Keystone logo
University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

University of Veterinary Sciences

Invoering

De University of Veterinary Sciences Brno is opgericht in 1918. De universiteit heeft verschillende faculteiten - Faculteit Diergeneeskunde, Faculteit Diergeneeskunde en Ecologie. De VETUNI Brno is de enige universiteit in Tsjechië die gespecialiseerd is in diergeneeskunde, veterinaire hygiëne en ecologie, en slechts een van de twee die farmaceutische wetenschappen onderwijzen. Het bevindt zich in de stad Brno in het stadsdistrict Brno - Královo Pole, op de universiteitscampus, waar alle onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten zich bevinden.

 • Een openbare universiteit met meer dan 90 jaar traditie.
 • Interessante en veelbelovende studieprogramma's op het gebied van diergeneeskunde, dierhygiëne en ecologie, gegeven in het Tsjechisch en Engels.
 • Geconcentreerd op een universiteitscampus nabij het centrum van de stad.
 • Het beste van tradities gecombineerd met moderne lesmethoden en uitstekende apparatuur.

Missie van VETUNI Brno

 • Universitair onderwijs geven.
 • Wetenschappelijke, onderzoeks- en andere creatieve activiteiten ondernemen.
 • Gespecialiseerde activiteiten ondernemen op het gebied van diergeneeskunde, veterinaire hygiëne en ecologie, voedselveiligheid en kwaliteit.
 • Opereren als een open universiteit die zich zowel in de nationale als in de Europese universitaire ruimte vestigt.

Geschiedenis van de universiteit

De Universiteit van Veterinaire en Farmaceutische Wetenschappen Brno werd opgericht op 12 december 1918 bij wet nr. 76/1918 Coll. bij de oprichting van de Tsjechoslowaakse Staatsuniversiteit voor Diergeneeskunde in Brno. Het was de eerste universiteit die werd opgericht na de oprichting van de Republiek Tsjechoslowakije. Het werd opgericht op het terrein van wat ooit een cavaleriekazerne en een provinciale opleidingsschool was geweest. De oprichter van de universiteit en de eerste rector waren prof. MUDr. en MVDr. hc Eduard Babak. De lessen begonnen op 17 november 1919. Vanaf het begin heeft de universiteit zich ontwikkeld als een faculteitsuniversiteit gericht op diergeneeskunde (diergeneeskunde). In 1975 werden twee hogescholen opgericht: het College voor Algemene Diergeneeskunde (later omgedoopt tot College voor Diergeneeskunde) en het College voor Diergeneeskunde - Voedselhygiëne (later omgedoopt tot Diergeneeskunde en Ecologie). In 1990 werden twee faculteiten opgericht: de Faculteit Diergeneeskunde, gericht op diergeneeskunde, en de Faculteit Diergeneeskunde en Ecologie, gericht op veterinaire hygiëne. 1991. Sinds 1994 heet de universiteit officieel de University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno.

Universitaire organisatie

De rector is het hoofd van de University of Veterinary Sciences Brno. Ondergeschikt aan de rector zijn drie vice-rectoren - vice-rector voor onderwijs, vice-rector voor wetenschap, onderzoek en buitenlandse betrekkingen, en de vice-rector voor beroepsopleiding en voor ontwikkeling en bouw van VETUNI Brno, inclusief de universitaire landbouwboerderij . De econoom zorgt voor de economische en administratieve handelingen van de universiteit.

Zelfbestuur aan de universiteit wordt verzorgd door de Universitaire Academische Senaat. Het universitaire orgaan is de Raad van Toezicht van VETTUNI Brno. In de Universitaire Wetenschappelijke Raad worden vraagstukken rond onderwijs en wetenschappelijke bedrijvigheid besproken.

188080_IMG_8914.JPG

Campusfuncties

Locatie en universiteitscampus

De Universiteit voor Diergeneeskunde en Farmaceutische Wetenschappen in Brno is de enige universiteit in Tsjechië die gespecialiseerd is in diergeneeskunde, veterinaire hygiëne en ecologie, en slechts een van de twee universiteiten die farmaceutische wetenschappen onderwijzen. Het is te vinden in de stad Brno in het stadsdeel Brno - Královo Pole.

De universiteitscampus bevindt zich op een uniek terrein met een bijzondere sfeer die wordt gecreëerd door de gesloten ruimtelijke opzet van het gebouw. Het combineert het karakter van 19e-eeuwse bouwwerken met moderne gebouwen uit de afgelopen jaren. Het park met zijn volwassen bomen draagt bij aan de campussfeer. De universiteitscampus heeft ook een kas, botanische tuinen en bepaalde zeldzame of interessante boomsoorten, zoals de London Planetree of the majestueuze Europese beuk, deden mee aan een wedstrijd voor de mooiste boom van Brno.

  Locaties

  • Brno

   Palackého tř. 1946/1, 61242, Brno

   Vragen