periode van studie en / of opleiding in het buitenland.

Studeer in Europa met Erasmus

Als een van de eersten die zich bij het Erasmus-programma hebben aangesloten, werkt de University of Siena momenteel samen met ongeveer 400 universiteiten in heel Europa.

Via Erasmus + for Studies kun je 3-12 maanden cursussen volgen in het buitenland, examens afleggen en onderzoek doen voor je afstudeerscriptie; je kunt tijdens je studie meer dan eens deelnemen aan het programma.

Neem in plaats daarvan deel aan het Erasmus Plus voor stageprogramma om stageplaatsen of stages van 2-12 maanden bij bedrijven of instellingen in het buitenland te volgen.

Je mag ook met het traineeship beginnen na je scriptie; dit biedt u een concrete mogelijkheid om uzelf op de arbeidsmarkt te plaatsen.

Het Erasmus-programma biedt ook studiemogelijkheden buiten Europa via International Credit Mobility (ICM).

Andere internationale programma's

Elk jaar worden er beurzen gevraagd om studie- of onderzoeksperioden te voltooien aan Europese, Amerikaanse, Canadese, Australische, Latijns-Amerikaanse, Russische Federatie, Zuid-Koreaanse en Japanse universiteiten.

De oproepen tot het indienen van aanvragen worden elk jaar in het najaar gepubliceerd. De toepassingsvereisten zijn afhankelijk van uw bestemming, zoals aangegeven in de afzonderlijke oproepen tot het indienen van aanvragen.

Als je gemiddelde cijfer na het eerste jaar van je eerste cyclusopleiding ten minste 27/30 is, kun je een studiebeurs voor de zomer aanvragen om een cursus Engels aan King's College Cambridge (VK) te volgen, in overeenstemming met de overeengekomen overeenkomst .

Double Degree-programma's

Studenten kunnen een Double Degree-opleiding aanvragen door deel te nemen aan de interne selectieprocedure. Het programma stelt studenten in staat om een studieperiode te voltooien en examens af te leggen aan een partneruniversiteit; studenten krijgen een diploma van zowel de University of Siena als de partnerinstelling.

Om internationale mobiliteitsbeurzen aan te vragen, moeten studenten wachten op de publicatie van de oproepen tot het indienen van aanvragen (in het najaar) of op de oproep voor aanvragen voor Erasmus voor stage (het hele jaar door).

Leerondersteunende structuren en diensten van studenten

bibliotheken

De University of Siena heeft vijf speciale bibliotheken op de volgende gebieden: geesteswetenschappen, economie, rechtspolitiek, wetenschapstechnologie en geneeskunde-apotheek-biologie. Ze bevinden zich in de verschillende onderwijscomplexen en vormen samen het Siena University Library System (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

Gebruik het uniforme One Search-platform om boeken of documenten in de bibliotheek te raadplegen; hiermee kunt u 24 uur per dag online in de universiteitscatalogus zoeken, zelfs vanaf externe werkstations.

CLA - Universitair Talencentrum

Om vreemde talen te leren, kun je profiteren van de CLA-educatieve diensten.

De volgende talen worden op verschillende niveaus onderwezen: Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Russisch en Chinees (alleen Arezzo).

Het Talencentrum levert het niveau B1, B2 en C1 Engelse vaardigheidsexamens die vereist zijn voor universitaire opleidingen en de bijbehorende voorbereidingscursussen in de klas of in gemengde cursussen, die face-to-face lessen integreren met online leren, bijgestaan door een tutor.

Om autonoom leren mogelijk te maken, biedt CLA zelf toegankelijke taallaboratoria uitgerust met, audio-video- en computerwerkplekken en waar u ondersteunend materiaal kunt vinden voor cursussen en examenvoorbereiding.

CLA is een officieel examencentrum voor internationale bekwaamheidscertificaten van de Universiteit van Cambridge in het Engels (PET, FCE, CAE, CPE)

Universitair e-learningplatform, MOODLE Portal

Het e-learningplatform host e-learningcursussen en bepaalde modules van traditionele cursussen. Het doel is om een omgeving te creëren die in lijn is met de educatieve doelstellingen van de cursus en die de student stimuleert, die wordt opgeroepen om te communiceren met de inhoud van het virtuele klaslokaal.

De interface is toegankelijk vanaf elk apparaat (pc, tablet, smartphone).

Het volgende zal beschikbaar zijn voor elke cursusmodule: de syllabus, bibliografische referenties, lesmateriaal, opnames van lezingen, hulpmiddelen voor samenwerking (forums, chats) en voor evaluatie / zelfevaluatie (vragenlijsten, feedback, enz.).

elearning.unisi.it/moodle/

Santa Chiara Lab

http://santachiaralab.unisi.it/
[email protected]

Aankomende en ingeschreven internationale studenten

Opgedragen aan internationale studenten, de International Place maakt deel uit van het URP - Informatiebureau en bevindt zich in het hoofdgebouw van de universiteit (URP, Banchi di Sotto 55, Siena).

Het verzamelt onder één dak de verschillende activiteiten en diensten die worden aangeboden aan internationale studenten: degenen die zijn ingeschreven of van plan zijn om zich in te schrijven voor een of meer vakken, een opleiding of een afgestudeerde aan de University of Siena .

The International Place ondersteunt internationale gebruikers, van de eerste toegang tot de lokale en universitaire omgeving tot hun volledige integratie.

Nu toepassen!

Inschrijvingsoverzicht

Een aanvraag indienen bij de University of Siena voor evaluatie van de kwalificaties van een kandidaat is eenvoudig. Dit zijn de stappen die u moet volgen. Je kunt via ons online aanvraagsysteem - https://apply.unisi.it/ - maximaal twee cursussen van het eerste of tweede niveau (bachelor- en masterprogramma's) aanvragen, en de evaluatie wordt binnen ongeveer een maand meegedeeld, na de sluitingsdatum van de gerelateerde intake. Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro per cursus. Na de registratie hoeft u zich voor verdere invoer in uw online applicatie alleen aan te melden met uw persoonlijke toegangscode. Houd er rekening mee dat u gedurende de intakeperiode voor aanvragen aan uw aanvraag kunt werken.

Normaal gesproken is de aanvraagperiode open van begin november tot eind april, met mogelijke variaties afhankelijk van de verschillende programma's; de definitieve kalender zal beschikbaar zijn in het bovengenoemde applicatieplatform.

Aanmeldingsprocedure

Stap 1: Zoek het juiste programma (u kunt maximaal twee programma's kiezen).

Stap 2: Klik op "Word een aanvrager" om uw aanvraag te starten. Kort daarna ontvangt u uw persoonlijke toegangscode via e-mail.

Stap 3: Creëer uw applicatiepakket (zoals vereist door het specifieke programma van uw keuze).

Stap 4: Wacht op het antwoord op uw aanvraag. Nadat je je hebt aangemeld, toetst een Inschrijvingscommissie je achtergrond en vaardigheden aan de eisen van de door jou gekozen opleidingen.

U wordt binnen ongeveer een maand na de sluitingsdatum van de intake geïnformeerd over acceptatie. In het geval van een groot aantal aanvragen, moeten studenten die slagen voor de selectie op basis van de ingediende documenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een schriftelijke test op afstand, eventueel gevolgd door een interview. De data van de schriftelijke test op afstand worden aan de toegelaten studenten meegedeeld op het e-mailadres dat voor de aanvraag is gebruikt.

Stap 5: Controleer de inschrijvingsregeling van de universiteit bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land.

Stap 6: Als u een niet-EU-burger bent die in het buitenland verblijft, moet de pre-inschrijvingsprocedure voor het verkrijgen van uw VISA-studie worden gedaan bij de Italiaanse diplomatieke vertegenwoordiging van uw land.

Belangrijke mededeling voor internationale studenten

Voor de toelating van internationale studenten maakt de University of Siena geen gebruik van in het buitenland gevestigde recruiters.

De University of Siena beheert onafhankelijk de toelating tot de opleidingen voor studenten.

Alle personeel en kantoren van de University of Siena communiceren uitsluitend via hun unisi.it e-mailadressen, andere e-mailadressen komen niet van personeel of kantoren van de University of Siena .

Als u de authenticiteit van een toelatingsbrief wilt verifiëren, neem dan contact op met [email protected] en voeg een kopie van de brief bij.

Niet-Europese burgers ingezetenen in het buitenland

Na de evaluatie ontvangen de kandidaten, indien positief, een acceptatiebrief van de University of Siena . Elke kandidaat moet zich vooraf inschrijven bij de juiste Italiaanse diplomatieke vertegenwoordiging volgens specifieke procedures die beschikbaar zijn bij elke IDR.

Italiaanse taaltest

De Italiaanse taaltest is verplicht voor niet-EU-aanvragers die zich willen inschrijven voor een universitaire opleiding in het Italiaans. Normaal gesproken aan de University of Siena is deze test begin september gepland.

Kandidaten met een gecertificeerde kennis van het Italiaans of studenten die cursussen in het Engels geven, mogen deze test niet afleggen.

Collegegeld en ondersteuning

Academische kosten

Universitair onderwijs in Italië is opgericht door de Italiaanse overheid. Dit is de reden waarom het collegegeld in het algemeen lager is dan in veel andere landen.

De University of Siena publiceert jaarlijks het reglement studiekosten. Studenten die zijn ingeschreven voor de eerste cyclus, tweede cyclus en lange opleidingen met één cyclus betalen een tot vier termijnen collegegeld. Het bedrag voor elke internationale student is gebaseerd op zijn / haar land van herkomst en de gekozen cursus. Met deze tool kan het te betalen bedrag worden berekend

http://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

DSU-beurs

Studenten kunnen een studiebeurs aanvragen die wordt verstrekt door de DSU (Regional "Study to Study" Program) en op basis van hun gezinsinkomen; dit genereert een rangorde van de opdracht en alleen studenten in een goede positie krijgen dit voordeel.

De jaarlijkse oproep voor aanvragen voor DSU-beurzen wordt in de maand juli gepubliceerd op de DSU Toscana-website www.dsu.toscana.it

Nu toepassen!

Career Services

Om rechtstreeks in contact te komen met de arbeidsmarkt en ondersteuning te bieden, organiseert het plaatsingsbureau carrièredagen, bedrijfspresentaties en afdelingsevenementen om informatie te verstrekken over bedrijven in bepaalde interessegebieden.

Bovendien stellen geavanceerde leerlingplaatsen (of "leerlingplaatsen voor hoger onderwijs en onderzoek") u in staat om een bedrijf binnen te treden in het laatste jaar van een tweede cyclusopleiding via een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd waarmee u tegelijkertijd uw opleiding kunt voltooien.

www.unisi.it/placement

Erasmus Siena Groep (ESN / GES)

Als je een voormalige Erasmusstudent of een buitenlandse student bent die in Siena studeert, kun je contact opnemen met de Erasmus Groep Siena (GES): dit is een groep vrijwilligersstudenten zonder politieke of religieuze overtuiging die internationale studenten helpt integreren in de universitaire gemeenschap van Siena en het sociale weefsel van de stad en biedt informatie aan Italiaanse studenten die geïnteresseerd zijn in mobiliteitsprogramma's.

ESN Siena GES is lid van "ESN" (Erasmus Student Network), een netwerk van verenigingen dat internationale studenten vertegenwoordigt, en biedt dus kansen voor culturele inzichten en zelfontplooiing onder het principe van Students Helping Students.

Elk jaar nemen afgevaardigden van ESN Siena deel aan verschillende bijeenkomsten van ESN om gemeenschappelijke strategieën te bespreken om mobiliteitsprogramma's te promoten.

www.gruppoerasmussiena.it

Nu toepassen!

Buddy-systeem

Het Buddy-programma wordt gepromoot door de University of Siena in samenwerking met ESN Siena GES Association. Het doel is niet alleen om uitwisselingsstudenten te helpen met praktische zaken met betrekking tot hun vestiging in het nieuwe land. Het is vooral bedoeld om de integratie in het Italiaanse academische leven en de Italiaanse studentengemeenschap te vergemakkelijken.

Het Buddy-programma is vooral een geweldige kans om nieuwe vrienden uit andere delen van de wereld te maken en om langdurige interculturele vriendschappen aan te gaan! In het kader van het programma krijgt de Buddy de kans om een vreemde taal te oefenen, kennis te maken met verschillende culturen, zijn/haar sociale vaardigheden te ontwikkelen; de buddy krijgt ook de kans om deel te nemen aan gesponsorde sociale evenementen om zijn/haar mede-Buddies te ontmoeten en om deel te nemen aan de exclusieve ESN Siena GES-evenementen.

Informatie vinden

Waar kunt u informatie vinden? Op de website, universitaire sociale netwerken en afdelingswebsites vindt u alle vereiste institutionele informatie, evenals kennisgevingen van vergaderingen en evenementen.

Het University Front Office: de URP en de internationale plaats

U kunt contact opnemen met het URP - Informatiebureau voor algemene informatie over de University of Siena , haar diensten, cursussen, faciliteiten en mogelijkheden. U kunt ook meer te weten komen over inschrijving en inschrijving en hulp krijgen bij het voltooien van deze procedures online (bij de frontoffice, telefonisch of per e-mail) [email protected]

The International Place, een onderdeel van het URP - Informatiebureau, is gewijd aan internationale studenten, in het bijzonder aan diegenen die zijn ingeschreven of die zich willen inschrijven voor een eerste niveau (bachelor- en eencyclusmaster), tweede niveau (master) opleiding of individuele module.

Studenten kunnen contact opnemen met de internationale plaats om informatie te ontvangen over de universiteit en haar diensten, verblijfsvergunningen, ziektekostenverzekering, de Italiaanse belastingcode (codice fiscale), de geldigheid van een academische kwalificatie, erkenning van buitenlandse academische kwalificaties, het verkorten van een cursus.

[email protected]

Studenten voor internationale mobiliteit moeten contact opnemen met het Welcome Office via [email protected]

Nu toepassen!

Campusfuncties

Het DSU Tuscany Agency verzorgt een breed scala aan ondersteunende diensten voor studenten, zoals accommodatie, universiteitsrestaurants, sport.

Accommodatie

In Siena zijn er verschillende huisvestingsmogelijkheden, van studentenwoningen tot privé-accommodaties (individuele/gedeelde appartementen of een-/tweepersoonskamers).

De University of Siena heeft als zodanig geen studentenwoningen maar kan gebruik maken van plaatsen in de slaapzalen die eigendom zijn van de DSU. Er zijn 11 universiteitsresidenties in Siena, sommige in het centrum van de stad, sommige dicht bij de stadsmuren en goed verbonden met de stad en de departementen, allemaal voorzien van een gratis wifi-verbinding.

Elk academisch jaar publiceert de DSU een aankondiging voor de toekenning van beurzen en plaatsen in accommodatie, die beschikbaar is op de volgende webpagina: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio -e-posto-alloggio

Meer informatie over DSU-beurzen en -diensten op www.dsu.toscana.it

Restaurants

De kantines van de universiteit worden gerund door de DSU Toscana, die de studenten goedkope volledige maaltijden (van 2,80 tot 4,00 euro) met gevarieerde menu's aanbiedt.

Om toegang te krijgen tot de universitaire kantines hebben studenten een chipkaart nodig, die wordt verstrekt bij inschrijving. Voor uitwisselingsstudenten wordt deze kaart uitgegeven door het International Relations Office bij inschrijving aan de universiteit.

CUS - Sportcentrum

In samenwerking met de DSU en het Siena Universitair Sportcentrum (CUS) promoot de universiteit sport voor studenten door gratis of tegen gereduceerd tarief cursussen aan te bieden in basketbal, voetbal, volleybal, rugby, judo, krachttraining, schermen en tennis.

Er worden ook door de respectievelijke nationale federaties erkende competitieve sportevenementen georganiseerd. Om aan deze evenementen deel te nemen, moeten studenten een DSU-Toscana/CUS-lidmaatschapskaart bij zich hebben.

  Ranglijsten

  Met meer dan 17.000 studenten bevestigt de University of Siena zijn positie binnen nationale en internationale IHO-ranglijsten.

  In 2019 bevestigt de University of Siena zijn plaatsing op de topposities van de middelgrote Italiaanse universiteiten in de CENSIS-classificatie, het Italiaanse centrum voor sociale studies en beleid: 2e algemeen en met betrekking tot diensten en structuren, 3e in internationalisering.

  U-Multirank is een multidimensionale, gebruikersgestuurde benadering van de internationale ranking van instellingen voor hoger onderwijs. Het vergelijkt de prestaties van IHO/universiteiten op vijf dimensies van hun activiteiten: onderwijs en leren, onderzoek, kennisoverdracht, internationale oriëntatie en regionale betrokkenheid.

  De University of Siena blijft goed presteren in sommige subsecties van de vijf markeringen, met name op het gebied van onderwijzen en leren, regionale betrokkenheid en internationale oriëntatie.

  Qs World University Rankings by subject vermeldt de University of Siena als een van de beste ter wereld.

  In overeenstemming met deze rangschikking staat de University of Siena hoog aangeschreven op nationaal en internationaal niveau in 2 brede vakgebieden en scoorde hij in 32 onderwerpen.

  Bovendien kan de U van Siena haar positie op de algemene ranglijst behouden, ondanks de recente inschrijving van nieuwe internationale hogeronderwijsinstellingen in de wereldwijde classificatie.

  Times Higher Education (THE) is een toonaangevende leverancier van gegevens over hoger onderwijs voor door onderzoek geleide instellingen over de hele wereld. De tools voor gegevens en benchmarking worden door veel van 's werelds meest prestigieuze universiteiten gebruikt om hen te helpen hun strategische doelen te bereiken.

  De University of Siena heeft zijn positie in de algemene ranglijst (351/400) verhoogd in vergelijking met 2018 en bereikte de 51-75e plaats in de Europese onderwijsranglijst.

  De Academic Ranking of World Universities 2019 (ARWU, ook wel bekend als de Shanghai Ranking) bevestigt de groeiende reputatie van de University of Siena , die aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van eerdere rankings door in het bereik '501-600' te worden geplaatst.

  Het Center for World University Rankings (CWUR) publiceert de grootste academische ranglijsten van universiteiten wereldwijd. De University of Siena staat op nummer 470 van twintigduizend universiteiten wereldwijd volgens de nieuwe lijst van de CWUR voor 2019-2020. Dit plaatst de University of Siena in de top 2,4 procent wereldwijd, wat een uitstekende prestatie is.

  Locaties

  • Siena

   Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100, 53100, Siena

  • Arezzo

   Arezzo, Italië

  Vragen