Keystone logo
University of Parma

University of Parma

University of Parma

Invoering

De Universiteit

De University of Parma , met een geschiedenis van duizend jaar, telt nu ongeveer 30.000 studenten en 1.739 professoren, onderzoekers en administratief personeel. De rijke cursuscatalogus bestaat uit 42 eerste cyclusopleidingen, 47 tweede cyclusopleidingen (waarvan 9 volledig in het Engels) en 7 enkele cyclusopleidingen (waarvan 1 volledig in het Engels), georganiseerd in 9 afdelingen. In het stadscentrum vind je de departementen Kunst en Geesteswetenschappen, Economie, Recht en Politiek, Geneeskunde en Chirurgie en Diergeneeskunde. De andere wetenschappelijke afdelingen (chemie, biowetenschappen en ecologische duurzaamheid; engineering en architectuur; voeding en medicijnen; wiskundige, fysische en informatica) bevinden zich op de universiteitscampus, een gebied van 77 hectare in de zuidkant van de stad waar ook een gloednieuwe Technopole en hypermoderne sportfaciliteiten voor alle studenten.

Bovendien is Parma een erg mooie stad op mensenmaat, waar het leven aangenaam is en de inwoners vriendelijk en gastvrij zijn: het is niet toevallig dat meer dan de helft van onze studenten uit andere Italiaanse provincies komt, en bijgevolg staat onze universiteit op de ranglijst behoren tot de top wat betreft het aantal niet-ingezeten studenten. Welkom, onderzoek, aandacht en innovatie: het zijn de belangrijkste elementen om onze missie volledig te verwezenlijken, namelijk u een volledige en authentieke ervaring van persoonlijke, intellectuele en professionele groei te bieden. U bent inderdaad het centrum van al onze activiteiten, het hart van een van de belangrijkste Europese universiteiten, die nog steeds zijn oude prestige behoudt en zich in de toekomst projecteert.

Wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten van wereldformaat

Tegenwoordig is 'innovatie' meer dan ooit een van de sleutelwoorden van de University of Parma . Binnen de structuren van de University of Parma er wetenschappelijke onderzoeksactiviteiten van wereldkwaliteit. De onderzoeksgebieden variëren van agrifood tot biotechnologie, van farmaceutische innovatie tot experimentele geneeskunde, om nog maar te zwijgen van het belang van studies op juridisch, economisch, humanistisch, technisch, architecturaal en diergeneeskundig gebied. Onder de excellentie mogen we de ontdekkingen over de 'spiegelneuronen' op het gebied van neurowetenschappen niet vergeten, de studies in informatietechniek die leidden tot de creatie van autonome voertuigen (zonder bestuurder), de studies op het gebied van wiskunde en die in de voedingssector, waarin de University of Parma - mede dankzij haar positie in het centrum van de Food Valley - haar status als referentiepunt wil consolideren, niet alleen op regionaal niveau.

Tecnopolo en toegepast onderzoek

Een ander basiselement van de University of Parma is de activiteit die wordt uitgevoerd binnen de Tecnopolo, waar zowel het toegepast onderzoek van de interdepartementale centra als de 'labs' van universitaire partnerbedrijven in de onderzoeksactiviteiten zich kunnen ontwikkelen, binnen een campus die het hart vormt van innovatie voor het hele gebied.

Het voedselproject

Het voedselproject is een initiatief van de University of Parma met als doel de vaardigheden en competenties die al binnen de universiteit bestaan, op onderzoeks- en onderwijsniveau, in de voedingssector te harmoniseren en te versterken en om wetenschappelijke interactie tussen universiteiten te bevorderen. , industrieën, onderzoekscentra en met nationale en internationale onderwijsinstellingen. Het doel is om van de University of Parma een erkend Europees knooppunt te maken op het gebied van levensmiddelentechnologie en voeding.

Toegang tot de opleidingen

EU-onderdanen kunnen alle relevante toegangsinformatie HIER vinden

Niet-EU-onderdanen hebben toegang tot de University of Parma via de procedures die worden beschreven op het nationale webportaal "Studiare in Italia" .

Statistieken

De University of Parma , die kan bogen op een geschiedenis van duizend jaar, heeft nu ongeveer 30.000 studenten en 1.739 professoren, onderzoekers en administratief personeel. De rijke cursuscatalogus bestaat uit 42 cursussen van de eerste cyclus, 47 cursussen van de tweede cyclus (waarvan 9 volledig in het Engels) en 7 cursussen met één cyclus (waarvan 1 volledig in het Engels), georganiseerd in 9 afdelingen.

    Locaties

    • Parma

      via Università, 12, 43121, Parma

    Vragen