
MSc in
Masteropleiding in de biomedische wetenschappen: moleculaire biotechnologie en diagnostiek University of Turku

Invoering
Beheers het opwindende veld van de biotechnologie!
Het masterprogramma in de biomedische wetenschappen - moleculaire biotechnologie en diagnostiek specialisatie zal je toerusten voor een carrière op het opwindende gebied van biotechnologie en vertaalonderzoek.
Via het programma Moleculaire biotechnologie en diagnostiek verkrijgt u uitgebreide theoretische en praktische expertise over centrale concepten en technieken in moderne moleculaire biotechnologie en diagnostiek.
Ook leer je de opgedane kennis in de praktijk toe te passen voor de ontwikkeling van nieuwe tools en methoden voor de detectie van moleculaire stoffen. Het onderwijs is gericht op de belangrijkste technologieën van diagnostiek en moleculaire biologie met mogelijkheden om deze kennis toe te passen op zowel medische als andere diagnostiekgebieden.
Na je afstuderen ben je uitgerust met vaardigheden die je in staat stellen om in de industrie te werken, een carrière als wetenschapper na te streven of de publieke sector te betreden. Daarnaast geeft het curriculum ook een goede basis voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap.
Academische uitmuntendheid en ervaring
Aandachtsgebieden van onderzoek in moleculaire biotechnologie en diagnostische studies zijn nieuwe diagnostische concepten en technologieën. De onderzoeken richten zich ook op diagnostische toepassingen op verschillende gebieden, zoals monitoring van de geneeskunde, het milieu en de voedselkwaliteit. Andere onderzoeksonderwerpen die van belang zijn, zijn onder meer:
- Antilichaam- en eiwittechniek.
- Fluorescentie marker technologieën.
- Nucleïnezuurdetectietechnieken.
- Biomarker ontdekking.
- Ontwikkeling met betrekking tot zowel overdraagbare als niet-overdraagbare ziekten van mondiaal belang.
Masterproef & Onderwerpen
Het afstudeerproject gericht op de masterproef is gebaseerd op een onafhankelijk, experimenteel onderzoeksproject in een laboratorium. Het onderzoekswerk wordt uitgevoerd onder begeleiding van een begeleider.
De resultaten die in het onderzoeksproject zijn verkregen, zullen worden gepresenteerd in een masterseminar met behulp van gemeenschappelijke procedures die bekend zijn uit wetenschappelijke bijeenkomsten.
De masterproef zal worden geschreven op basis van de resultaten van het experimentele werk en een overzicht van relevante achtergrondliteratuur.
Voorbeelden van scriptieonderwerpen:
- Effect van codongebruik van signaalsequentie op Fab-fragmentexpressie.
- Antilichaamexpressie, zuivering en testontwikkeling voor de detectie van malaria.
- Colorectale kanker-specifieke CEA-lectine-nanodeeltjestest.
- Lateral flow assay-platform voor diagnostiek van infectieziekten.
- Gebruik van skeletachtig troponine I dat bindmiddelen herkent in immunoassay.
- Verbeterde kankerspecificiteit van tumormarkers door met lectine gelabelde nanodeeltjes.
Biomedische wetenschappen aan de universiteiten van Turku
Turku heeft een lange onderzoekstraditie op het gebied van biogeneeskunde. Vooral de gebieden van medicijnontdekking, diagnostiek en biologische en medische beeldvorming vertegenwoordigen de topexpertise van de University of Turku .
De specialisatietrack Molecular Biotechnology and Diagnostics is onderdeel van de masteropleiding Biomedical Sciences. De nauwe samenwerking van vier specialisatietracks vormt een unieke educatieve combinatie van biomedische wetenschappen in Finland en wereldwijd. Andere specialisatietrajecten van de masteropleiding Biomedical Sciences zijn:
- Biomedische beeldvorming
- Ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen
- Medicinale en radiofarmaceutische chemie
De masteropleiding in de biomedische wetenschappen wordt georganiseerd in samenwerking met twee universiteiten, de University of Turku en de Åbo Akademi University, en samen beheerd door de faculteiten geneeskunde en wetenschap en techniek aan de University of Turku .
Het aangeboden onderwijs is gebaseerd op de echte onderzoekssterkten van de deelnemende eenheden:
- Afdeling Chemie aan de University of Turku
- Instituut voor Biogeneeskunde aan de University of Turku
- Afdeling Biochemie aan de University of Turku
- Afdeling Biowetenschappen aan de Åbo Akademi University
Wilt u eenmaal per maand deadlineherinneringen, uitnodigingen voor evenementen en tips per e-mail ontvangen?
Abonneer u op de toekomst met de UTU-nieuwsbrief, door Admission Services van de University of Turku .
toelatingen
leerplan
Programma structuur
De specialisatietrack Molecular Biotechnology and Diagnostic is een tweejarig programma van 120 ECTS-credits. Het curriculum bestaat uit studiemodules:
- Moleculaire biotechnologie (20 sp.)
- Diagnostiek (20 sp.)
- Praktische oefeningen (20 sp.)
- Masterscriptie en aanverwante vakken (40 sp.)
- Andere studies inclusief verplichte taalstudies (20 ECTS)
Hoofdvakstudies zijn trackspecifiek, maar kunnen worden aangeboden als selecteerbare studies voor alle studietracks van MDB in Biomedical Sciences. Elke student maakt een persoonlijk studieplan dat helpt om de cursussen te selecteren die het beste passen bij de persoonlijke interesses en achtergrond van de student.

Programma resultaat
Competentie Beschrijving
In het programma zul je:
- Leer state-of-the-art en opkomende technieken in moderne moleculaire biotechnologie ten dienste van de medische en andere diagnostische gebieden.
- Krijg de mogelijkheid om de opgedane kennis in de praktijk toe te passen om nieuwe bio-affiniteitstools en -platforms te creëren.
- Krijg diepgaande kennis van infectieziekten, hart- en kankerdiagnostiek.
- Krijg diepgaande kennis van het ontdekken van biomarkers, het bouwen van proof-of-concept en klinische validatie.
- Leer de vereisten voor het vertalen van nieuwe technologieën naar routinematige toepassingen.
- Verwerf vaardigheden voor samenwerking in een meertalige laboratoriumomgeving.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Taak opties
De specialisatietrack Molecular Biotechnology and Diagnostics heeft nauwe banden met de diagnostische en biofarmaceutische industrie. Tot de talrijke industriële medewerkers behoren zowel Finse als grote internationale spelers. Een belangrijke partner in de ontwikkeling van onderwijs- en onderzoekssamenwerkingen is het Indo-Finn Diagnostic Research Centre.
Je wordt uitgerust met vaardigheden die je meerdere carrièremogelijkheden bieden. Je kunt bijvoorbeeld in de industrie in Finland of in het buitenland komen werken, of bijvoorbeeld de publieke sector betreden in verschillende gezaghebbende taken.
De biotech-industrie behoort wereldwijd tot de snelst groeiende industriële sectoren. In Finland is er momenteel een grote vraag naar biotechnologie-experts. Vooral de diagnostische industrie, de grootste sector van de biotech-industrie in Finland, heeft nieuwe professionals nodig. Ook de opleiding Moleculaire Biotechnologie en Diagnostiek biedt een goede basis voor ondernemers die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap.
Mogelijke functietitels zijn:
- Onderzoeker
- Kwaliteitsmanager
- Productontwikkelaar
- Productmanager
- Project coördinator
Carrière in onderzoek
De Master of Science-graad die in het programma is behaald, kwalificeert de afgestudeerden voor PhD-studies in Turku, elders in Finland of universiteiten over de hele wereld.
Afgestudeerden van het programma komen in aanmerking om te solliciteren naar een functie in de University of Turku Graduate School, UTUGS. De Graduate School bestaat uit promotieprogramma's, die alle disciplines en promovendi van de universiteit bestrijken.
Samen met de promotieprogramma's biedt de Graduate School een systematische en hoogwaardige promotieopleiding. UTUGS streeft ernaar hooggekwalificeerde experts op te leiden met de vaardigheden die nodig zijn voor zowel professionele loopbanen in onderzoek als andere expertisefuncties.
Er zijn verschillende doctoraatsprogramma's aan de University of Turku beschikbaar voor afgestudeerden:
- Geneesmiddelenonderzoek
- Moleculaire levenswetenschappen
- Moleculaire Geneeskunde
- Klinisch onderzoek